Cabana

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
31 TOPLAM İNDİRME

Tumblr uygulaması olan Cabana, Android işletim sistemli cihazlarda çalışan ve farklı özellikleri barındıran bir sosyal medya platformudur.

Android işletim sistemli mobil cihazlarda kullanılabilen Cabana mobil uygulaması oldukça yenilikler barındıran bir sosyal medya platformu.

Bir çeşit Tumblr uygulaması olan Cabana, çatı uygulaması Tumblr’ın yanı sıra piyasadaki diğer sosyal medya uygulamalarından da bir hayli bağımsız görünüyor. Orijinal bir fikrin ürünü olarak farklı özellikler barındıran Cabana uygulamasında arkadaşlarınızla aynı anda aynı videoyu izleyebiliyorsunuz. Böylelikle videoyu izlediğiniz sırada tepkilerinizi anlık olarak aktarabiliyor ve böylelikle videonun keyfini arkadaşlarınızla beraber çıkarıyorsunuz.

En fazla 6 arkadaşın aynı anda videoyu izleyebildiği uygulamada dolaylı olarak platform bir video konferansına da dönüşmüş oluyor. Yani Cabana uygulamasıyla bir çeşit video konferans da gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama Tumblr’ı andırsa da işin içine videonun girmesiyle beraber bambaşka bir boyut aldı. Cabana uygulaması Google Play Store’da kullanıcılarını bekliyor.

Yağız Sarman

Cabana

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
2 TOPLAM İNDİRME

iPhone ve iPad cihazlarda çalışan Cabana, video konferans sırasında video izleme zevkinin sunulduğu bir sosyal medya uygulamasıdır.

iOS işletim sistemli iPhone ve iPad cihazlarda kullanılabilen Cabana uygulaması, diğer sosyal medya uygulamalarından farklı bir temele oturtulmuş bir sosyal medya uygulamasıdır.

İçinde barındırdığı yeniliklerle diğer sosyal medya uygulamalarından farklılaşan Cabana, ilk etapta Tumblr uygulamasını da andırıyor. Keza uygulama Tumblr bünyesinde piyasaya sürüldü. Ancak temel özelliği olan video izleme ve video konferansı nitelikleri sayesinde Cabana ne Tumblr’a ne de diğer sosyal medya platformlarına benzemekte.

Temel iki özelliğinden bahsetmek gerekirse Cabana uygulamasında kendinizden hariç en fazla 5 arkadaşınızla aynı anda bir videoyu izleyebiliyor ve videoya karşı tepkilerinizi anlık olarak paylaşabiliyorsunuz. Bu çerçevede devreye ikinci temel özellik olan video konferans özelliği giriyor. Çünkü videoyu izlerken yorumlar yapabilmeniz demek aynı zamanda uygulamanın bir video konferans platformu olduğu anlamına geliyor. Yani video bahanesiyle aslında bir video konferans gerçekleştirmeniz de uygulama kapsamında mümkün görünüyor.

Bir Tumblr uygulaması olan sosyal medya uygulaması Cabana’yı Apple Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ancak unutmayın uygulamayı indirebilmek için 17 yaşını doldurmuş olmanız gerekmekte.

Yağız Sarman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Messenger

    Messenger uygulamasını kullanarak tüm sosyal medya uygulamalarını tek bir platformdan yönetebilirsiniz.
  • Yaay

    Yaay İndir (Android): Yaay Google Play'de yerli sosyal medya uygulaması olarak öne çıkıyor.
  • Mirket App

    Mirket App, ilgi alanlarınız ve gündem hakkında toplumun nabzını tutabileceğiniz bir sosyal medya uygulaması.
  • Kwai

    Kwai uygulamasıyla Android cihazlarınızdan birbirinden eğlenceli videolar hazırlayabilirsiniz.
  • Parler

    Parler, eski ABD Başkanı Trump ile gündeme gelen Twitter benzeri mikroblog ve sosyal medya uygulaması. Parler, Android telefonlarda ücretsiz kullanılabilir.
  • Smopin

    Smopin uygulamasıyla diğer kullanıcılarla birlikte ilginizi çeken ortak konular üzerine sohbet edebilirsiniz.
  • Qavun

    Qavun, Türkiye'den çıkan en başarılı Android için sosyal medya uygulaması olarak gösterilenler arasında olduğu gibi oldukça başarılı bir alt yapıyla çalışmaktadır.
  • Snapchat APK

    Snapchat APK, gençler arasında yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması. Mesaj, fotoğraf, ses ve video paylaşabildiğimiz popüler sosyal medya uygulamasıdır.