Microsoft How-Old

ÜCRETSİZ
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
140 TOPLAM İNDİRME
2 MB DOSYA BOYUTU

Microsoft How-Old, fotoğraftaki kişilerin yüzlerini algılayarak yaşlarını çıkartan bir Windows Phone uygulaması.

Microsoft How-Old, gelişmiş yüz tanıma teknolojisi sayesinde yüklediğiniz bir fotoğraftaki tüm kişileri algılayarak yaşlarını tespit edebilen bir Windows Phone uygulaması olarak öne çıkıyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan uygulama ile dilediğiniz bir kişinin yaklaşık yaşını tek dokunuşla öğrenebilirsiniz.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’da yüz algılama ile oturum açma teknolojisini kullanacağını biliyoruz lakin bunu yaşımızı ortaya çıkartmak için kullanacağını sanırım kimse tahmin etmemiştir. Microsoft’un How-Old adlı uygulaması webin yanı sıra Windows Phone telefonlarda kullanılabilen bir uygulama.

Windows Phone 8.1 üzeri telefonlarla uyumlu olan yaş tahmin uygulaması webdekinden farklı çalışmıyor. Telefonunuzda bulunan bir fotoğrafınızı veya başka bir fotoğrafının yüklüyor ve ardından “Use your own photo” butonuna dokunarak fotoğrafı yüklüyorsunuz. Kısa bir analizin (gerçekten uzun sürmüyor.) ardından yüzünüzün hemen üzerinde yaş çıkıyor. Bu noktadan sonra gülme krizine girebilirsiniz. Çünkü henüz deneme aşamasında olduğundan yaş gösterme konusunda mükemmel sonuçlar vermiyor. Örneğin; kendi fotoğrafı tarattığımda +7 sonucunu aldım. Bazı fotoğraflarda da Microsoft yaşımı küçülttü.

Şimdilik eğlenceli amaçlı kullanılan How-Old uygulamasının ilerleyen zamanlarda çok daha isabetli sonuçları karşımıza çıkaracaktır. Uygulamayı merak ediyorsanız, yukarıdaki bağlantıdan Windows Phone telefonunuza indirip deneyebilirsiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Xim

    Xim, Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan fotoğraf paylaşım uygulamasıdır.
  • Microsoft Hyperlapse

    Microsoft Hyperlapse, Windows Phone cihazınızla zaman atlamalı videolar çekmenize olanak tanıyan pratik ve etkili bir uygulama.
  • Microsoft Photos plug-in

    Microsoft Photos plug-in, Windows Phone telefonunuzla çektiğiniz videolardan dilediğiniz bir kareye efekt uygulamanıza izin veriyor.
  • Movie Creator

    Movie Creator, Microsoft'un Lumia cihazlar için geliştirdiği ücretsiz video düzenleme uygulaması.
  • Old School Racer 2

    Old School Racer 2, ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz fizik tabanlı motor yarışı oyunu.
  • Mobli

    Mobli, canlı video ve fotoğraf paylaşımı yapabileceğiniz sosyal ağ uygulamasıdır.
  • CropiPic

    CropiPic, sosyal ağlarda fotoğraf ve video paylaşmayı seven kullanıcılar için hazırlanmış kırpma uygulaması.
  • Playcast

    Playcast, telefonunuzdaki video, fotoğraf ve müzikleri televizyonunuza kablosuz aktarmanıza imkan tanıyor.