Boulder Dash® 30th Anniversary

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
378 TOPLAM İNDİRME
56 MB DOSYA BOYUTU

30'uncu yaşını kutlayan arcade klasiği Boulder Dash, bugünün oyuncularını bile etkileyecek yeni oynanışıyla göz kamaştırıyor.

1984'e uzanan tarihiyle ilk kez Apple II'ye çıkan Boulder Dash isimli bu oyun klasiği 30'uncu yaşını kutluyor. Arcade salonlarının da sevilen oyunlarından biri olan Boulder Dash, 4'üncü jenerasyon oyun konsollarına kadar sıkça oynanan bir oyundu. Dig Dug ve Pitfall karması bir oyun dinamiğine sahip olan Boulder Dash, hareket tabanlı bir bulmaca ile mantığı etkin bir şekilde kullanmanızı istiyor. Bir HD Remake veya çift dikiş etkisi yaratmayan oyun, eski klasikten esinlenerek çıkmış yepyeni bir çalışmaya imza atıyor. 3 boyutlu görsellerle iki boyutlu oyun dinamiklerini birleştiren görseller oldukça başarılı bir uyum sergiliyor. Klasik olan her dinamiği güzelleştiren oyunun modernleşmesi ne yazık ki uygulama içi satın alma seçeneğini de sunuyor.

İlk Boulder Dash oyunu yaratan Peter Liepa ve Chris Gray ikilisini tekrar bir araya getiren oyun, milyonlarca kez satılan bir oyunun izini başarıyla sürüyor. Yerin altını kazıyarak ilerlediğiniz bu oyun, günümüzde çıkan birçok mobil yapımın esinlenmeye çalıştığı güçlü dinamiklere sahip. Bu konsepti yaratan ikilinin seneler sonra gelişen fikirlerini bu oyuna aktardıklarını düşünecek olursanız yeni bir puzzle oyunu paradigmasının yaratılabiliyor olacağı da aşikar. Eski oyuna oranla daha farklı bölümler ve daha çeşitli düşmanlar ile birlikte klasikleşen oyun incelikleri ve rakipler de unutulmamış. Boulder Dash serisini zamanında yakalayamadıysanız bugün oynamamak için herhangi bir sebebiniz yok.

Alper Çetiner

Boulder Dash® 30th Anniversary

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
47 TOPLAM İNDİRME
98.7 MB DOSYA BOYUTU

30'uncu yaşını kutlayan arcade klasiği Boulder Dash, bugünün oyuncularını bile etkileyecek yeni oynanışıyla göz kamaştırıyor.

Apple II ile başlayan tarihinini kutlayan Boulder Dash bugün tam 30 yaşına ulaşmış olan bir oyun ve mobil cihazlar için çıkan bu versiyonu ile bu önemli olaya yakışır kalitede bir oyun klasik oyunseverleri bekliyor. 4'üncü jenerasyon oyun konsoluna kadar oynanan ve milyonlarca kez satılan Boulder Dash, Dig Dug ve Pitfall oyunlarını andıran dinamiklere sahip. Hareket tabanlı bir bulmaca oyunu olarak tanımlayabileceğimiz bu oyun klasiğinde amacınız madenlerdeki kristalleri toplamak. Bunun için tüneller kazıp yer altında bulunan canavarlardan da kaçmanız gerekiyor. Yumuşak toprak kısımlarda açmanız gereken tünellerde kafanıza kayaların düşmememesi konusunda da dikkatli olmanızda yarar var.

Boulder Dash, eski arcade klasiğinin HD remake veya makyajlı bir versiyonu değil ve yanında bir sürü yenilik getiriyor. Ne yazık ki gelen yeniliklerin arasında uygulama içi satın alma da var ancak Peter Liepa ve Chris Gray ikilisini tekrar bir araya getiren oyun, bir dönemi etkisine alan trendi zenginleştirecek unsurlara sahip. Bugün bile, özellikle mobil oyun dünyası, bu ikilinin yaratmış olduğu oyun türünün izinden giden sayısız oyun varken orjinal ekibin eserlerini oynamak daha da anlamlı bir davranış biçmi oluyor. Klasik Boulder Dash oyununun üstüne değer katan bu 30'uncu yıl oyunu birçok farklı bölüm tasarımı ve daha fazla yer altı canavarıyla taçlandıran bu yeni versiyon, klasik oyunu denememiş olanlara sıfırdan başlayabilecekleri güzel bir başlangıç noktası sunuyor.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Dumb Ways to Dash!

    Dumb Ways to Dash! Android İndir: Popüler serinin yeni oyununda yarışıyoruz.
  • Stickman Dash Runner

    Engellerden kaçın ve puanları toplayın.
  • Hair Dash

    Saçlarını kıskanan korsanları yenip adaya hakim ol!
  • Gobble Dash

    Harika deneyim sunan bir beceri oyunu
  • Cubiti Dash 'n' Dodge

    Eşsiz deneyim sunan bir beceri oyunu
  • Dash Ball

    Zevkli kurgusu ve sürükleyici atmosferiyle harika bir mobil oyun
  • Dash Valley

    Harika deneyim sunan bir mobil beceri oyunu
  • Ninja Dash Ronin Shinobi

    Ninja oyunu oynayacağız.