Unium

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
48 TOPLAM İNDİRME
26 MB DOSYA BOYUTU

Unium Android cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz keyifli fakat zorlu bir bulmaca oyunu.

Unium Android işletim sistemine sahip tablet ve akıllı telefonlarımız üzerinde oynayabileceğimiz keyifli ve bağımlılık yaratan bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor. Marketlerde bulunan bulmaca oyunlarından sahip olduğu orijinal atmosfer ile sıyrılan Unium'da son derece basit fakat bir o kadar da komplike bir oyun deneyimi sunuluyor.

Unium'da yapmamız gereken görev kolay gibi görünmesine rağmen zaman zaman bir hayli zorlayıcı olabiliyor. Oyuna başladığımız zaman karşımıza içerisinde siyah ve beyaz karelerin yer aldığı bir tablo çıkıyor. Bizim amacımız ise siyah karelerin üzerinden geçmek ve geride hiçbir üzerinden geçilmemiş siyah kare bırakmamak.

Oyunda 100'den fazla bölüm sunuluyor ve bu bölümlerin her biri farklı tasarımlara sahip. Tahmin ettiğiniz gibi tüm bölümler kademeli olarak artan bir zorluk seviyesine sahip. İlk birkaç bölümde oyunun kontrollerine ve genel atmosferine alışma sürecine giriyoruz. Daha sonra karşılaşacağımız bölümler ise bulmaca çözme yeteneklerimizi test etmeye başlıyor.

Açıkçası oyunun her yaştan oyunsever tarafından keyifle oynanacağını düşünüyorum. Eğer Android cihazlarınız üzerinde oynayabileceğiniz sürükleyici bir bulmaca oyunu arayışındaysanız Unium sizi uzun bir süre ekran başına kilitleyecektir.

Emircan Erdoğan

Unium

x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
21 TOPLAM İNDİRME

Unium orijinal yapısıyla öne çıkan keyifli bir bulmaca oyunu.

Unium, iPhone ve iPad cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz sürükleyici bir bulmaca oyunu olarak dikkat çekiyor. Bilindiği gibi uygulama marketlerde pek çok farklı türde bulmaca oyunu bulmak mümkün fakat bunların çok azı orijinal bir yapıya sahip. Birbirinin taklidi olmaktan öteye geçemeyen oyunları bir adım geriden bırakan Unium, ortaya gerçekten keyifli bir deneyim çıkartıyor.

Öncelikle Unium'un çok basit birkaç kural üzerine kurulu olduğunu belirtmek istiyorum. Kafa karıştıracak hiçbir detay yok ve bu sayede bir hayli rafine bir oyun deneyimi sunulmuş oluyor. Oyundaki temel amacımız ekrandaki sihay parçaların üzerinden geçmek ve bitiş noktasına ulaşmak. Bunu yaparken geride hiçbir siyah kare bırakmamamız gerekiyor.

Bulmaca oyunlarının genelinde rastladığımız gibi bu oyunda da bölümler kolaydan zora doğru sıralanmış.İlk birkaç bölüm sayesinde oyunun genel yapısına ve neler sunduğuna alışıyoruz. Daha sonraki bölümlerde ise işler biraz daha zorlaşarak yeteneklerimizi sınamaya başlıyorlar.

Unium'da grafik olarak siyah beyaz renkler üzerine kurulu minimal bir modelleme tekniği kullanılmış. İhtişamlı görsellere sahip olmasa da bu tarz bir oyundan olan beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Zaten oyunun genel yapısı görsellikten ziyade oyun deneyimi üzerine kurulu.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu
  • Find in Mind

    Tüm zeka, hafıza oyunları bir arada