Hocus

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
617 TOPLAM İNDİRME

hocus. Android işletim sistemi kullanan mobil cihazlar üzerinde çalışabilen bir tür bulmaca oyunudur.

Hocus, Android telefon ve tabletler üzerinde oynanabilen bir bulmaca oyunudur. 

M.C. Escher isimli ünlü ressamın tablolalarındna hareketle geliştirilen oyun, bize bugüne kadar reddemeyeceğimiz bulmaca oyunları sunan Yunus Ayyıldız'ın ellerinden çıkmıştı. Yaklaşık bir yıl önce iOS platformu üzerinde yayınlanan ve yayınladığı günden başlamak üzere App Store'un en çok indirilen ücretli oyunları arasına girmeyi başaran hocus. ilizyon numaraları kullanarak, farklı bir bulmaca deneyimi sunuyor. 

100'den fazla bölümü bulunan oyun, yakın zaman önce aldığı güncelleme ile birlikte bölüm oluşturma özelliğine de sahip olmuştu. Bu bölüm oluşturma özelliğiyle birlikte oyuncular kendi bölümlerini tasarlayarak, başka oyuncularla paylaşabiliyorlardı. Bugüne kadar "en iyi mobil oyun" olmak üzere ülkemizden ve yurt dışından onlarca ödül getiren bu oyun için yayınlanan tanıtım videosunu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ramazan Tugay Kahraman

Hocus

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
294 TOPLAM İNDİRME
23.1 MB DOSYA BOYUTU

hocus, iPhone ve iPad cihazlarınızda oynayabileceğiniz zorlayıcı bir bulmaca oyunudur.

hocus, kendi kategorisinin en başarılı oyunlardan biri olmaya aday mükemmel bir bulmaca oyunu. Daha önce birçok başarıya imza atmış bir yapımcının elinden çıkan oyun, iPhone ve iPad cihazlarınızın başından kalkmak istemeyeceğiniz derecede bağımlılık yapıyor. Yayınlandığı günden bu yana da pek çok otoriteden tam not aldı. Biz de bu duruma kayıtsız kalamazdık. Her yaştan insanın denemesi gerektiğini söyleyerek oyuna biraz daha yakından bakalım. 

Oyunun yapımcısını daha önce Twelve, Pop to Save ve Rop gibi yapımlardan tanıyoruz. Daha önce Yunus Ayyıldız ismini duyduysanız bu oyunlar size yabancı gelmeyecektir. Ülkenin bağımsız çalışan en başarılı oyun geliştiricilerinden biri olduğunu da belirtelim. Bu başarılarını da büyük oranda puzzle oyunlarına borçlu. Muadillerinin aksine yaptığı oyunlarda tasarım olarak basitliği ve zorluk derecesi bakımından da birbirinden güzel bölümleri görüyoruz. Hocus'da bunun en iyi örneklerinden biri olmuş. 

Bulmaca oyunlarının gereğinden fazla sinir bozucu olmasına gerek yok. Geliştiriciler bunu bilerek mi yapıyorlar anlam veremiyorum, bir süre sonra aşırı sıkıyor. Zaman sıkıntısı, skor üretme çabası, bölümü üç yıldızla bitirme ısrarı, coin saçmalığı... Ben sadece önüme çıkan zorluğu aşmak istiyorum. Bitirene kadar ona odaklanmak dışında başka ayrıntılarla karşılaşmak istemiyorum. Eminim mevcut pazarda sizin canınızı sıkan durumlardan biri de budur. Hocus (daha önce oynadığım Rop için de geçerli bu durum) sadece bölümlere konsantre olmanızı istiyor ve iyi bir oyun deneyimi yaşamanıza olanak tanıyor. İşte bu yüzden 5 yıldızı hakediyor. 

Peki nasıl oynanıyor? Kırmızı bir küpü kontrol ediyoruz ve amacımız zekice hazırlanmış geometrik şekilleri aşarak bu küpü kırmızı bölgeye getirmeyi sağlamak. Bu yolculukta bize ekranın üst bölümündeki gösterge de yardımcı olacak. Bölümleri nasıl geçeceğiniz tamamen sizin becerinize kalmış. Ayrıca belirtmeden geçmeyeyim, oyun güncellenmeye devam ediyor ve yeni zorlu bölümler de gelmeye devam edecek. Şimdilik 50 zorlu bölümü bitirmekle mükellefiz.

Özetle hocus, bulmaca oyunları kategorisinde ilk çıktığı hafta uzun süre ilk sırada kalan ve ücretli olmasına rağmen bunu sonuna kadar hakeden bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Vereceğiniz cüzi miktara değeceğini kesinlikle söyleyebilirim. Alınız, oynayınız efendim. 

Gökhan Abay

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Brain Out

    Brain Out Android bulmaca oyununda normal düşürseniz kaybedersiniz.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu