Socioball

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
11 TOPLAM İNDİRME

Socioball ile Android cihazlarınızdan eğlenceli bir puzzle deneyimi elde edebilir, kendi hazırladığınız bölümleri arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Socioball, Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının mobil cihazlarında oynayabilecekleri bir sosyal puzzle oyunu olarak karşımıza çıktı. Oyunun neden sosyal olduğu konusuna birazdan değineceğiz ancak yenilikçi, zaman zaman zorlayıcı ve eğlenceli bir bulmaca oyunu arayanlar kesinlikle göz atmadan geçmesinler derim.

Oyuna giriş yaptığımızda ilk seviyeden bulmacamız karşımıza çıkıyor ve bu seviyelerden devam ederek daha zorlu bölümleri aşmamız gerekiyor. Temel konsept ise elimizdeki topu sahamızdaki boşlukları uygun fayanslarla dolduraran hedefine ulaştırmak. İlk bölümlerde bu iş için kullanılabilecek malzemelerin sayısı az ve bulmacalar oldukça basit. Ancak ilerleyen bölümlerde onlarca farklı fayans malzemesi karşımıza çıkıyor ve bunların her birinin farklı özelliklere sahip olmaları nedeniyle uyumlu bir şekilde yerleştirilmeleri büyük bir gereklilik.

Oyunun grafik öğeleri ve sesleri herkesin beğeneceği sadelikte ve anlaşılır bir şekilde düzenlenmişler. Dolayısıyla bölümler boyunca herhangi bir yorgunluk hissetmeden ardı ardına bölümleri tamamlamaya başlayabilirsiniz. Oynanışta herhangi bir sorun olmaması ve dokunmatik ekranlara uygun bir kontrol mekanizmasının entegre edilmiş olması ise Socioball'un eğlencesini katlıyor diyebilirim.

Gelgelelim oyunun sosyal yanına. Socioball'da kendi tasarladığınız bulmaca bölümlerini Twitter üzerinden diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve böylece neredeyse sınırsız bir puzzle deneyimi elde edebiliyorsunuz. Tabii ki popüler hale gelen bulmacaların sizi de daha popüler yapacağına hiç şüphe yok. Dileyen kullanıcılar diğerlerinin hazırlayarak Twitter üzerinden paylaştıkları bulmacaları da kullanabiliyorlar.

Eğer yeni bir bulmaca oyunu arayışındaysanız kesinlikle denemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

Socioball

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
7 TOPLAM İNDİRME
39.6 MB DOSYA BOYUTU

Socioball sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızdan sosyal bir puzzle deneyimi elde edebiliyor ve dostlarınızla yarışabiliyorsunuz.

Socioball oyunu, son günlerde karşımıza çıkan en ilginç puzzle oyunlarından bir tanesi ve barındırdığı sosyal bulmaca deneyimi sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızda oldukça eğlenceli bir vakit geçirmenizi garanti ediyor diyebilirim. Her ne kadar ücretsiz olmasa da verdiğiniz ücretin hakkını verecek bir yapıya sahip olan oyun, neredeyse sonsuz bir puzzle oyunu imkanı sunabildiği için devamlı olarak yeni bölümlere ulaşmanızı da garanti ediyor.

Oyunda yer alan fayans sahamız üzerinde bir topumuz bulunuyor ve esas hedefimiz bu topu hedefine ulaştırmak. İlk bölümlerde her ne kadar bu hedefe ulaşmak çok kolay olsa da bölümler ilerledikçe karmaşıklaşan yapı nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşayacağınızı söyleyebilirim. Zorluk düzeyinin kademe kademe artması nedeniyle daha profesyonel oldukça daha zor bölümleri biraz kafa patlatarak geçebileceğiniz kesin. Sahamızdaki boşlukları bize verilen fayans türleriyle uygun bir şekilde doldurduğumuzda, topumuzun hangi yolu takip edeceğini ayarlamış oluyoruz ve böylece bir sonraki bölüme geçerek devam ediyoruz.

Oyunun grafik ve ses öğeleri yeterince başarılı bir şekilde düzenlenmişler. Öyle ki oynayışınız esnasında hiç bir rahatsızlık duymadan saatlerce ekrana bakabiliyorsunuz. Kontrollerin de anlaşılır ve kolay alışılır bir şekilde düzenlenmiş olmaları sayesinde bulmacaları çözmek için bir de kontrollerle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Sosyal bir puzzle oyunu olarak nitelendirilen Socioball'un bu özelliği kazanmasının en büyük sebebi ise kendi bölümlerinizi tasarlamanıza izin vermesi ve daha sonra bu bölümleri Twitter üzerinden paylaşarak arkadaşlarınızın da onları oynamalarını sağlaması. Dolayısıyla sosyal medyada güç olan Socioball'un neredeyse sınırsız bir bölüm kapasitesine sahip olduğunu inkar etmemek gerek.

Yeni ve eğlenceli bir puzzle oyunu arayanların göz atmadan geçmemeleri gerekenler arasında.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu
  • Find in Mind

    Tüm zeka, hafıza oyunları bir arada