iHezarfen

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
61 TOPLAM İNDİRME
13 MB DOSYA BOYUTU

iHezarfen, Hezarfen Çelebi ile uçmaya çalıştığımız bir mobil oyundur

iHezarfen, Türk tarihinin önemli bir ismi olan Hezarfen Çelebi'nin hikayesini konu alan bir mobil sonsuz koşu oyunu.

17. yüzyılda yaşamış bir Türk bilgini olan Hezarfen Ahmet Çelebi dünya tarihine geçen bir kahraman. 1609-1640 yılları arasında yaşamış olan Hezarfen Ahmet Çelebi kısa ömrü boyunca hayatını bilime adamış ve kendi geliştirdiği kanatlar aracılığıyla dünya üzerinde ilk uçan kişi olmuştur. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde Hezarfen Ahmet Çelebi'nin 1632 yılında Galata Kulesi'nden kendini aşağıya doğru bıraktığına, kanatlarıyla süzülerek boğazı geçtiğine ve Üsküdar'a indiğine değinilmektedir.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir oyun olan iHezarfen'de de Hezarfen Ahmet Çelebi efsanesini kendimiz yaşatabiliyoruz. Oyunda temel olarak Hezarfen Ahmet Çelebi'yi yöneterek havada süzülmesine yardımcı oluyoruz ve en uzun mesafe yol almaya çalışıyoruz. Oyunu tek dokunuşla oynayabilmeniz mümkün. Ekrana dokunarak Hezarfen Ahmet Çelebi'nin yükselmesini sağlayabilirsiniz. Fakat uçarken havadaki kuşlara dikkat etmemiz gerekiyor. Yavaşlayıp alçalırsak çakılıyoruz ve oyun sonlanıyor. Sürekli ilerlerken altınları toplamayı da ihmal etmiyoruz.

Basit ve eğlenceli bir oyun olan iHezarfen ile boş zamanlarınızı eğlenceli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Can Erdil Şentürk

iHezarfen

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
21 TOPLAM İNDİRME
28.2 MB DOSYA BOYUTU

iHezarfen mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir sonsuz koşu oyunudur

iHezarfen oyunculara boş zamanlarını eğlenceli bir şekilde değerlendirme imkanı veren bir mobil sonsuz koşu oyunu.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınıza ve iPad tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir oyun olan iHezarfen'de Türk ve dünya tarihinin ünlü bir ismi olan Hezarfen Çelebi'nin hikayesi konu alınıyor. 1609 - 1640 yılları arasında yaşamış olan Hezarfen Ahmet Çelebi, daha uçakların bile olmadığı bir dönemde uçabilen ilk insan olarak tarihe geçmiştir. Kısa süren ömrünü bilime adamış bir insan olan Hezarfen Ahmet Çelebi uçmak için kullandığı kanatları kendi geliştirmiştir. Evliya Çelebi, Seyahatname'sinde Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Galata Kulesi'nden kanatlarıyla atlayarak boğazı geçip Üsküdar'a indiğini anlatmaktadır.

Hezarfen Ahmet Çelebi'nin hikayesini konu alan iHezarfen'de de Hezarfeni biz yönetiyoruz ve havada süzülmesini sağlıyoruz. Oyunda ne kadar uzak mesafeye ilerlersek o kadar yüksek puan kazanmaktayız. Bu iş için ekranda dokunarak Hezarfen'i dengelememiz gerekiyor. Yol üzerinde kuşlara çarpmamaya özen göstermemiz gerekmekte. Eğer kuşlara çarparsak yavaşlayarak alçalmaya başlıyoruz. Alçalarak çakıldığımızda oyun sonlandığı için dikkatli bir şekilde Hezarfen'i yönetmeliyiz. 

iHezarfen renkli bir görünüme ve sevimli 2 boyutlu grafiklere sahip olan ve yediden yetmişe her yaştan oyun severe hitap eden bir mobil oyun.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Pinball Cadet

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilen Pinball Cadet mobil oyunu, beceri ve aksiyon unsurlarının klasik Pinball oyunuyla buluştuğu bir tür beceri oyunudur.
  • Hoop Rush

    Hoop Rush oyununda çubuğa çarpmadan ilerleyin!
  • Slices

    Renkli grafikleri ve zorlu bölümleriyle harika bir beceri oyunu
  • Fruit Heroes Legend

    Fruit Heroes Legend, zorlu ve eğlenceli bir eşleştirme oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
  • Clash of Blocks

    Zorlu beceri oyunu
  • Mr Juggler

    Hokkabazlık yapıyoruz.
  • Knock Balls

    Top silahıyla kuleleri indirin.
  • Flippy Pancake

    İnsanlar pankeklerinizi tatmak için can atıyor.