Cublast

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
30 TOPLAM İNDİRME
25 MB DOSYA BOYUTU

Cublast, Android cihazınızı sürekli eğerek oynayabileceğiniz son derece zevkli bir beceri oyunu.

Cublast, Android telefon ve tabletinizde eğme ve dokunma kombinasyonlarıyla oynayabileceğiniz, kafa boşaltmak veya zaman öldürmek için harika bir oyun ve de ücretsiz olarak geliyor.

Cihazı eğme durumunuza göre şekillenen bir platform üzerindeki renkli topu kontrolünüz altına alarak hedef noktaya ulaştırmanız gereken bir beceri oyunu olan Cublast, iki öğrenci tarafından geliştirilmiş ancak şimdiye kadar oynadığım en zevkli ve sonunu merak ettiğim beceri oyunu diyebilirim.

Göze batmayan hoş görseller ve oyun hızına göre ayarlanmış müzikler eşliğinde oynadığınız oyunda seviye atlayarak ilerliyorsunuz ve ilk bölüm tahmin edeceğiniz üzere alıştırma bölümü. Toplam 10 bölümden oluşan alıştırma kısmı yani ilk aşama, oyunun kontrol sistemine alışmamız, oyunu tanımamız için hazırlanmış olsa da bu kısmı atlayamıyor ve tüm bölümleri üç yıldızla yani kusursuz olarak tamamlamanız gerekiyor. Neyse ki bölümler çok uzun zaman harcatacak kadar zor değil. Alıştırmayı geçtikten sonra diğer bölümün kilidini açılıyor. İkinci aşamada oyun zorluğunu hissettirmeye başlıyor. Son final aşamasında da oldukça zorlu bölümlerle karşılaşıyorsunuz.

Oyunun oynanışından bahsedecek olursam, cihazı eğme yönünüze doğru hareket eden bir platform üzerinde duran pembe renkli bir topu kontrol ediyorsunuz. Amacınız hedef nokta olarak gösterilen çukura topu yerleştirmek. Bunu yapmak kulağa oldukça basit gelse de hem platformun hareketli yapıda olmasından, hem de platformlar arasında engeller olduğundan işaretlenen yer çok uzakta olmasa dahi varmanız zorlaşıyor. Bunun üzerine bir de süre sınırı biniyor. Evet, renkli topu deliğe oturtmak başlı başlına bir sorunken bunu bir de zamanında yapmanız gerekiyor.

Sinirlerimizi fazla yıpratmadan eğlenmemizi sağlayan nadir beceri oyunlarından Cublast'i Android cihazınıza kesinlikle indirmenizi öneririm.

Erkan Calp

Cublast

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
17 TOPLAM İNDİRME
13 MB DOSYA BOYUTU

Cublast, eğme ve dokunma hareketleriyle oynanabilen zorluk düzeyi süper ayarlanmış bir beceri oyunu.

Cublast, kimi zaman cihazınızı eğerek, kimi zaman sihirli dokunuşlar yaparak oynayabileceğiniz, zorluk seviyesi enfes ayarlanmış bir beceri oyunu. Windows Phone platformunda da resmi olarak bulunan oyunda cihazı eğme hareketimize göre şekil alan platform üzerindeyiz ve yine eğme açımıza göre hareket eden bir topu kontrol ediyoruz. Amacımız olabildiğince hızlı olarak topu hedef noktaya taşımak.

Tamamen ücretiz olan ve görsel açıdan oldukça hafif olduğundan düşük donanımlı Windows Phone cihazlarda da rahat bir oynanış sunan Cublast, boş zamanlarda kafa dağıtmak adına oynanabilecek tarzda harika bir yapım. Eğme ve dokunma kontrollerini bir arada sunan çok zor olmayan bir beceri oyunu arıyorsanız o oyun bu oyun diyebilirim.

Oyuna geçecek olursak, daha önce de bahsettiğim gibi cihazımızı eğmemize göre değişen bir platform üzerinde duran renkli bir topu kontrol ediyoruz. Platformu hareket ettirdiğimizde topumuz da aynı yönde hareket ediyor ancak hıza son derece duyarlı. Yani cihazı ne kadar hızlı çevirirseniz top ta o yöne o kadar hızlı hareket ediyor. Topun kontrolünü sağlamak ta oldukça basit. Zaten ilk aşamada alıştırma bölümü bizleri karşılıyor. Burada topu nasıl kontrol edeceğimizi, bölümü nasıl tamamlayacağımızı ve ne şekilde ilerlersek bölümü yüksek puanla kapatacağımızı öğrenebiliyoruz. Bu kısımdaki tüm bölümleri istenilen şekilde bitirirsek sonraki bölümlerde oynama hakkı kazanıyoruz. Bölümler tahmin edeceğiniz üzere çok basitten oldukça zora doğru ilerliyor.

Uzun süreli oynamada gözü yormayacak şekilde tasarlanmış görseller ve oyun dinamiğine uygun müzikler eşliğinde oynadığımız kısa sürede saran ve keyif veren bir beceri oyunu olduğunu düşündüğüm Cublast’i beceri gerektiren oyunlardan hoşlanıyorsunuz kesinlikle oynamanızı öneririm.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Pinball Cadet

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilen Pinball Cadet mobil oyunu, beceri ve aksiyon unsurlarının klasik Pinball oyunuyla buluştuğu bir tür beceri oyunudur.
  • Hoop Rush

    Hoop Rush oyununda çubuğa çarpmadan ilerleyin!
  • Slices

    Renkli grafikleri ve zorlu bölümleriyle harika bir beceri oyunu
  • Fruit Heroes Legend

    Fruit Heroes Legend, zorlu ve eğlenceli bir eşleştirme oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
  • Clash of Blocks

    Zorlu beceri oyunu
  • Mr Juggler

    Hokkabazlık yapıyoruz.
  • Knock Balls

    Top silahıyla kuleleri indirin.
  • Flippy Pancake

    İnsanlar pankeklerinizi tatmak için can atıyor.