Find Face

ÜCRETSİZ
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
1.3/5 ZİYARETÇİ
2,987 TOPLAM İNDİRME

Find Face, tanımadığınız kişilerin sosyal medya hesaplarını bulabilen bir uygulamadır.

Find Face, Android telefon ve tabletler üzerinden çalışan ve tanımadığınız kişilerin sosyal medya hesaplarını bulmanızı sağlayan bir uygulamadır.

Ruslar tarafından geliştirilen uygulama, şimdilik sdaece Rusça destek sunuyor. Temelde ise yolda gördüğünüz birinin fotoğrafını çektiğinizde, onun sosyal medya hesaplarını bulmanızı sağlıyor. Bunun için onlarca farklı yüz tanıma algoritmasını içinde barındıran uygulama, geliştirildiği ilk günlerde %70 başarı oranını da yakalamayı başarmış durumda. İlerleyen günlerde ise bu oranın daha da yukarılara çıkacağı düşünülüyor.

Beraberinde birçok etik sorunu getirse de, uygulamanın karşı cinsle etkileşime geçmekten başka artıları da bulunuyor. Uygulamayla birlikte adını hatırlayamadığınız ilkokul arkadaşlarınızı ve bir yerde tanışıp, sonradan ismini unuttuğunuz kişileri böylece bulma şansı da yakalayabiliyorsunuz. Şimdilik 500.000 kişiden fazla kullanıcı sayısına ulaşan uygulama, ilerleyen günlerde bahsi geçen etik sorunları aşabilirse, oldukça popüler olmaya aday.

Ramazan Tugay Kahraman

Find Face

ÜCRETSİZ
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
463 TOPLAM İNDİRME

Find Face, yolda gördüğünüz bir kişinin sosyal medya hesabına ulaşmanızı sağlayan bir uygulamadır.

Find Face, iPhone ve iPad üzerinden kullanılabilen ve yolda gördüğünüz bir kişinin fotoğrafını çekerek, onun sosyal medya hesabına ulaşmanızı sağlayan bir uygulamadır.

İki Rus uygulama geliştiricisi tarafından ortaya atılan fikir, sosyal medya platformlarında yer alan profillerin taranmasından ileri geliyor. Uygulamayı yazdıktan sonra Rusların çokça kullandığı VK isimli internet sitesinde yer alan 200 milyondan fazla kullanıcı profilini tarayan geliştiriciler, burada buldukları 1 milyardan fazla fotoğrafı Find Face'e tanıtmayı başarmışlar. Find Face'de kullanıcılar tarafından kendisine gönderilen fotoğrafları, buradaki fotoğraflarla karşılaştırarak sonuç ortaya çıkarıyor.

Şimdiye kadar üç milyondan fazla fotoğrafın yüklendiği uygulamanın başarı oranı ise %70. Yani bir kafede karşı masada oturan bir kişinin VK profili varsa, onu bulma oranınız şu an %70 oranında ve her geçen giderek artıyor. Korkutucu yanının çokça bulunduğu bu uygulama ise ilerleyen günler hakkında bizleri bir hayli düşündürüyor. 

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Find A Way

    Find A Way, noktaları bağlayarak ilerlediğiniz Android bulmaca oyunu.
  • Find The Difference

    Find The Difference eğlenceli bir fark bulma oyunudur
  • Messenger

    Messenger uygulamasını kullanarak tüm sosyal medya uygulamalarını tek bir platformdan yönetebilirsiniz.
  • Yaay

    Yaay İndir (Android): Yaay Google Play'de yerli sosyal medya uygulaması olarak öne çıkıyor.
  • Find My Android Phone!

    Find My Android Phone! mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir telefon bulma uygulamasıdır
  • Find My Phone

    Find My Phone, kaybolan Android telefonlarınızı bulmanıza yardım edecek bir android uygulamasıdır.
  • Find Objects

    Find Objects, listede yer alan tüm objeleri bulmaya çalışacağınız eğlenceli bir Android bulmaca oyunudur.
  • Mirket App

    Mirket App, ilgi alanlarınız ve gündem hakkında toplumun nabzını tutabileceğiniz bir sosyal medya uygulaması.