TikTok'un Video Süresi Hakkında Şaşırtan Karar: YouTube'a Dönüşüyor!

Popüler sosyal medya hizmeti TikTok'un video süresi hakkında enteresan bir kararın altına imza atıldı. İşte platformda test edilen yeniliğin detayları!

TikTok'un video süresi ile ilgili oldukça ilginç bir karar alındı. Geliştirici ByteDance, popüler sosyal medya platformuna yüklenen videolarının süresinin artırmak için önemli bir adım atarak test sürecini başlattı.

TikTok'un Video Süresi Artacak

2016 yılında kullanıma sunulan sosyal medya platformu TikTok, ilk etapta yalnızca kısa videolar içeriyordu. Zaman içerisinde video süresini 10 dakikaya çıkarılarak şaşırtan bir karar alınmıştı. Şirket bu kez ise bu süreyi daha da artırmayı planlıyor.

TechCrunch'taki habere göre sosyal medya hizmeti TikTok'ta yakında 15 dakikalık videolar yüklenebilecek. Video süresini 10 dakikadan 15 dakikaya çıkaran yeniliğin şu anda test aşamasında olduğu öğrenildi.

Kısa videolar ile tüm dünyada büyük bir popülerlik elde eden hizmetin video süresi başlangıçta 15 saniye ile sınırlıydı. Daha sonra bu süre 60 saniye olarak güncellenmişti. 1 dakikadan 3 dakikaya çıkarılan süre, geçtiğimiz yıl 10 dakika olmuştu.

Video süresinin artırılması, yemek tarifleri, makyaj, eğitim ve komedi skeçleri gibi konularda video üreten içerik oluşturucular için avantaj sağlayacaktır. Şu anda anlatılacak konu 10 dakikadan uzunsa ikinci bölüm videosu çekilmek zorunda kalınıyor.

Yıllar içerisinde TikTok'un video süresini artırırken YouTube'un ise Shorts ile birlikte daha kısa video yükleme imkânı sunması şaşırtıyor.

Mavi Tikli Hesaplara Müjde: Instagram'a Yeni Bir Özellik Geliyor!
SOSYAL MEDYA

Mavi Tikli Hesaplara Müjde: Instagram'a Yeni Bir Özellik Geliyor!

Instagram son zamanlar getirdiği yenilikler ile adından sürekli söz ettirmeye devam ediyor. Ardı arkası kesilmeyen yenilikler ve geliştirmeler arasına bir yenisi daha ekleniyor.

Popüler sosyal medya uygulamasının aldığı karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR