Türkiye'de Bölgelere Göre En Çok Satan 2. El Otomobiller Açıklandı

2022'de Türkiye'de bölgelere göre en çok satan ikinci el arabalar belli oldu. İşte en fazla satan otomobil modellerinin listesine dair merak edilen detaylar!

Türkiye'de coğrafi bölgelere göre en çok satan 2. el otomobiller belli oldu. 2022 yılında 6.4 milyon adet ikinci el otomobil satışı gerçekleşti. Peki, Türkiye'de en fazla devri yapılan ikinci el otomobil modelleri neler? Konuya dair detaylar haberimizde.

Türkiye'de En Çok Satan 2. El Otomobiller Listesi

  • Marmara Bölgesi: Fiat Egea
  • Karadeniz Bölgesi: Fiat Linea
  • Ege Bölgesi: Dacia Sandero
  • Akdeniz Bölgesi: Volkswagen Passat
  • İç Anadolu Bölgesi: Fiat Egea
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Ford Tourneo Courier
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Volkswagen Passat

Hürriyet'teki habere göre Türkiye'de coğrafi bölgelere göre en fazla satan ikinci el otomobil modelleri belli oldu. 2022 yılında Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde en fazla tercih edilen ikinci el araba modeli Fiat Egea Sedan oldu.

Karadeniz Bölgesi'nde en çok Fiat Linea isimli otomobil modelinin tercih edildiği belirtildi. Ege Bölgesi'nde Dacia Sandero tercih edilirken Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise en çok satılan araç Ford Tourneo Courier oldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi yaşamını sürdüren kişiler, geçtiğimiz yıl içerisinde en fazla Volkswagen Passat isimli modeli tercih etti. Akdeniz Bölgesi'nde de en fazla tercih edilen araç Passat oldu. 2022'de İstanbul'da en fazla devri yapılan otomobil Renault Megane olurken Ankara'da Fiat Egea, İzmir'de ise Peugeot 301 modeli oldu.

Toyota'nın Şarj Edilebilir Hibrit Otomobili Türkiye'de Üretilecek
Otomobil

Toyota'nın Şarj Edilebilir Hibrit Otomobili Türkiye'de Üretilecek

Toyota'nın şarj edilebilir hibrit otomobili C-HR Türkiye'de üretilecek. Hibrit otomobil üretiminin yanı sıra batarya üretim hattı da kurulacak.

YORUMLAR