GuitarTuna

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
3.8/5 ZİYARETÇİ
6,093 TOPLAM İNDİRME
13 MB DOSYA BOYUTU

GuitarTuna, Android için geliştirilmiş bir gitar akort etme uygulamasıdır.

GuitarTuna, Android cihazlar için geliştirilen bir enstrüman akort etme uygulamasıdır. Akort cihazlarıyla neredeyse hiçbir farkı olmayan bu uygulama ile enstrümanınızı akort edebilirsiniz.

Uygulama, diğer akort uygulamalarına göre biraz farklı bir arayüze sahip. Gitarın tellerine vurdukça ilgili akora ne kadar yakın veya uzak olduğunu gösteren bir sinyal kutucuğu bulunuyor. Akort burgusunu çevirdikçe yani doğru akora yaklaştıkça yeşil ışık yanıyor, doğru akoru bulduğunuzda ise ilgili akorun kutucuğu yeşile dönüyor. Bunun dışında uygulamada bir de metronom bulunuyor. Akor öğrenmenizi kolaylaştırmak içinde Oyunlar bölümü bulunuyor. Akorların nasıl basılacağını gösterdikten sonra sizi test eden çeşitli oyunlar bulunuyor.

Uygulamanın özellikleri:

  • Basit kullanım,
  • Metronom,
  • Akor öğrenmek için oyunlar (akor diyagramları)
  • Bas, mandolin, ukulele,balalaika ve banjo enstrümanlarını da destekler. (Ücretli)
  • Açık görsel geribildirim ile sinyal geçmişi,
  • Akorları dinleyip, tanıyarak öğrenmek (seslerle)
  • Gürültülü ortamda çalışabilme,
  • Otomatik Mod.
Volkan Yılmaz

GuitarTuna

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
681 TOPLAM İNDİRME
21.7 MB DOSYA BOYUTU

Guitar Tuna, ücretsiz olarak sunulan ve kapsamlı özellikleriyle dikkat çeken bir akort uygulaması olarak beğeni topluyor.

Guitar Tuna, hem iPhone hem de iPad cihazlar üzerinde ücretsiz olarak kullanabileceğimi pratik bir akort uygulaması olarak dikkat çekiyor. Müzikle uğraşan ve entstrüman çalan kullanıcılara hitap eden Guitar Tuna sayesinde gitar, mandolin, ukulele, banjo ve diğer benzer çalgıları zahmetsizce akort edebiliyoruz.

Uygulamanın en iyi tarafı ise herkesin beğenisini toplayacak türden bir arayüze sahip olması. Canlı ve net görsellerin zenginleştirdiği arayüzde aranılan her fonksiyonu bulmak bir iki saniyeden daha uzun sürmüyor.

Guitar Tuna hakkında ilginizi çekeceğini düşündüğümüz şu bilgiyi vermeden de geçmeyelim; uygulama tamamen gitaristler tarafından gitaristlere özel olarak tasarlanmış. Bu nedenle herhangi bir eksik veya aksak nokta bulmak neredeyse imkansız.

Akustik ve elektro gitarlarla uyum içerisinde çalışan ve çok sayıda enstrümana destek sunan Guitar Tuna, bu kategoride ücretsiz fakat kaliteli bir yapım arayanların mutlaka göz atması gereken bir seçenek.

Emircan Erdoğan

GuitarTuna

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
376 TOPLAM İNDİRME
10 MB DOSYA BOYUTU

GuitarTuna, farklı enstrümanları akort etmenizde yardımcı olacak bir Windows Phone uygulaması.

GuitarTuna, dünya genelinde en çok kullanılan gitar akort etme uygulaması ve Windows Phone platformunda da indirilip kullanılabilen eşi benzerine rastlamadığım harika bir uygulama. Uygulamayı bu denli popüler yapan şey ise herkesin anlayabileceği basitlikte bir arayüz ile gelmesi ve ücretsiz olmasına karşın oldukça kapsamlı bir müzik uygulaması olması.

Gitar (elektro, akustik, bass) dışında banjo, mandolin, violin, vioal, çello, fiddle gibi daha az bilinen ilginç enstrümanları akort ederken yardımcı olan GuitarTuna uygulamasında akorları nasıl basacağınızı gösteren oynarken keyif veren (Gitar çalan biri olduğumdan bana öyle gelmiş olabilir.) oyun bölümü ve ritmi yakalamanıza yardımcı olan metronom seçeneği de bulunuyor.

Hemen her enstrümanı bulabileceğiniz ancak sadece gitar akortunu ücretsiz olarak sunan uygulama sayesinde çalmayı yeni öğrenmeye başladığınız enstrümanı akort etmeniz için saatlerinizi vermeniz gerekmiyor. Uygulamayı açıp Tuner sekmesine dokunduğunuzda enstrüman karşınıza çıkıyor ve bir notalara dokunarak çıkan sesi dikkate alarak enstrümanınızı yaklaşık bir dakika içerisinde akort etmiş oluyorsunuz. Tabii ki akort düzeni standart olarak geliyor ve değiştirmek için mağazaya gitmeniz ek paket satın almanız gerekiyor.

Windows Phone’da da eksiksiz bir şekilde karşımıza çıkan uygulamada akorları iki farklı şekilde öğrenebiliyorsunuz. Araçlar sekmesi altında bulunan Akorlar bölümünden hangi akoru nasıl basacağınızı, akorların farklı basılış şekillerini görebiliyor ve dinleyerek hafızasına kazıyabiliyorsunuz. Bu bölüm genel olarak güzel fakat arama butonu yer almadığından akoru bir süre aramakla uğraşıyorsunuz. Akorları öğrenmenin diğer bir yolu da oyunlar bölümü. Oyunlar bölümünden basit akorlardan zor akorlara hepsini eğlenceli yoldan öğrenebiliyorsunuz.

Yeni enstrüman çalmaya başlayanlar için eşsiz bir uygulama olduğunu düşündüğüm GuitarTuna, Windows Phone 8 üzeri tüm cihazlarda sorunsuzca çalışıyor. Gitar akort etmenin ve akorları öğrenmenin en kolay yolu bu uygulama diyebilirim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Dolby On: Record Audio & Music

    Dolby On: Record Audio & Music, en son Dolby ses teknolojisine sahip tek ücretsiz kayıt uygulaması. Ses ve müzik kaydedici Dolby On Android için ücretsiz!
  • edjing Mix

    edjing Mix uygulaması ile profesyonel ses efektleri ve özellikleriyle kendi müziklerinizi yapabilirsiniz.
  • Dombalak Ses Tarayıcısı

    Dombalak Ses Tarayıcısı kullanıcıların cihazlarına müzik indirmek için kullanabilecekleri faydalı bir uygulama.
  • Amazon Cloud Player

    Amazon Cloud Player, Android cihazlarınız üzerinde müzik dinleme keyfi ve online müzik satın alma işlemleri yapabileceğiniz resmi Amazon bulut müzik oynatıcısıdır.
  • Winamp

    En popüler müzik oynatıcılardan Winamp'ın Android için hazırlanan sürümüyle müzik dinleme, çalma listeleri hazırlamak ve cihazlar arası senkronizasyon çok kolaylaşıyor.
  • Muud Müzik

    Yerli ve yabancı müziği özgürce dinleyin!
  • GM Music

    General Mobile'ın ücretsiz müzik çalar uygulaması
  • Şarkı Modu

    MP3 dinlemeyi özleyenler için en iyi ücretsiz müzik dinleme ve indirme uygulaması