Dünyanın En Mutlu Ülkeleri Açıklandı: Türkiye Kaçıncı Sırada?

Global anket verileri göz önünde bulundurularak oluşturulan raporla beraber dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu. İşte paylaşılan rapora dair ayrıntılar!

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) tarafından yayımlanan bir raporla birlikte dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu. Peki, Türkiye bu yıl kaçıncı sırada yer aldı? Rapora dair ayrıntılar haberimizde.

SDSN tarafından küresel anket verileri göz önünde bulundurularak hazırlanan "2024 Dünyanın En Mutlu Ülkeleri" isimli rapora göre Türkiye, 143 ülkenin yer aldığı listede 98. sırada bulunuyor. Türkiye geçtiğimiz yıl 102. sıradaydı.

Dünyanın En Mutlu Ülkeleri Listesi

  1. Finlandiya
  2. Danimarka
  3. İzlanda
  4. İsveç
  5. İsrail
  6. Hollanda
  7. Norveç
  8. Lüksemburg
  9. İsviçre
  10. Avustralya

Investing'teki habere göre paylaşılan listenin ilk sırasında İskandinav ülkesi olan Finlandiya yer alırken ikinci sırada Danimarka, üçüncü sırada ise İzlanda yer aldı. İzlanda'yı İsveç, İsrail, Hollanda, Norveç, Lüksemburg ve İsviçre takip etti. Listenin onuncu sırasında Avustralya bulunuyor.

Türkiye'nin listedeki konumu ise oldukça şaşırttı. Geçen sene 102. sıradan 98. sıraya yükselen Türkiye'den sonra Senegal ve İran geliyor. İşte sıralamanın devamı şu şekilde:

28. Suudi Arabistan
33. El Salvador
42. Guatemala
43. Nikaragua
54. Vietnam
60. Çin
66. Libya
73. Bolivya
88. Tacikistan
89. Kongo
90. Mozambik
95. Gabon
98- Türkiye
99. Senegal
100. İran

Türkiye'de En Kirli ve En Temiz Havaya Sahip İller Açıklandı
Yaşam

Türkiye'de En Kirli ve En Temiz Havaya Sahip İller Açıklandı

Dünya genelinde yapılan bir araştırma ve analiz sonucunda 134 ülke arasında havası en kirli olan ülkeler ve iller açıklandı.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından paylaşılan rapor hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR