Otomobilde Matrah Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin detaylarını aktardığı matrah düzenlemesi yürürlüğe girdi. İşte detaylar!

Otomobilde Matrah Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmî Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada iş dünyası ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin son ayağında, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Sayın Altuğ Erciş ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldiklerini belirtmişti.

Toplantı esnasında ele alınan konuya dair bilgi paylaşan Bakan Nebati, istişare odaklı görüş ve önerilerin yanı sıra devreye aldıkları uygulamaların çıktılarını kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını ifade etmişti.

Otomobil Fiyatlarında 7 ila 77 bin TL Düşüş Bekleniyor

AA'daki habere göre görüşme esnasında otomobilde matrah düzenlemesinde son aşamaya gelindiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, uygulamanın 1 Aralık tarihinden itibaren hayata geçirileceğini söylemiş olsa da düzenleme beklenenden erken yürürlüğe girdi.

Resmî gazetede yürürlüğe giren düzenleme kapsamında motor silindir hacmi 1.600 metreküp altındaki araçlarda matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya, matrah üst limiti ise 200 bin liradan 280 bin liraya yükseltildi. %45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 120 bin liradan 184 bin liraya, %50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 150 bin liradan 220 bin liraya, %60 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 175 bin liradan 250 bin liraya, % 70 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 200 bin liradan 280 bin liraya çıkarıldı.

Yapılan düzenleme kapsamında araç fiyatlarında en az 7 ila en fazla 77 bin lira fiyat düşüşü gerçekleşmesi bekleniyor.

Sıfır Araba Fiyatları - Nisan 2024
Otomobil

Sıfır Araba Fiyatları - Nisan 2024

Nisan ayında sıfır araba fiyatları ne kadar? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir yazı hazırladık. Hazırladığımız yazıda Togg, Fiat, Volkswagen, Dacia, Mercedens-Benz, Citroen, Nissan, Peugeot, Renault, Ford, Hyundai ve Kia dahil olmak üzere çeşitli markaların otomobilleri bulunuyor.

Türkiye'de Satılan En Ucuz Elektrikli Araba Modelleri - 2024
Otomobil

Türkiye'de Satılan En Ucuz Elektrikli Araba Modelleri - 2024

Piyasada çok sayıda elektrikli otomobil modeli mevcut. Bunların bir kısmı yüksek ücret ile satıştayken bir kısmı ise uygun fiyat etiketleriyle dikkat çekiyor.

YORUMLAR