FlightAware

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
207 TOPLAM İNDİRME
7.4 MB DOSYA BOYUTU

FlightAware ile takip etmek istediğiniz uçak hakkında merak ettiğiniz her bilgiyi gerçek zamanlı takip edebiliyorsunuz.

Başlangıçta sadece ABD ve Kanada uçuşlarını takip etmek için çıkan FlightAware kısa sürede yakalamış olduğu trend ile neredeyse tüm dünyada geçerli olan bir uçuş takip sistemine dönüştü. Gerçek zamanlı olarak aktarmış olduğu uçuş bilgileriyle birlikte uçak kaydı, uçuş numarası, havalimanı ve giden ve gelen şehirleri üzerinde arama yapıp sonuçların listelemesini gerçekleştirmeniz mümkün.

FlightAware'in güzel tarafı, sahip olduğu verileri size sadece rakamlarla sunmuyor olması. Takip etmek istediğiniz uçağın veya bölgenin üstünde haritadan görüntülerle o anki konumları ve hareket yönlerini görmeniz mümkün. Türkiye'de büyük ölçüde başarılı bir performans sergileyen FlightAware, Atlasjet yurtiçi uçuşlarını görüntüleyemediği için eleştiri alsa da gelen her yeni güncelleme ile birlikte uygulamanın veritabanına yeni havayolu şirketleri ve havalimanları ekleniyor. Bu sebepten ötürü bu sıkıntının yakın bir zamanda çözüleceğini düşünüyoruz.

Havalimanında beklediğiniz yolcunun uçağı rötar yaptıysa veya tercih etmiş olduğunuz havayolu şirketinin uçuş rotasını merak ediyorsanız FlightAware ile bunları takip etmeniz mümkün.

Alper Çetiner

FlightAware

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
51 TOPLAM İNDİRME
32 MB DOSYA BOYUTU

FlightAware ile takip etmek istediğiniz uçak hakkında merak ettiğiniz her bilgiyi gerçek zamanlı takip edebiliyorsunuz.

ABD ve Kanada için hazırlanarak başlayan FlightAware isimli uygulama gün geçtikçe gelen yeni güncellemeler sayesinde neredeyse tüm dünyayı kapsayan bir uçuş bilgi sistemine dönüştü. Uçakların hareketlerini gerçek zamanlı takip etme fırsatını size sunan bu uygulama uçak kaydı, uçuş numarası, havalimanı ve giden ve gelen şehirleri üzerinde arama yapmanızı sağlayarak tüm sonuçları listeliyor.

FlightAware size uçaklarla ilgili tüm bilgileri rakamsal olarak vermekle kalmıyor, aynı zamanda harita üzerinde yönlenmiş olduğu güzergahı da görüntülüyor. Türkiye üzerinde henüz tam hizmet vermeyen uygulama, Atlasjet havayollarının yurtiçi uçuşlarını görüntülemiyor ve bu sebepten ötürü biraz tepki çekiyor ama sürekli güncellenmesiyle bilinen FlightAware her fırsatta yeni havalimanlarını ve havayolu şirketini hizmetine dahil etmekte geri kalmıyor. Dolayısıyla bu konu ile ilgili sıkıntının kısa bir zamanda çözüleceğini düşünüyoruz.

Havalimanından almanız gereken bir yolcu varsa veya uçağınızın hangi yöne doğru uçtuğunu, hangi ülkelerde gezeceğini merak ediyorsanız bu uygulama tüm bu sorularınızı başarılı bir şekilde cevaplıyor.

Alper Çetiner

FlightAware

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
111 TOPLAM İNDİRME
5 MB DOSYA BOYUTU

FlightAware ile takip etmek istediğiniz uçak hakkında merak ettiğiniz her bilgiyi gerçek zamanlı takip edebiliyorsunuz.

Aslında ABD ve Kanada üzerinde gerçekleşen uçuşları takip etmek için tasarlanan FlightAware isimli uygulama Dünya'nın birçok yerinde işe yarıyor. Uçakların hareketlerini gerçek zamanlı olarak takip edebildiğiniz FlightAware uçak kaydı, uçuş numarası, havalimanı ve giden ve gelen şehirleri üzerinde arama yaparak dilediğiniz uçağa ulaşmanızı mümkün kılıyor.

Bu uygulama ile uçuşların sadece saatlerini veya bilgilerini görmüyorsunuz. Kuş bakışı bir harita üzerinden uçağın bulunduğu konumu ve hareket yönünü bile canlı olarak takip etme şansınız var. Şu an için Atlasjet uçuşlarının gösterilmemesi en yoğun eleştirilerin arasında olsa da güncellemelerle sürekli olarak yeni havalimanları ve uçuş hizmeti veren şirket veritabanına ekleniyor.

Havalimanında beklediğiniz bir yolcu varsa, uçacağınız uçağın hangi rotayı seyredeceğini merak ediyorsanız FlightAware sizin için bu soruları cevaplandırabilecek bir uygulama.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Outings

    Outings uygulaması ile yeni yerler keşfetmek için seyahat planlarınızı oluşturabilirsiniz.
  • Muğla Kent

    Muğla Kent uygulaması ile Muğla'da turistik yerleri kolayca keşfedebilirsiniz.
  • Inviita

    Inviita uygulamasıyla dünya çapında binlerce şehri keşfe çıkabilirsiniz.
  • Kampp

    Kampp uygulamasıyla Türkiye genelinde yeni kamp alanlarını keşfedebilirsiniz.
  • Sesli Gezi Rehberi

    Sesli Gezi Rehberi uygulamasıyla gezdiğiniz yerler hakkında bilgileri sesli olarak dinleyebilirsiniz.
  • Avanos | Kapadokya

    Avanos | Kapadokya uygulaması ile Avanos'taki otelleri, gezilecek yerleri ve restoranları keşfedebilirsiniz.
  • İzmir Tarih

    İzmir'in Tarihi Kent Merkezi'ni keşfedin.
  • Emirates

    Emirates uygulamasını kullanarak dünyadaki birçok noktaya uçak bileti satın alabilirsiniz.