Shadowmatic

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
63 TOPLAM İNDİRME

Shadowmatic, Android platformunda en zor oynanışı sunan şekilli bulmaca oyunu.

Shadowmatic, mobil platformda oynadığım en iyi bulmaca oyunlarından biri. Android telefonda favori oyunlarım arasında yer verdiğim yüksek kalitede grafiklere ve sürükleyici oynanışa sahip bu bulmaca oyununda ilerlemek için hayal gücünüzü zorlamanız gerekiyor.

Dinlendirici müzikler eşliğinde oynadığımız bulmaca oyununda bölümleri geçmenin yolu hayal gücünü zorlamaktan geçiyor. Her bölümde ilk bakışta anlam veremediğiniz soyut nesnelerden anlamlı bir obje ortaya çıkarmanız gerekiyor. Soyut nesneleri döndürürken duvarda çıkan gölgeden silueti görebiliyorsunuz. Tanınabilir siluetleri bulmak elbette kolay olmuyor. Özellikle yan yana iki soyut objenin geldiği bölümlerde birleştirip tek bir tanınan siluet çıkarmak çok zor oluyor. Bu noktada şeklin hemen altında çıkan noktalardan siluete ne kadar yaklaştığınızı görebiliyorsunuz. Ancak bazen bu bile yardımcı olamıyor. Böyle durumlarda da ipuçları işe yarıyor. Lakin sonuca götüren ipuçlarını kullanabilmeniz için bölüm geçtikçe kazandığınız puanları harcamanız gerekiyor.

Her bölümde farklı bir odada bulunduğumuz, bambaşka bir siluet bulmaya çalıştığınız oyunda 100’den fazla seviye bulunuyor. Lakin ücretsiz olarak 4 yerde geçen 14 seviyeyi oynayabiliyorsunuz.

Erkan Calp

Shadowmatic

x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
433 TOPLAM İNDİRME
229 MB DOSYA BOYUTU

Shadowmatic, kaliteli ve düşündürücü bir bulmaca oyunu arayanların mutlaka göz önünde bulundurması gereken yapımlar arasında yer alıyor.

Shadowmatic bulmaca oyunları oynamaktan keyif alan oyunseverlerin mutlaka denemesi gereken yapımlardan bir tanesi. Oyuna ilk girdiğimizde çok vakit geçmeden orijinal bir yapımla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.

Oyundaki amacımız odalarda bulunan objeleri kullanarak duvarda anlamlı gölgeler oluşturmak. Bu noktada oyunun gerçekten benzersiz bir oynanış sunduğunu belirtmem gerekiyor. Ekranda bulunan objeleri döndürüp hareket ettirmesi oyunculara ilginç bir deneyim yaşatıyor. Shadowmatic'te 70'den fazla bölüm bulunduğunu ve her bölümün farklı bir tasarıma sahip olduğunu da düşününce oyunun dopdolu bir oyun deneyimi sunduğunu belirtebiliriz.

Bu tarz bulmaca oyunlarında bulunan ipucu sistemi Shadowmatic'te de mevcut. Elbette her başımız sıkıştığında ipucu alırsak oyun zevki azalıyor. İpuçlarına güvenmek yerine bulmacaları çözmeye çalışmak ve hatta bazı bulmacalar üzerinde dakikalarca düşünmek oyundan tat almamızı sağlıyor. İpuçlarının ancak parayla satın alınabildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Gerek grafik kalitesi gerekse oynanış yapısı itibariyle rahatlıkla en iyi bulmaca oyunları arasında gösterebileceğimiz Shadowmatic çok iyi düşünülmüş ve üzerine emek verilmiş bir yapım. Düşünmeye sevk eden oyunlar oynamaktan keyif alıyorsanız Shadowmatic sizin için doğru tercih olacaktır.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu
  • Find in Mind

    Tüm zeka, hafıza oyunları bir arada