Cars Rush

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
24 TOPLAM İNDİRME

Cars Rush, Android telefonunuzda oynayabileceğiniz en ufak boyutlu ve zevkli araba yarışı oyunu.

Cars Rush, Android platformunda hem tablet hem de telefonda rahatlıkla oynanabilen basit grafiklere sahip lakin son derece zevkli bir araba yarışı oyunu. Klasik araba yarışı oyunlarından sıkıldıysanız becerilerinizi daha ön plana çıkarabileceğiniz bu oyunu kesinlikle denemelisiniz.

Cars Rush, Android cihazımda şimdiye kadar oynadığım en basit görsellere sahip araba yarışı oyunu. Elle çizilmiş hissiyatı veren grafiklere sahip olmasına rağmen oyun şaşırtıcı bir şekilde kısa sürede sarıyor ve bağımlılık yapıyor.

Oldukça ufak boyutlu olmasıyla hemen yükleyebildiğimiz yarış oyununda üç şeritli bir yolda son hız gitmek için uğraş veren bir araba sürücüsünün yerine geçiyoruz. Şerit sayısından trafiğin yoğunluğunu anlamışınızdır. Trafiğin aktığı yolda araçlara çarpmamak için son derece çevik olmamız, direksiyonu anında kırmamız gerekiyor. Aksi halde oyuna sıfırdan başlıyoruz.

Kamyonları kimi zaman solladığımız, kimi zaman silme geçtiğimiz yarış oyunu sonsuz bir oynanış sunuyor. Puan kazanmak için yolumuza yer yer çıkan altınları topluyoruz. Geçtiğimiz her araç bize 1 puan kazandırıyor. Ara sıra çıkan güçlendirici ise aracımızla belli bir süreliğine hızlanma (nitro gibi yapmışlar.) ve araçların içerisinden geçme imkanı tanıyor. Tabii ki bunu yaparken normalden daha hızlı gittiğimizden puanımız da hızlı bir şekilde artıyor.

Yüksek kalitede görseller sunan ve turnuvalar içeren araba yarışlarını oynamaktan sıkıldıysanız veya zor geliyorsa çok daha basit görünen Cars Rush’ı deneyebilirsiniz.

Erkan Calp

Cars Rush

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
30 TOPLAM İNDİRME

Cars Rush, asla hız kesmemeniz gereken bir araba yarışı oyunu ve hem iPhone hem de iPad ile uyumlu.

Cars Rush, iPhone ve iPad’inizde araba yarışı oyunları oynamaktan keyif alıyor lakin klasiklerden artık sıkıldıysanız indirip deneyebileceğiniz bir yapım. Görsellerine bakıp ön yargı ile yaklaşmamanız gerektiğini düşündüğüm araba yarışı oyununda freni tutmayan bir arabayı kontrol ediyorsunuz. Son hız akıp gitmekten başka çareniz yok ve de trafik oldukça yoğun.

iOS cihazınıza ücretsiz olarak indirebileceğiniz ufak boyutlu bu araba yarışı oyununda üç şeritli bir yolda son hız giden bir arabayı kontrolünüz altına alıyorsunuz. Trafiğin aktığı yolda hız kesmeden ilerleyerek puan toplamaya (tüm derdiniz altın toplamak) çalıştığınız oyunda kuşbakışı kamera açısından (kamera değişmiyor.) kontrolü sağlıyorsunuz.

Görsel anlamdan oldukça zayıf kalan oyun bağımlılık yaratan oynanışı ile bu açığını kapatıyor. Klasik araba yarışlarından oynanış olarak çok farklı. Tek yapmanız gereken araçları sollamak, diplerinden geçmek. Lakin üç şerit te dolu olduğundan bunu yapmak harika refleksler ve çabuk düşünme ile mümkün oluyor. Tereddütte kaldığınız vakit kamyona çarpıyor ve yeniden başlıyorsunuz. Yani hata yapma lüksünüz yok.

Oyunun kontrolleri ise oldukça basit yapılmış. Son derece hızlı giden arabayı yönlendirmek için basit kaydırma hareketini kullanıyorsunuz. Lakin tek yön de olsa trafik aktığından parmaklarınızı seri bir şekilde kullanmanız gerekiyor.

Sadece tek başına oynanmak üzere tasarlanmış yarışı oyununda sonsuzluğa doğru giderken yolunuza çıkanları es geçmemeniz gerekiyor. Yol boyunca ek puan kazandıran altınların yanında çok hızlı puan kazandıran, geçici süreliğine görünmez yapan güçlendiriciler de çıktığından yola odaklanmanız son derece mühim. Bunları es geçerek te oynayabilirsiniz. Geçtiğiniz her araba puan kazandırıyor; lakin 1 puan.

Cars Rush, yüksek kalitede şaşırtıcı grafikler, etkileyici müzikler, kariyer – turnuva gibi eğlenceli oyun modları sunmasa da son derece zevkli ve kısa süreliğine açıp oynanabilecek oyunlarınız arasına almanızı öneririm.

Erkan Calp

Cars Rush

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
11 TOPLAM İNDİRME
7 MB DOSYA BOYUTU

Cars Rush, Windows Phone cihazınızda tek başınıza oynayabileceğiniz basit görselli ve ufak boyutlu bir yarış oyunu.

Cars Rush, Windows Phone telefonunuzda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz en basit görsellere sahip ancak en keyif araba yarışı oyunu diyebilirim. Yaklaşık 10MB büyüklüğünde olan yarış oyunu boş zamanlarda açıp oynanabilecek tarzda bir oyun ve sadece tek başına oynanabiliyor.

Kariyer, turnuvalar, teke tek yarışlar, süreye karşı oynama dahil pek çok modun yanında çoklu oyuncu desteği sunan araba yarışı oyunlarından hem görsel hem de oynanış olarak oldukça farklı olan Cars Rush oyununda beceri çok daha ön plana çıkıyor. Üst seviye araba yarışı oyunlarından da daha keyifli bir oynanış sunuyor.

Oyunda trafiğin aktığı tek yönlü ve üç şeritli bir yolda minik arabanızla son hız yol alıyorsunuz. Üç şeridi de kaplayan kamyonları sağlı sollu geçmeye çalışıyorsunuz. Oyunun bir sonu yok ve tek amacınız yüksek puan elde etmek. Puan kazanmak için yolunuza farklı şeritlerde çıkan altınları topluyorsunuz. Çok nadir çıkan güçlendiriciler ise bir anda hızlanmanıza sebebiyet veriyor ve kısa sürede çok puan toplamanıza imkan tanıyor. Bunların yanında geçtiğiniz her araba sonrası 1 puan kazanıyorsunuz. Kısacası oyunda tehlikenin içerisine ne kadar girerseniz o kadar puan kazanıyorsunuz.

Aracınızı yolda tutmak içinse basit kaydırma hareketini kullanıyorsunuz. Sola veya sağa parmağınızı kaydırarak araçları geride bırakıyorsunuz. Lakin oyun ilerledikçe araçların da sayısı arttığından bunu çok seri bir şekilde yapmanız, bir an bile olsun tereddütte kalmamanız gerekiyor. Tereddüt anında kaza yapıp oyuna yeniden başlıyorsunuz.

Traffic Racer’ın basitleştirilmiş sürümü olarak gördüğüm Cars Rush, boş zamanlarda kısa süreliğine oynamak için ideal. Ücretsiz olması, reklam içermemesi, ufak boyutlu olması en önemlisi de oynanış süresince keyif vermesi ile beğenimi kazandı.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Blocky Cars: Traffic Rush

    Blocky Cars: Traffic Rush heyecanlı bir mobil yarış oyunudur
  • Sports Cars Racing: Chasing Cars on Miami Beach

    Sports Cars Racing: Chasing Cars on Miami Beach, Android için yarış oyunudur.
  • Project CARS GO

    Project CARS GO, grafikleriyle etkileyen araba yarışı oyununun mobil versiyonu. Project CARS Mobile, Google Play'den Android telefonlara indirilebilir!
  • Cars: Traffic Racer

    Cars: Traffic Racer ortalama kalitede bir yarış oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
  • Splash Cars

    Splash Cars mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir yarış oyunudur
  • Pixel Cars

    Pixel Cars Android cihazlar için geliştirilmiş eski atari oyunları tadında eğlenceli bir arcade yarış oyunudur.
  • Cars: Lightning League

    Cars: Lightning League, Disney animasyon filmi Cars 3'ün (Arabalar 3) mobil oyunu.
  • Tap Tap Cars

    Tap Tap Cars mobil oyununda süratle hareket eden arabaların yolda çıkmaması için reflekslerinizi konuşturun.