Ingress

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
546 TOPLAM İNDİRME
21 MB DOSYA BOYUTU

Google'ın konum tabanlı arttırılmış gerçeklik oyunu Ingress, oyuncuların dışarı çıkıp belirtilen maddeleri alması ve bölüm atlaması üzerine kurulu.

Android cihazlar için geliştirilen Ingress konum tabanlı bir oyun olup, Google’ın arttırılmış gerçeklik bazındaki bir oyunu. Oyunun amacı ise oyun haritasına göre oyuncuların dışarı çıkarak XM adı verilen maddeleri bulup alması ve bu sayede bir sonraki bölüme geçebilmesi üzerine kurulu. Aydınlar ve direnişçiler olmak üzere 2 farklı grup bulunan oyunda, aydınlar toplanan maddelerin gücünü kullanmak isterken, direnişçilerde onlara karşı gelmeye çalışıyor.

Dünyanın her tarafından insanlar ile oynayabileceğiniz Ingress, oyuncuların evlerinden çıkarak dış dünya ile iletişime geçmesini sağlıyor. Bununla birlikte dışarda madde toplamak için yaptığınız hareketleri tekrar eve gelince takip etmenizi sağlayan bir mekanizma da oyun içerisinde bulunuyor.

Şu anda beta aşamasında olan Ingress sadece davetiye ile oyuna yeni oyuncular alıyor. Evinizde oyun oynamaktan sıkıldıysanız davetiye aramaya başlayabilirsiniz.

1.20.0 güncellemesi sonrasında:

  • Birçok hata giderildi.
  • Arayüz iyileştirmeleri gerçekleşti.
  • Performans artışı konusunda iyileştirmeler ortaya kondu.
  • Adreno GPU kullanan cihazlarda daha hızlı çalışma sağlandı.
Mustafa Şevki Coşar

Ingress

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
75 TOPLAM İNDİRME
43.7 MB DOSYA BOYUTU

Ingress'i artık iPhone ve iPad cihazlarınızda da kolayca oynayabilir ve dünya çapındaki mücadeleye katılabilirsiniz.

Ingress 2013 senesinde Google tarafından resmi olarak Android cihazlar için yayınlandığında oldukça ilgi çekmeyi başarmıştı. Zira daha önce gerçek hayatta oynanması gereken bir oyun görmemiştik ve bu durum bilhassa yurtdışında Ingress'in büyük bir heyecanla oynanmasını sağladı. Ülkemizde de zaman içerisinde gelişim gösteren Ingress, bu sayede bir iOS uygulamasını da hak etmiş gibi görünüyor ki Google sonunda iPhone ve iPad cihazlar için hazırladığı Ingress oyununu devreye soktu.

Ücretsiz olarak sunulan ve Android'dekine benzer bir arayüz sunan oyun, çevrenizdeki enerji kaynaklarını toplamanız ve şehrinizdeki önemli bölgelere portallar kurarak onu düşmanlarınızdan korumanız üzerine kurgulanmış. Bu amaçla iki farklı fraksiyondan bir tanesini seçebiliyor ve şehrinizdeki diğer Ingress oyuncularıyla organize bir şekilde çalışıyorsunuz.

Oyunda kurduğunuz portallar ve kullanabileceğiniz geliştirmeler tamamen sahip olduğunuz enerji ve seviyeye göre belirlendiği için oyunu ne kadar çok oynarsanız o kadar çok kaynak edinebileceğinizi söyleyebilirim. Ancak elbette kurulan portalları korumak, tamir etmek ve düşmanın portallarına zarar vermek de bu hedefe ulaşabilmek için çok önemli.

Zaman zaman bütün bir ülke çapında organizasyon da gerekli olabiliyor ve ne kadar geniş toprakları yönetirseniz o kadar çok puan kazanabiliyor, dünyayı domine edebiliyorsunuz. Oyunda oynanabilir olarak karşımıza çıkan iki fraksiyon var. Bunlar The Resistance ve The Enlightened olarak adlandırılmışlar ve her bir oyuncunun iki fraksiyondan birisine mutlaka katılması gerekiyor.

Eğer klasik oyunlardan sıkıldıysanız ve eğlenceli alternatifler arıyor, oyunları gerçek dünyaya taşımak istiyorsanız kesinlikle kaçırmamanızı öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Ingress Prime

    Niantic'den artırılmış gerçeklik oyunu Ingress Prime
  • Revolve8

    SEGA'dan gerçek zamanlı strateji oyunu
  • General Order - Stay Alert

    Red Alert'ı aratmayan harika bir askeri strateji oyunu
  • Command & Conquer: Rivals

    Yılların eskitemediği strateji oyunu Command & Conquer mobilde!
  • Castle Siege

    Düşman kulelerini yıkın!
  • Champion Strike

    Şampiyonunuzu kartlarla güçlendirin, Arenanın hakimi olun!
  • Teamfight Tactics

    Teamfight Tactics APK, League of Legends oyunu geliştiricilerinin PvP strateji oyunu.
  • Wars of Empire

    Wars of Empire Android İndir: Türk yapımı online strateji oyunu