REBUS

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME
27 MB DOSYA BOYUTU

REBUS, esprili dille hazırlanmış bulmacalara sahip bir oyun ve tamamen ücretsiz.

REBUS, Android işletim sistemine sahip olan tablet ve akıllı telefonlarda oynanmak üzere tasarlanmış, ilginç bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor. Hiçbir ücret ödemeden indirebildiğimiz bu sıradışı oyunda, verilen ipuçları doğrultusunda soruları çözmeye çalışıyoruz.

Oyundaki sorular klasik bulmaca oyunlarında karşılaştığımız cinsten değil. Soruları çözebilmek için hem mizahi hem de rasyonel düşünme kabiliyetine sahip olmamız gerekiyor. Elbette İngilizce bilmek de şart.

Fakat günümüzde artık hemen hemen herkesin az çok İngilizce bildiğini varsayarsak REBUS'u herkesin rahatlıkla oynayabileceğini söylemek mümkün. Oyunda çok ileri seviye İngilizce kullanılmadığını da belirtelim. Soruların cevaplarını yazmak için ekrandaki klavyeyi kullanmamız gerekiyor.

REBUS'ta çok basit ve ihtişamdan uzak bir tasarıma yer verilmiş. Fakat tasarımların bu işle epey ilgilenen, kafa yoran birinin elindne çıktığı da belli oluyor. Basitliği ve kaliteyi bir arada sunabiliyor fakat bizim buradaki asıl derdiğimiz görsellikten ziyade soruların yapısı. Eminiz ki bu oyunu oynarken çok keyifli vakit geçireceksiniz.

Emircan Erdoğan

REBUS

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
14 TOPLAM İNDİRME

REBUS bugüne kadar benzerine çok fazla rastlamadığımız türden bir deneyim sunuyor.

REBUS, hem iPhone hem de iPad cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz sürükleyici ve eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu keyifli oyunda esprili dille hazırlanmış olan bulmacaları çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Fakat bu noktada altını çizmemiz gereken önemli bir nokta var; oyun tamamen İngilizce hazırlandığı için belli bir seviyeye kadar yabancı dil bilgisi şart. Fakat çok ağır gramer kuralları içermediğini de belirtelim.

Oyunda karşımıza basitçe hazırlanmış fakat etkileyic igörünen bir arayüz çıkıyor. Hemen sunulan bulmacalardan bir tanesinin üzerine tıklayıp işe koyuluyoruz. Karşımıza çıkan soruları çözebilmek için rasyonel ve mizahi düşünme kabiliyetlerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Soruların cevaplarını ekranın alt bölümünde yer alan klavyeyi kullanarak yazıyoruz.

REBUS'un en hoşumuza giden yanı ister dakikalarca ister saatlerce oynayın, her şekilde insana keyif vermesi ve yüzlerde tebessüm bırakabilmesi oldu. Bulmaca oyunlarına ilgi duyuyorsanız REBUS'u mutlaka denemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Brain Out

    Brain Out Android bulmaca oyununda normal düşürseniz kaybedersiniz.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu