uCiC

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
854 TOPLAM İNDİRME

uCiC uygulamasını kullanarak Android cihazlarınızdan insanların belli bir mekana dair size fotoğraflar göndermelerini sağlayabiliyorsunuz.

uCiC uygulaması, Android mobil cihaz kullanıcılarının faydalanabilecekleri ilginç araçlar arasında yer alıyor ve sorulara cevap arama konseptine yepyeni bir bakış açısı getiriyor diyebilirim. Özelliklerine geçiş yapmadan önce uygulamanın ücretsiz olduğunu ve etkili bir şekilde kullanılabilecek sade bir arayüze sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Uygulama temel olarak bir mekanda neler olduğunu anlık olarak öğrenme isteğinizi karşılamak için hazırlanmış ve bu amaca hizmet etmesi için fotoğraflar çekme işlevinden faydalanıyor. Şöyle ki, uygulamada bir mekana dair anlık durumu görme ihtiyacınız olduğunda, o mekanın bulunduğu bölgeyi haritada işaretliyorsunuz ve böylece o alan içerisinde bulunan tüm kullanıcılara bir bildirim gidiyor.

Bildirimi gören kullanıcılardan bir tanesi talebinize cevap vermeyi kabul ettiğinde belirtilen mekana gidiyor ve fotoğraf çekerek bu fotoğrafı size gönderiyor. Tabii ki siz de yapılan bu yardım karşılığında ona Karma puanı göndererek teşekkür ediyorsunuz. Karşıdaki kullanıcının gizlilik tercihlerine bağlı olarak arkadaş eklemek veya özel mesaj göndermek de mümkün. Ancak mesaj almak istemeyen ve arkadaş kabul etmeyen kullanıcılar da anonim olarak taleplere cevap verebiliyorlar.

Devamlı olarak talepte bulunmanızın yasak olması nedeniyle insanlara yardım ederek Karma kazanmanız gerekliliği ise dayanışmayı körükleyici yapısından dolayı oldukça güzel hazırlanmış diyebilirim. Böylece sürekli insanları meşgul eden kişilerin ortaya çıkması da engelleniyor.

Elbette size bir bildirim geldiğinde onu cevaplamak veya cevaplamamak da yine sizin elinizde. Fakat cevaplamanız halinde karma kazanacağınızı unutmamalısınız. İlginç sosyal ağ ve soru cevaplama uygulamalarından birisi olduğu için göz atmak isteyebileceğinizi düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

uCiC

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
93 TOPLAM İNDİRME

uCiC uygulaması sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızı kullanarak mekanlara dair sorularınıza fotoğraflı cevaplar alabiliyorsunuz.

uCiC uygulaması, senin gördüğünü ben de görebilirim sloganıyla ortaya çıkmış bir iPhone ve iPad uygulaması. Ücretsiz olarak sunulan ve kullanıcıların birbirlerinin gözünden farklı mekanları görmelerine olanak tanıyan uygulama, böylelikle soru-cevap uygulaması konseptine fotoğrafları da katarak oldukça ilginç bir kullanım deneyimi sunuyor diyebilirim. Hem kolay kullanımı hem de etkili yapısı sayesinde uygulamayı kullanırken herhangi bir sorun yaşayacağınızı da sanmıyorum.

Dilerseniz uygulamanın temel çalışma mantığına dair kısa bir bilgilendirme ile başlayalım. Yakınında olmadığınız bir mekanda neler olup bittiğini bilmek istiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, uygulamayı kullanarak o mekanı harita üzerinde seçiyor ve daha sonra bilgi talebinizi gönderiyorsunuz. Haritada seçtiğiniz alanda bulunan kullanıcılara bilgi talebinize dair bir bildirim gidiyor ve daha sonra bu bildirime cevap vermek isteyen bir kullanıcı mekanın fotoğrafını çekerek size gönderiyor.

Böylelikle bilgi edinmek istediğiniz yerlerle ilgili anlık duruma dair fotoğraflı cevaplar almak çok kolay bir hale geliyor. Fakat bu taleplerin suistimal edilmesini engellemek için konulmuş olan karma verme ve alma sisteminin de güzel bir çözüm olduğunu belirtmek gerek. İnsanlara yardım etmeden yardım alamıyorsunuz ve karma puanlarınız yaptığınız yardımlar sonucunda elde ediliyorlar.

Kullanıcıların gizlilik ayarlarına da değer veren uCiC uygulaması, dilerseniz anonim kalmanızı dilerseniz de istediğiniz gibi diğer kullanıcılarla etkileşime girebilmenizi sağlıyor. İlginç ve faydalı uygulamalardan birisi olduğu için göz atmaktan hoşlanabileceğinizi düşünüyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Messenger

    Messenger uygulamasını kullanarak tüm sosyal medya uygulamalarını tek bir platformdan yönetebilirsiniz.
  • Yaay

    Yaay İndir (Android): Yaay Google Play'de yerli sosyal medya uygulaması olarak öne çıkıyor.
  • Mirket App

    Mirket App, ilgi alanlarınız ve gündem hakkında toplumun nabzını tutabileceğiniz bir sosyal medya uygulaması.
  • Kwai

    Kwai uygulamasıyla Android cihazlarınızdan birbirinden eğlenceli videolar hazırlayabilirsiniz.
  • Parler

    Parler, eski ABD Başkanı Trump ile gündeme gelen Twitter benzeri mikroblog ve sosyal medya uygulaması. Parler, Android telefonlarda ücretsiz kullanılabilir.
  • Smopin

    Smopin uygulamasıyla diğer kullanıcılarla birlikte ilginizi çeken ortak konular üzerine sohbet edebilirsiniz.
  • Qavun

    Qavun, Türkiye'den çıkan en başarılı Android için sosyal medya uygulaması olarak gösterilenler arasında olduğu gibi oldukça başarılı bir alt yapıyla çalışmaktadır.
  • Snapchat APK

    Snapchat APK, gençler arasında yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması. Mesaj, fotoğraf, ses ve video paylaşabildiğimiz popüler sosyal medya uygulamasıdır.