DomiNations

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,136 TOPLAM İNDİRME

DomiNations, Android cihazlarınıza indirip oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur.

DomiNations, Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur. Civilization, Rise of Nations gibi popüler oyunların yaratıcısı olan Brian Reynolds tarafından geliştirilmiş olan oyun uzun süredir oyuncular tarafından bekleniyordu.

Oyunda kendi ulusunuzu zafere götürmeniz gerekiyor. Bunun için Yunanistan, Çin, Japonya, Büyük Britanya, Mısır gibi tarihin en büyük uluslarından birisini seçerek oyuna başlıyorsunuz. Ulusunuzu seçtikten sonra taş devrinden uzay çağına kadar onu ilerletiyorsunuz.

Çağlar boyunca büyüterek ilerlemeniz gereken oyunda aynı zamanda benzer oyunlarda olduğu gibi kaynakları toplamanız gerekiyor. Tabi ki bu arada kendinize bir ordu inşa etmeniz ve ilerlemek için araştırmalar yapmanız gerekiyor.

Kısacası Civilization'a çok benzediğini söyleyebiliriz. Oyunda uluslar arasından seçim yapma imkanı dışında aynı zamanda bu ulusların gerçek anlamda kültürleri ile oynuyorsunuz diyebilirim. Yani tarih içerisindeki gerçek gelişmelere de sadık kalınmış.

Benzer oyunlarda olduğu gibi burada da oyuna ilk başladığınızda daha çok kaynak toplama, evler inşa etme ve ordu evleri inşa etme gibi görevleriniz var. Böylece ilerledikçe daha kompleks ve kapsamlı binalar inşa etmeye başlayabiliyorsunuz. Bu sayed ekonominiz de ilerliyor ve karmaşıklaşıyor.

Bununla birlikte ulusunuz ilerledikçe popüler karakterleri general olarak atayabiliyor ve top, mermi, uçak gibi yeni teknolojilerin kilidini de açtırıyorsunuz. Ardından da dünyayı ele geçirmek üzere ordularınızı savaşa gönderiyorsunuz. Oyunu isterseniz tek başınıza hikaye modunda isterseniz de çevrimiçi olarak ittifaklara katılarak oynayabiliyorsunuz.

Elifcan Mehekli Çakmak

DomiNations

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
129 TOPLAM İNDİRME
86.7 MB DOSYA BOYUTU

DomiNations, iPhone ve iPad cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur.

DomiNations, iPhone ve iPad cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur. Etkileyici grafikleri, kapsamlı özellikleri ve uzun süre sizi meşgul edecek oyun yapısı ile gayet eğlenceli olduğunu söyleyebilirim.

Zaten Civilization, Rise of Nations gibi popüler oyunların yaratıcısı olan Brian Reynolds tarafından geliştirilmiş olması, oyunun denenmesi için başlı başına bir sebep oluşturuyor diyebilirim. Bu sebepten de oyunun Civilization'ı andırdığını söylemek mümkün.

Oyunda yine benzer strateji oyunlarında olduğu gibi amacınız ulusunuzu eski çağlardan başlayarak geliştirmek ve diğer uluslara savaş açarak bütün dünyaya hakim olacak kadar güçlü hale gelebilmek.

Oyunda seçebileceğiniz farklı uluslar bulunuyor ve bunlardan bazılarını  Yunanistan, Çin, Japonya, Büyük Britanya, Mısır şeklinde sayabiliriz. Bunlar bildiğiniz gibi tarih içerisinde önemli yer etmiş uluslar. Oyun da bunu göz ardı etmemiş ve  tarih içerisindeki gerçek gelişmelere de sadık kalmış diyebilirim. Yani oyunda seçtiğiniz ulusun gerçek anlamda kültürünü geliştiriyorsunuz.

Yine benzer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da öncelikle kaynak toplayarak işe başlıyorsunuz. Ardından topladığınız kaynaklarla evler inşa etmeniz gerekiyor. Daha sonra da ordu evleri yaparak askerler çıkarıyor ve askerleri savaşa gönderiyorsunuz.

Oyunda ulusunuzu taş devrinden uzay çağına kadar ilerletebiliyorsunuz. Tabi ki ilerledikçe daha kompleks binalar inşa etmeye başlayabiliyor ve bu sayede ekonominizi de geliştiriyor ve ilerliyorsunuz.

Oyunu isterseniz tek başınıza hikaye modunda isterseniz de çevrimiçi diğer oyuncularla ittifaklar kurarak oynama şansına sahipsiniz. Eğer siz de strateji oyunlarını seviyorsanız bu oyunu denemenizi tavsiye ederim.

Elifcan Mehekli Çakmak

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Revolve8

    SEGA'dan gerçek zamanlı strateji oyunu
  • General Order - Stay Alert

    Red Alert'ı aratmayan harika bir askeri strateji oyunu
  • Castle Siege

    Düşman kulelerini yıkın!
  • Champion Strike

    Şampiyonunuzu kartlarla güçlendirin, Arenanın hakimi olun!
  • Command & Conquer: Rivals

    Yılların eskitemediği strateji oyunu Command & Conquer mobilde!
  • Wars of Empire

    Wars of Empire Android İndir: Türk yapımı online strateji oyunu
  • Teamfight Tactics

    Teamfight Tactics APK, League of Legends oyunu geliştiricilerinin PvP strateji oyunu.
  • P.A.T.H. - Path of Heroes

    Tahmin ve strateji gücünüzü açığa çıkartın.