Microsoft'un Activision Blizzard Satın Alımı Hakkında Önemli Gelişme!

Uzun bir süredir tartışmalar devam ederken Microsoft - Acitivison Blizzard satın alımına dair önemli bir gelişme yaşandı. İşte yaşanan gelişmenin detayları!

Microsoft - Acitivison Blizzard satın alımı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), konusu satın alma işlemiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre çok yakında anlaşma olumlu sonuçlanabilir ve satın alma işlemi tamamlanabilir.

Microsoft'un Activision Blizzard Satın Alımına Dair Yeni Gelişme

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Activision Blizzard ile ilgili önerdiği anlaşmayı değiştirme kararı almıştı. Microsoft Başkanı Brad Smith, CMA'nın endişelerini gidermek için bu değişiklikleri yaptıklarını belirtmişti. Bu kapsamda Ubisoft'a önümüzdeki 15 yıl boyunca tüm Activision Blizzard PC ve konsol oyunları için bulut yayın hakları verilecek.

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu, Microsoft tarafından atılan bu adımın ardından önemli bir açıklama yaptı. CMA, yeni anlaşmanın önceki endişeleri giderdiğini ve anlaşmanın netleşmesine kapıyı açtığını belirtti.

CMA, Activision'ın bulut yayın haklarını Ubisoft'a satışındaki belirli hükümlerin atlatılabileceği, feshedilebileceği veya uygulanmayabileceği konusunda "sınırlı endişeleri" olduğunu söyledi. Microsoft ise bulut yayın haklarının Ubisoft'a satışına ilişkin koşulların CMA tarafından uygulanabilir olmasını sağlayacak çözümler önerdi.

Microsoft'u bu yeni anlaşmayı daha erken sunmadığı için eleştiren CMA CEO'su Sarah Cardell, CMA'nın duruşunun baştan sona tutarlı olduğunu ifade etti ve "Bu birleşme ancak bulut oyunlarında rekabet, yenilikçilik ve seçimler korunursa devam edebilirdi" dedi.

Microsoft Başkanı Smith, "CMA'nın inceleme sürecindeki bu olumlu gelişme bizi cesaretlendirdi. CMA'nın bulut yayın hakları ile ilgili endişelerini tam olarak giderdiğine inandığımız çözümler sunduk ve son tarih olan 18 Ekim'den önce onay almak için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Xbox Başkanından, Sızan Microsoft Belgelerine Yanıt Geldi!
OYUN

Xbox Başkanından, Sızan Microsoft Belgelerine Yanıt Geldi!

Xbox başkanı Phil Spencer, geçtiğimiz gün sızan gizli Microsoft belgelerini "oldukça eski" olarak nitelendirdi ve planların tamamen değiştiğini söyledi.

Microsoft - Activision Blizzard satın alımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR