Mekorama

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
258 TOPLAM İNDİRME
5 MB DOSYA BOYUTU

Mekorama, Monument Valley benzeri bulmaca oyunu.

Mekorama, Apple’dan tasarım ödülü almayı başaran bulmaca oyunu Monument Valley’e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Perspektif açıdan bakarak çözebileceğiniz birbirinden zor 50 bulmaca içeren Android oyununda küçük bir robotu kontrol ediyorsunuz.

Büyük gözlü sarı renkli bir robotun evin ortasına düşmesiyle başlayan oyunda bölümleri geçmek için etraftaki objelere oldukça dikkat etmeniz, gözünüze çarpan objeleri hareket ettirerek kendinize yol yapmanız gerekiyor. Üzerinde gezindiğiniz platforma farklı açılardan bakarak çıkış noktasını bulmanız elbette kolay olmuyor. Gözümüze küçük görünen platformun her köşesine dikkatlice bakmanız, odak noktanızı platformu oluşturan objelere vermeniz çıkış anahtarınız.

Oldukça ufak boyutlu olan oyunda bir bölümü bitirdiğiniz zaman sonraki birkaç bölüm açılmaya başlıyor ancak belli bir noktadan sonra satın alım yaparak devam edebiliyorsunuz.

Erkan Calp

Mekorama

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME
7 MB DOSYA BOYUTU

Mekorama, 2014'ün en iyi oyunu Monument Valley'e benzer oynanış sunan bulmaca oyunu.

Mekorama, 2014’ün en iyi oyunu seçilen Monument Valley’e benzerliğiyle öne çıkan bulmaca oyunu. Büyük gözüyle dikkat çeken minik robotumuzun evin ortasına düşmesiyle başlayan oyunda oyuna ismini taşıyan robotun çıkış yerini bulmasına yardımcı oluyoruz.

Monument Valley oyununda olduğu perspektif açıdan bakarak ilerlediğimiz oyunun benzerinden birçok farkı bulunuyor. Boyutunun düşük olmasıyla düşük depolama alanına sahip iPhone ve iPad’de gönül rahatlığıyla indirilmesinin haricinde oynanış tarafında yeni bölümlerin karekod ile yüklenebilmesi, bölümlerin oyuncular tarafından tasarlanabilmesi Mekorama’yı farklı kılan şeylerden sadece birkaçı.

Oyunda odak noktanız küçücük gördüğünüz ev. Evi oluşturan yapılara dikkatlice bakmanız, yolun bittiği noktada evi çevirerek yolunuzu açan bir mekanizma bulmanız, yolunuza çıkan sizin gibi tasarlanmış robotları atlatmanız gerekiyor. Şu an için hazır 50 bölüm mevcut ancak bölümler hemen bitirilebilecek kadar kolay değil.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu
  • Find in Mind

    Tüm zeka, hafıza oyunları bir arada