Imperia Online

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
667 TOPLAM İNDİRME

Imperia Online, bilgisayarınızda herhangi bir kurulum gerektirmeden oynayabileceğiniz online bir strateji oyunudur.

Ortaçağ temalı MMO oyunu Imperia Online, oyunculara imparator olma ve imparatorluk kurma şansı tanıyor. Ordular kurabildiğimiz, müteffikler bulabildiğimiz ve PvP karşılaşmaları ile gücümüzü gösterebildiğimiz Imperia Online, en iyi taktiğinizi göstermenizi istiyor. 

Oyunun yakın zaman önce 10. yıla özel sürümü oyuncuların karşısına çıktı! Artık uzun süredir beklenen İmparator Henry ile güçlerinizi birleştirebilir ve düşmanlarınıza rekabet başlatabilirsiniz. İyi ekonomi ve güçlü birliklerle yenilmez bir imparatorluk geliştirmenin nasıl bir his olduğunu deneyimleyin. Solo oynayın ya da zafere giden yolda bir araya gelmek için, müttefikler bulun. Etki alanlarınızı yönetmek için, güvenebileceğiniz generaller ve valilerle kraliyet ailesi oluşturun ve genişletin. Strateji becerilerinizi savaşta test edebileceğiniz ve istediğiniz toprakları fethedebileceğiniz, oldukça rekabetçi ve görkemli turnuvalara katılın.

Imperia Online incelemesi

Ücretsiz strateji oyunları konusu bende hep farklı anıları uyandırıyor. Özellikle okul zamanlarımdaki bir bakkalın yaklaşık 1990'lardan kalma dizüstü bilgisayarında, "bir dakika benim ordu zayıflamış ona bir bakayım" diyerek beni yaklaşık yarım saat bekletmesi üzerine anladım ki genelde uzak doğudan gelen bu tarz ücretsiz oyunların alıcı çevresi de aslında oldukça genişmiş. Daha sonradan adamın ordusunu tazelemesi için de birkaç kişi sıraya girmiştik. Evet bunu yapıyordu, ve bunu bakkalda geçen her gününde yapıyordu. Sonrasında vatandaşla oyunlar üstüne sohbet açılmıştı ki, "sen neler oynuyorsun bana birkaç oyun atsana" demesi üzerine günlük alışverişlerimi başka yerden yapmam gerektiğini fark ettim.

Bunun üzerine insan düşünmeden edemiyor, kim bilir ülkenin herhangi bir köşesinde bu tarz oyunlarla vakit geçiren kaç kişi var. Bu adamın oyuna olan ilgisi dikkatimi o kadar çok çekti ki Facebook gibi mecralarda bolca bulabileceğiniz strateji klonlarına kafayı taktım. Gelin görün ki sanırım bakkal açacak bir sermayem olmadığından sanırım bu tür oyunlar pek ilgimi çekmedi. Sanırım hiç çekmedi.

Gelin görün ki hafta boyunca bu tarz oyun örnekleriyle o kadar çok karşılaşıyoruz ki yakında kendi strateji oyunumu geliştirmeye başlayacağım. Bu seferki örneğimiz Bulgaristan'dan, Imperia Online. Bağımsız olduğu kadar gizemli bir firmanın ellerinden çıkma bu oyunun dil desteği gerçekten muazzam derecede. Adamlar tüm dünyay hitap etmek adına neredeyse tüm global dilleri oyuna uyarlamayı başarmış. Hani oyun içerisinde "ben krallığımı kuracağım ama bu nedir?" diyemiyorsunuz. Çünkü tüm kaynaklarınız, ordu sistemi, savaş loncaları ve adım adım bina inşa sistemi sizlere Türkçe olarak anlatılıyor.

Dil desteğinden sonra Imperia'nın genel anlamda grafik düzeni hoşuma gitti. Kendi lansmanında rakipleriyle kıyaslandığında göz yormayan, tatlı bir grafik şeması var. Krallığınızı oluştururken her bir köşeye bina dikseniz dahi, tüm bu yığınlık bile göze hoş görünebiliyor. Yine izometrik olmak üzere, belirli alanlarda birçok kamera açısı bize eşlik ederek savaşın yaklaştığını da hatırlatıyor. Imperia Online'ın savaş sistemi ise son derece basit, sınıfına yakışır bir düzeyde. Düşman ve müttefik toprakların oranını göstererek oyunda yalnız olmadığınızı her an vurgulayan oyun, sosyal bir ortamda olduğunuza sizi ikna edemese de çabalıyor. Hem de çok çabalıyor. Ancak ne yazık ki ben bu oyunda herhangi bir sosyallik bulamadım. Altı üstü birkaç bina dikip ordumu geliştireceğim, hem belki ben isyankar olmak istiyorum?

Genel hatlarıyla belirli bir emek sarf edilmiş olan Imperia meraklılarını tatmin edecek, gerisi için ise söz veremeyeceğim. Çook yavaş gelişen kaynak ve savaş sistemi sanki sizi tanrısal bir varlık olarak algılayarak kendi kendine olup bitiyor. Karar seçenekleri yok. Daha çok şehir kurma alanı üzerine yoğunlaşılmış gibi, kaldı ki genel anlamda becerebildiği tek şey de sanırım bu. Oyunun en hızlı gelişen anı kesinlikle kayıt sistemi. Hele Facebook ile hesap oluşturuyorsanız kazma kürek aramaya her an hazır olun!

Cenk Barkın Us

Imperia Online

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
210 TOPLAM İNDİRME

Imperia Online ile Android cihazlarınızdan kendi imparatorluğunuzu kurun ve düşmanlarınızla savaşın.

Imperia Online, Orta Çağ teması ile hazırlanmış ve bugünlerde 10. yılını kutlayan bir tür MMO oyunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Imperia Online'da oyuncular imparator olmanın keyfini sürerlerken, bir imparatorun bütün görevlerini üstlenmektedirler. Oyunda ordu kurma, müteffiklikler oluşturma, PvP savaşlara katılma ve ittifak savaşları gibi birçok etkinlik bulunmaktadır. 

Oyunun 10. yıl sürümünde ise birçok yenilik yer almaktadır. Artık uzun süredir beklenen İmparator Henry ile güçlerinizi birleştirebilir ve düşmanlarınıza rekabet başlatabilirsiniz. İyi ekonomi ve güçlü birliklerle yenilmez bir imparatorluk geliştirmenin nasıl bir his olduğunu deneyimleyin. Solo oynayın ya da zafere giden yolda bir araya gelmek için, müttefikler bulun. Etki alanlarınızı yönetmek için, güvenebileceğiniz generaller ve valilerle kraliyet ailesi oluşturun ve genişletin. Strateji becerilerinizi savaşta test edebileceğiniz ve istediğiniz toprakları fethedebileceğiniz, oldukça rekabetçi ve görkemli turnuvalara katılın.

Imperia Online Android Sürümü Detayları

Imperia Online, Android akıllı telefon ve tablet sahibi oyuncuların, özellikle de online oyunlarda kendini diğer rakiplere karşı sınamak isteyenlerin göz atmaları gereken ücretsiz strateji oyunları arasında yer alıyor. İnternet üzerinden oynanması ve diğer oyuncularla hem büyük ittifaklara hem de düşmanlıklara imza atmanıza izin vermesi sayesinde heyecanın her zaman dorukta kalmasına yardımcı olduğunu da söyleyebilirim.

Oyunun dünyası, teknolojinin henüz pek de ileri sayılmadığı ortaçağ sıralarında geçiyor ve bizim elimizde en başta küçük bir köy yer alıyor. Bu köyümüzde yer alan binalarımızı zaman içerisinde geliştirerek ve kendi hanedanlığımızı oluşturarak yavaş yavaş bir krallık haline geliyoruz. Dolayısıyla oyunun başındaki zayıf halimizle ilerleyen zamanlarındaki dev kalemiz arasında oldukça büyük bir fark olduğunu belirtebilirim.

Elbette bu gelişimi sağlamak için hem doğru binaları doğru zamanda yapmalı, hem de stratejinizi doğru şekilde belirleyerek ekonomik olarak rakiplerinizden öne geçerken askeri anlamda geri kalmamalısınız. Oyundaki diğer oyuncuların zaman zaman oldukça acımasız olabilmeleri nedeniyle Imperia Online'da doğru bir imparatorluk dengesi kurmak hiç olmadığı kadar önemli.

Çok sayıda farklı kaynak ve gelişim binası, aynı zamanda çeşitli asker türleri ile hem kendi tahtımızı hem de halkımızın sağlığını güven altına almaya çalışıyoruz. Bu uğurda dilerseniz tek başınıza savaşmaya devam edebiliyor, dilerseniz de diğer krallıklar ile ittifaklar oluşturarak üzerinize gelenleri bertaraf edebiliyorsunuz.

Oyunun temel amacı ise en büyük ittifakın dünyanın büyük kısmına sahip olmasını sağlamak. Böylece egemenliğinizi tüm Imperia Online'a yayabiliyor ve diğerlerinin sizin değerlerinize boyun eğmesini sağlayabiliyorsunuz. Oyunun grafik, ses ve atmosfer öğeleri anlamında da çok başarılı olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Yiğit Ekim Demir

Imperia Online

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME
106 MB DOSYA BOYUTU

Imperia Online'da iPhone ve iPad cihazlarınızdan online düşmanlarınıza karşı kahramanca mücadele edebiliyorsunuz.

Orta Çağ teması ile hazırlanan MMO oyunu Imperia Online, çok uzun süredir iOS işletim sistemi üzerinde oynanabiliyor. Oyunculara bir imparator olarak, kendi imparatorluklarını kurma şansı veren Imperia Online, bunu tamamlayan özellikleri içerisinde barındırıyor. Ordu kurma, müteffiklikler yapma, PvP savşalarına katılma, klan savaşları ve daha fazlası Imperia Online'da sizleri bekliyor.

2020 itibarıyla 10. yılına giren oyunun buna özel sürümünde ise yeni detaylar oyuncuları bekliyor! Artık uzun süredir beklenen İmparator Henry ile güçlerinizi birleştirebilir ve düşmanlarınıza rekabet başlatabilirsiniz. İyi ekonomi ve güçlü birliklerle yenilmez bir imparatorluk geliştirmenin nasıl bir his olduğunu deneyimleyin. Solo oynayın ya da zafere giden yolda bir araya gelmek için, müttefikler bulun. Etki alanlarınızı yönetmek için, güvenebileceğiniz generaller ve valilerle kraliyet ailesi oluşturun ve genişletin. Strateji becerilerinizi savaşta test edebileceğiniz ve istediğiniz toprakları fethedebileceğiniz, oldukça rekabetçi ve görkemli turnuvalara katılın.

Imperia Online iOS Özellikleri

Imperia Online, iPhone ve iPad cihazlarınızı kullanarak ortaçağ savaşlarının heyecanlı macerasına diğer oyuncularla birlikte atılmak istiyorsanız kesinlikle göz atmadan geçmemeniz gereken online strateji oyunları arasında yer alıyor. Hem kaliteli görsel ve atmosfer öğeleri, hem de oldukça geniş dünyası sayesinde kendinizi bir anda imparatorluğunuzu yönetirken bulacağınızı da belirtmek gerek.

Imperia Online'da kendi küçük köyümüzle oyuna başlıyoruz ve daha sonra elimizdeki kaynakları doğru bir şekilde kullanarak köyümüzü dev bir krallığa dönüştürmeye çalışıyoruz. Tabii ki bu süreçte bir yandan kaynakların doğru kullanımı, bir yandan da düşmanların saldırıları ile baş etmek gerektiğini söyleyebilirim. Zaman zaman oldukça zorlu bir hale gelebilen ve hata affetmeyen oyun, alıştıktan sonra biraz daha rahat gelecektir ancak daima zorlu bir dünyanın parçası olduğunuzu unutmayın.

Oyun bir ortaçağ dünyası içerisinde geçtiği için herhangi bir şekilde ateşli silahlara erişimimiz yok. Dolayısıyla düşmanlarımızı yenmek için kılıçlı piyadeler, okçular, atlı süvariler, mancınık saldırısı gibi güçleri kullanarak kalelere saldırmamız gerekli. Bu süreçte bir yandan gelişime devam etmek bir yandan da askeri dengeyi sağlamak oyunun gerçekten strateji gerektiren yanları arasında yer alıyor.

Eğer tek başınıza onlarca düşmana karşı savaşmak sizi zorluyorsa oyunda bulunan ittifaklara dahil olarak hem kendi elinizi güçlendirme hem de ittifaktaki üyelere yardımcı olma şansınız da var. Tek oyunculu durumda bir süre sonra diğer ittifakların sizi devamlı yenmeye çalışacağını da unutmayın. Bu nedenle bir topluluğun parçası olmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Yiğit Ekim Demir

Imperia Online

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
42 TOPLAM İNDİRME
86 MB DOSYA BOYUTU

Imperia Online, dünya genelinde 20 milyondan fazla oyuncusu bulunan popüler ve ücretsiz online ortaçağ strateji oyunu.

Imperia Online, son zamanlarda farklı türde kaliteli yapımlarla karşımıza çıkan Game Troopers’ın imzasını taşıyan online oynadığınızda keyif alacağınız çok oyunculu bir ortaçağ strateji oyunu. Gerçekten detaylı ve kaliteli hazırlanmış görseller ve savaş havasına sokan etkileyici müziklere sahip oyunda dünya genelinde insanlarla savaşma veya onlarla güçlerinizi birleştirme şansına da sahipsiniz.

Imperia Online aslında yeni bir oyun değil; 2005 yılında internet tarayıcıları üzerinden oynanabilen bir askeri strateji oyunu ve dünya çapında 20 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor. Uzun süre sonra mobil platformda da farklı geliştiriciler tarafından karşımıza çıkıyor. Windows Phone tarafında son zamanlarda popüler yapımları Windows Phone’a taşıyan Game Troopers tarafından geliştirilen popüler strateji oyunu daha önce de dediğim üzere ortaçağda geçiyor. Hiçbir teknolojik aletin bulunmadığı, insanların binbir zorlukla yaşamını sürdükleri bir döneme gidiyoruz.

XBOX desteğiyle gelen çok oyunculu online strateji oyunu (mmo) Imperia Online’da amacımız arazileri fethedip güçlü bir imparatorluk haline gelmek. Eğittiğimiz askerlerimizden oluşan ordumuza komuta ederek yüzlerce savaşa katıldığımız oyuna ilk başladığımızda öğretici bölümüyle karşılaşıyoruz. İlk etapta kaynaklarımızı (odun, demir, taş ve altın) tanıyor ve onları nasıl kullanacağımız öğreniyoruz. Oyunun Türkçe olmasından dolayı öğrenim bölümünü kolaylıkla tamamlayabileceğinizi düşünüyorum. Oyunun ilerleyişini gösteren bu bölüm sonrasında kendi stratejilerimizi uygulamaya başlayabiliyoruz.

Oyunda savaşlarda tek başımıza bulunabildiğimiz gibi büyük zaferler kazanarak rütbesini artırmış diğer oyuncularla birlik olma başka bir deyişle ittifak kurma şansına sahibiz. Tabii ki oyunun başında hiç savaş kazanmadığımızdan bizimle bir olup savaşmaya hazır ittifak bulmak güç ancak sonrasında düşman ordularını daha hızlı geri püskürtmek ve üslerini dağıtmak için kesinlikle oyunun bu seçeneğini kullanmanızı öneririm.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Dota Underlords

    Dota Underlords (İndir): Valve'dan PC oyuncularına ücretsiz online strateji oyunu
  • Magic: The Gathering Arena (MTGA)

    Magic: The Gathering Arena: Dünyanın en çok oynanan kart oyunu PC'de!
  • Jagged Alliance Online

    Jagged Alliance Online ücretsiz bir çok oyunculu strateji oyunudur
  • The Settlers Online

    The Settlers Online ücretsiz bir strateji oyunudur
  • Tom Clancy’s EndWar Online

    Tom Clancy’s EndWar Online internet üzerinden oynayabileceğiniz bir strateji oyunu
  • Warfare Online

    Warfare Online ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur
  • Anno Online

    Anno Online internet üzerinden oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur
  • Dogs of War Online

    Dogs of War Online diğer oyunculara karşı oynayabileceğiniz bir sıra tabanlı strateji oyunudur