Scale

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
454 TOPLAM İNDİRME

Scale, Android telefon ve tablette oynanabilen minimalist, renkli, yenilikçi bulmaca oyunu.

Scale, Android telefonunuzda renkli, minimalist çizgilere sahip bulmaca oyunlarına yer veriyorsanız kesinlikle indirip oynamanız gerektiğini düşündüğüm kaliteli bir yapım. Basit ancak eğlence dozu yüksek oynanış sunan Android oyunu, tamamen Türk yapımı bulmaca oyunu LOLO’nun geliştirici ekibi tarafından hazırlanmış. Kısa sürede bağımlılık yaptığını önceden söyleyeyim.

Yeni çıkan bulmaca oyunlarında hakim olan minimalist çizgileri taşıyan, her yaştan mobil oyuncunun keyifle oynayacağı ender yapımlardan biri Scale. Oyunda tek yaptığınız şey; beyaz topa değmeden oyun alanını keserek küçültmek. Ancak bu, göründüğü kadar basit değil. Topa dokunmadan gerçekleştirdiğiniz kesme/kırpma sonrasında hedefinize yeterince yaklaştıysanız oyun alanı ölçeklendiriliyor. Bununla beraber hedefiniz de yükseltiliyor. Çok daha dar alanda harikalar yaratmak için ter döküyorsunuz. Öte yandan başlangıç modu oyuna alışma sürenizi kolaylaştırıp hızlandırırken klasik modun dışında kalan 4 mod zorluk düzeyini tepe noktaya taşıyarak sabrın sınırlarını zorluyor. Açıkçası oyunun zevki de bu noktada çıkıyor.

Oldukça dar bir alanda rastgele hareketler çizen bir topun baskısıyla ufak kesme hareketleri yaparak puan toplamaya çalışıyorsunuz. Kesmeleri oyun alanının altına yerleştirilmiş sınırlı sayıda kutucukla yapıyorsunuz. Oyunu zorlaştıran nokta ise; kesme işlemini yaparken topun size çarpma ihtimalinin oldukça yüksek olması. Topun hızını, geliş ve gidiş yönünü gözlemleyip ona göre hamlenizi yapmanız gerekiyor. Gelişigüzel kesme yaparsanız fazla ilerleme şansınız olmuyor. Hele ki; Scale modda oynamıyorsanız çift haneli skora ulaşmanız hayalden öteye gidemiyor. Mod demişken başlangıç modunu son derece kolay bulanlar için ek modlar sunuyor oyun. Just 3, Plus 1, Trio ve Double mod, kendinize güveniyorsanız açabileceğiniz modlar arasında. Bu arada tümü açık olarak geliyor; oyunun mantığını öğrendikten sonra Scale modda vakit kaybetmeyin, diğer modlara atlayın derim.

Vaktin geçmek bilmediği durumlarda açıp oynanabilecek en iyi mobil oyunlardan biri Scale Android. Güncellemelerle yeni modların eklendiğini, oynanış deneyiminin sürekli geliştirildiğini de eklemek gerek. Unutmadan, 101 Digital’in bir önceki oyununu da hala oynamadıysanız aşağıdaki bağlantıdan indirip oynamanızı isterim.

Erkan Calp

Scale

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
281 TOPLAM İNDİRME
26 MB DOSYA BOYUTU

Scale, iOS işletim sistemli iPhone ve iPad cihazınıza ücretsiz indirip oynayabileceğiniz bulmaca oyunu.

Scale, iOS işletim sistemli iPhone ve iPad cihazınıza ücretsiz indirip keyifle oynayacağınız renkli, sürükleyici, yenilikçi bir bulmaca oyunu. Tamamen Türk yapımı bulmaca oyunu LOLO’nun geliştiricileri tarafından hazırlanan yapımda vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Son dönem mobil oyunlarda gördüğümüz minimalist izleri taşıyan, son derece sade – göz yormayan menüler sunan bulmaca oyunu Scale, her yaştan kişinin dikkatini çekecek, rahatlıkla oynayabileceği kaliteli bir yapım.

Oyunda amacınız; belli bir hızda hareket eden beyaz topu dikkate alarak kesme hareketiyle oyun alanını olabildiğince küçülterek puan toplamak. Kesme hareketini alana sürükle – bırak yaparak yerleştirdiğiniz kutucuklar aracılığıyla gerçekleştiriyorsunuz. Bazı kutucukları doğrudan kullanabiliyorken, bazılarını döndürme şansına sahipsiniz. İstenen hedefe ulaşmayı başarırsanız içerisinde bulunduğunuz alan otomatik olarak yeniden boyutlanıyor ve hedef yükseltiliyor.

Bu noktada oyunun basit olduğu fikri oluşabilir kafanızda ancak öyle olmadığını başlangıçta deneyimliyorsunuz. Beyaz topun kesme işlemi tamamlanmadan çektiğiniz çizgiye değmesi halinde onca çabanız boşa gidiyor. Scale modunda üç canınız diğer deyişle hata yapma lüksünüz var. Seçtiğiniz moda göre can sayısı değişiklik gösteriyor. Bu sayıyı aşarsanız elmaslarınızı kullanarak veya oyun içi videoyu izleyerek kaldığınız yerden devam etme şansınız var.

İlk gününde 60.000’e yakın oyuncuyu kendisine bağlamayı başaran yenilikçi bulmaca oyununda klasik dahil 5 oyun modu seçeneği bulunmakta. Scale modda kesme hareketleriyle alanı küçülterek ilerliyorsunuz ve tek top var. Üç kutucuğun karşınıza çıktığı Just 3 modunda kesme hareketini çok daha kısa sürede yapabilmenizi sağlayan ancak dikkatli kullanılması gereken, puzzle ağırlıklı bir oynanış sunuluyor. Plus 1 moduna geçtiğinizde başarıyla gerçekleştirdiğiniz her son kesme işleminin hemen ardından yeni bir top oyuna katılıyor. Bu modu yeterince zor bulmadıysanız Trio modu oynamanızı isterim. Bu modda üç topun hareketlerini dikkate alarak ilerlemeniz gerekiyor. Oyunu çözmenin ötesine geçtiyseniz deneyebileceğiniz Double modunda her hedefi tamamlayışınızda çift top ekleniyor. Her biri ayrı zevkli olan bu modların tümü ücretsiz, dilediğinizden başlama şansına sahipsiniz. Bunu özellikle belirtmek istedim; zira bulmaca oyunlarında genellikle başlangıç modu dışındakiler kilitlidir; açmak için özel bir çaba sarf etmeniz gerekir. Bu oyunda öyle değil.

Unutmadan, oyunun yeni sürümünde yepyeni modlar eklenmiş. Performans ve oynanış deneyiminin de iyileştirildiğini belirteyim. Bulmaca oyunlarından keyif alıyor, benzersiz bir oynanış sunan sürükleyici bir yapım arıyorsanız Scale iOS sürümünü kesinlikle görmelisiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu
  • Find in Mind

    Tüm zeka, hafıza oyunları bir arada