Timberman

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
639 TOPLAM İNDİRME
11 MB DOSYA BOYUTU

Reflekslerinizi sınayan bir oyun olan Timberman'de amacınız önünüzdeki ağacı balta ile keserken hayatta kalmak.

Timberman oyununu her kim tasarlamışsa, bizde yarattığı izlenim, projeye başlamadan birkaç gün önce çıkan ham bir fikirle yola çıkılmış olmasıdır. Başarılı oyunlar aylar, belki senelerce mükemmelliğin peşinde koşarken Timberman tam aksini yapan oyunların vücut bulmuş bir halidir. Öğrenmesi oldukça kolay ama ustalaşması zor olan bilindik refleks oyunlarına bir yenisi daha eklendi ve uzun oyun sezonlarında beyninizin jöleleşmesi oldukça mümkün. Özellikle reaksyon göstermeniz gereken oyunlarda hırs yapıyorsanız bu oyundan elinizi çekemeyeceksiniz.

Oyunda yapmanız gerekenleri tarif etmek basit. Büyük bir ağacın yanında balta darbeleriyle odun ayıkladığınız oyunda ağaç diklemesine düşüyor. Bu sırada alçalan ağacın dallarının altında kalmamak için saga sola kaçaraktan işinize devam etmeniz gerekiyor. Ne kadar hızlı oynarsanız o kadar çok puan kazanıyorsunuz ve yukarıda Flappy Bird benzeri bir sayaç var.

“Sanal ortamda benden iyi oduncu yok” gibi cümleler bu oyundan sonra ortaya çıkar mı bilinmez ama parmak reflekslerini test etmek isteyenler için yeni bir oyun çıktı. Timberman sabır ve yetekleri sınayan bir oyun. Bağımlı olurken mümkün olduğunca az çile çekmenizi diliyorum.

Alper Çetiner

Timberman

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
193 TOPLAM İNDİRME
25.3 MB DOSYA BOYUTU

Reflekslerinizi sınayan bir oyun olan Timberman'de amacınız önünüzdeki ağacı balta ile keserken hayatta kalmak.

Timberman oyununun arkasındaki isimler birçok başarılı oyun şirketinin yaptığı şeyi yapmıyor ve 3 saniye içersinde verilmiş bir kararın üzerinde bir oyun tasarlıyorlar. Kolay öğrenilen ama zor ustalaşılan basit beceri oyunları serisine ücretsiz bir katkı olarak sunulan bu oyun uzun vadede beyninizi jöleye çevirebilecek bir kapasiteye sahip. Ancak reflekslerini tartmak isteyenlerin bu oyun ile yeni bir bağımlılık kazanmaları de kaçınılmaz gibi görünüyor. 

Timberman, çıktığı ilk haftada 8 ülkede en çok indirilen oyun oldu bile. Basit bir görevi üstlendiğiniz oyunda yapmanız gereken şeyi şu şekilde tarif edebiliriz: Büyük bir ağacın altına balta ile vurarak parça parça odun keserken düküne kısalan ağacın alçalan dallarının altında kalmamanız lazım. Bunun için sağa ve sola manevralar yapmanız gerekiyor. Bu işi ne kadar hızlı yaparsanız o kadar para kazanma ihtimaliniz artıyor ve ekranın yukarısında Flappy Bird benzeri bir puan sayacı mevcut.

Sanal oduncu olmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan bu oyun herkesin seveceği bir oyun tarzına sahip değil. Ama reflekslerini denemek isteyenler için her daim yeni bir deneme alanı çıkıyor. Timberman tam da böyle bir oyun olduğu için yükselen bir trend olarak karşımıza çıkacak. 

Alper Çetiner

Timberman

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
77 TOPLAM İNDİRME
6 MB DOSYA BOYUTU

Timberman, oynaması kolay, ustalaşması zaman alan bir refleks geliştirme oyunudur.

Timberman, olağanüstü grafiklerle süslenmiş, etkileyici ses efektleriyle sizi sizden alacak bir mobil oyun değil ancak farklı oynanışı ile sizi kısa zamanda içerisine çekecek, oynamak istedikçe oynayacak, daha yüksek puan elde etmek için akıllı telefonunuzu elinizden düşüremeyeceksiniz.

Timberman, grafikleri hiçbir şeye benzemediğinden eski model akıllı telefonunuzda bile rahatlıkla oynayabileceğiniz, oynadıkça zevk alacağınız bir mobil oyun. Reflekslerini geliştirmek isteyen kullanıcılara yönelik hazırlanmış bu oyunda gece - gündüz, sıcak - soğuk demeden uzun mu uzun bir ağacı kısaltmaya çalışan bir oduncuyu kontrol ediyoruz. Baltamızı kullanarak sağlı sollu darbelerle ağacı kısaltmaya çalışıyoruz. Dalların kafamıza düşmemesi ve seviye atlayabilmemiz için olabildiğince hızlı davranmamız gerekiyor.

4 farklı ortamda geçen oyunda toplam 20 karakter bulunuyor. Oyunun ana karakteri Timberman’den sıkılırsanız farklı tiplere bürünmüş bu karakterlerle oynayabilirsiniz. Aralarında FlappyBird oyunundan tanıdığımız pikselleri sayılan kuş ta yer alıyor. Karakterlerin bazıları belirli bir puana eriştiğinizde, bazıları oyunu açma sayınıza göre açılıyor.

Oynaması kolay ancak ustalaşması zor olan bu refleks geliştirme oyununu kesinlikle oynamalısınız.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Timber Ninja

    Timber Ninja, popüler Timberman oyununun ninjalı versiyonu ve tüm Android cihazlarda sorunsuz çalışıyor.
  • Slices

    Renkli grafikleri ve zorlu bölümleriyle harika bir beceri oyunu
  • Hoop Rush

    Hoop Rush oyununda çubuğa çarpmadan ilerleyin!
  • Fruit Heroes Legend

    Fruit Heroes Legend, zorlu ve eğlenceli bir eşleştirme oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
  • Pinball Cadet

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilen Pinball Cadet mobil oyunu, beceri ve aksiyon unsurlarının klasik Pinball oyunuyla buluştuğu bir tür beceri oyunudur.
  • High Hoops

    Topu halkalardan geçirin.
  • Coin Rush!

    Madeni parayı yuvarlamak ne kadar zor olabilir?
  • Square Hero

    Square Hero, herkesin keyifle oynayabileceği bir aksiyon odaklı beceri oyunu.