Tiltagon

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
35 TOPLAM İNDİRME

Tiltagon, Android tablet ve akıllı telefonlarımız üzerinde oynayabileceğimiz bir beceri oyunu ve tamamen ücretsiz.

Tiltagon, Android işletim sistemi taşıyan mobil cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz, soluk kesen bir beceri oyunu. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu oyun, en usta oyunculara bile zorlu anlar yaşatabilecek bir yapıya sahip. El becerilerine ve dengeye dayalı bir kontrol mekanizmasına saihp olan oyunda başarılı olabilmek için milimlik hareketler yapmamız gerekiyor.

Ekran üzerinde herhangi bir kontrol mekanizması göremeyince anlıyoruz ki bu oyun cihazı hareket ettirerek oynanıyor; korktuğumuz başımıza geldi! Cihazımızı hassas bir şekilde hareket ettirerek yönlendirdiğimiz topu altıgen platformlar üzerinde tutmaya çalışıyoruz.

Bu aşamada gerçekleştirmemiz gereken bir görevimiz daha var o da platformlar üzerinde çıkan puanları toplamak. Buraya kadar yeterince zor gelmediyse oyunun en bomba özelliğini duyana kadar bekleyin. Tiltagon'da üzerinde hareket ettiğimiz platformlar bir süre sonra otomatik olarak yok oluyor. Başka bir deyişle topumuzu anyı yerde uzun süre tutamıyoruz. Sürekli olarak panik halinde kendimize gidecek yer arıyor ve bu esnada da dengesiz bir hareket yapıp dışarı yuvarlanmamaya çabalıyoruz.

Oyunda kullanılan grafikler akıcı ve ihtişamlı. Bu grafik modelleme anlayışını destekleyen ses efektleri de oyuna mükemmel uyum sağlıyor.

Sonuç olarak Tiltagon eğlenceli bir oyun fakat sürekli aynı tema üzerinden ilerlediği için bir süre sonra monotonlaşıyor. Belki de gelecek güncellemeler ile birlikte oyuna yeni temalar eklenir ve bu tekdüzelik havası biraz kırılır.

Emircan Erdoğan

Tiltagon

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
28 TOPLAM İNDİRME

Tiltagon, iOS cihazlar üzerinde tamamen ücretsiz olarak oynayabileceğimiz bir beceri oyunu olarak tanımlanabilir.

Tiltagon, beceri oyunlarından hoşlanan iOS kullanıcılarının tamamen ücretsiz olarak indirebilecekleri oyunlardan bir tanesi. Enerjik atmosferi ve zorlu oyun yapısıyla öne çıkan Tiltagon, beceri oyunları konusunda kendisi usta olarak görenlerin bile zorlukla başarılı olabileceği bir oyun.

Oyunun kontrol mekanizması alışkanlık gerektiriyor. Cihazımızı hareket ettirerek kontrolümüze verilen topu yönlendirebiliyoruz. Amacımız altıgen parçaların üzerinde yol almak ve puanları toplamak. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken bir husus daha var; üzerinde durduğumuz parçalar bir süre sonra yok oluyorlar. Bu da demek oluyor ki Tiltagon'u oynarken hem hızlı hem de temkinli olmalıyız.

İlk birkaç bölüm çok kolay. Zaten oyuna alışmamız için tasarlandıkları çok belli. Birkaç bölüm sonra üzerinde yol almaya çalıştığımız platformlarda çeşitli engeller çıkmaya başlıyor. Bu engellerin tek bir amacı var topumuzu dışarı yuvarlamak. Hassas el hareketleri ile bu engellerden kaçıyor ve yolumuza devam ediyoruz.

Tiltagon'da oyunun hızlı atmosferine mükemmel uyum sağlayan bir arkaplan müziğine yer verilmiş. Müzikteki dinamizme ek olarak grafikler ve animasyonlar da aynı canlılıkta sunulmuş. Açıkçası Tiltagon, oynaması eğlenceli bir oyun fakat uzun ömürlü olabilir mi kestirmek çok güç. Farklı temalar getirilirse oyunun tekdüzelik hissi biraz olsun kırılabilir.

Emircan Erdoğan

Tiltagon

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME
13 MB DOSYA BOYUTU

Tiltagon, Windows Phone cihazınızı sürekli eğerek oynayabileceğiniz zor düzeyde bir beceri oyunu.

Tiltagon, Windows Phone telefonunuzda tek başınıza oynayabileceğiniz zorlu beceri oyunlarından biri. Hem dikey hem de yatay konumda oynanabilen oyunda tek yapmanız gereken topu altıgen şeklindeki platformlar arasında gezdirmek. Tabii ki bu sandığınızdan zor olacak.

iOS ve Android platformundan sonra Windows Phone’da gördüğümüz popüler oyunlardan biri olan Tiltagon, tamamen ücretsiz ve de tüm cihazlarla uyumlu olarak geliyor. Minimalist görselleriyle dikkat çeken oyunda altıngenler arasında dolanan bir golf topunu kontrol ediyoruz. Amacımız golf topunu altıngeller arasında zıplatmak. Bunu yaparken cihazı eğme hareketini kullanıyoruz. Zaten oyunun ismi de buradan geliyor.

2 farklı zorluk düzeyinde oynayabildiğimiz oyunun kontrol mekanizması basit görünse de oyunda ilerlemek hiç kolay değil. Dinamik yapıda tasarlanmış platformlar arasında geçiş yapmak gerçekten beceri istiyor. Oyunu zorlaştıran kısım ise topla atladığınız şekillerin içerisindeki hareketli engeller. Platformlar arasında gezerken yer yer çıkan engelleri de atlatmanız gerekiyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi süre sınırınız var. Topu diğer platforma geçirirken çok düşünürseniz yani engellerin uzaklaşmasını beklerseniz aşağı düşüyorsunuz.

Hem hızlı düşünmeniz, hem de temkinli ilerlemeniz gereken son derece zor bir beceri oyunu olan Tiltagon, hareketli müzikleriyle dikkat çekiyor. Kısa süreli oynama için ideal bir oyun olduğunu düşündüğüm Tiltagon’u sinirlerini kontrol altına alabilen, reflekslerini geliştirmek isteyen herkese tavsiye ederim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Tiltagon Turbo

    Topunu yüzey üzerinde tutmayı başarabilecek misin?
  • Pinball Cadet

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilen Pinball Cadet mobil oyunu, beceri ve aksiyon unsurlarının klasik Pinball oyunuyla buluştuğu bir tür beceri oyunudur.
  • Hoop Rush

    Hoop Rush oyununda çubuğa çarpmadan ilerleyin!
  • Slices

    Renkli grafikleri ve zorlu bölümleriyle harika bir beceri oyunu
  • Fruit Heroes Legend

    Fruit Heroes Legend, zorlu ve eğlenceli bir eşleştirme oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
  • Graviturn

    Graviturn, Android cihazlarımız üzerinde tamamen ücretsiz olarak oynayabileceğimiz bir beceri oyunu.
  • High Hoops

    Topu halkalardan geçirin.
  • Mr Juggler

    Hokkabazlık yapıyoruz.