Wikitude

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
76 TOPLAM İNDİRME

Wikitude, Android işletim sistemi üzerinde çalışan ve arttırılmış gerçeklik projelerinin hayata geçirilmesi için kullanılan bir uygulamadır.

Wikitude, Android telefon ve tabletlerde kullanılabilen bir arttırılmış gerçeklik uygulamasıdır.

Günümüz teknolojisi sanal ve arttırılmış gerçeklik yönüne doğru iyice kaydı. Bu sebeple birçok şirket ve girişim, işlerini bu tarafa doğru döndürmek istiyorlar. Wikitude da böylesine amaçları olanlar için güzel bir platform olmak için en iyi aday. Daha çok oyun motorları gibi hareket eden Wikitude, kendi projelerinizi kolayca arttırılmış gerçekliğe dönüştürmenizi sağlıyor. Örneğin; Wikitude üzerinden yazacağını bir kodla, bir derginin sayfasına kameranızı çevirdiğinizde, o sayfanın üç boyuta geçmesini sağlayabileceksiniz.

Uygulamanın sınırları, sizin hayal gücünüz ve kod bilginizle sınırlı. Neredeyse istediğiniz her uygulamayı gerçeğe çevirmenize yarayan Wikitude, kodlama işinde yeni olanlar için de birçok fırsat sunuyor. Bunların başında da kod arama bölmesi geliyor. Eğer kod bilginiz istediğiniz şeyi yazmanıza yetmiyorsa, uygulamanın içerisinden kolayca ona yönelik kodları sıralayabiliyorsunuz. Oldukça geniş bir ağa sahip olan o uygulama hakkında daha ayrıntılı bilgileri ise hemen aşağıdaki videodan öğrenebilirsiniz:

Ramazan Tugay Kahraman

Wikitude

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
10 TOPLAM İNDİRME
14.5 MB DOSYA BOYUTU

Wikitude, iOS işletim sistemi üzerinde, kendi arttırılmış gerçeklik projelerinizi yapıp, bunları göstermenizi sağlayan bir uygulamadır.

Wikitude, iPhone ve iPad üzerinde arttırılmış gerçeklik uygulamaları yapabildiğiniz bir uygulamadır.

Wikitude için müstakil bir uygulama demek yanlış olur. Daha doğrusu uygulama, bir oyun motoru gibi görev görüyor ve bizler tarafından yazılan başka uygulamalara temel oluşturuyor. Wikitude, arttırılmış gerçeklik projelerimizi daha kolay hayata geçirmemizi ve yine aynı uygulama üzerinden çalıştırmamıza yardımcı oluyor. Örneğin; çıkarmakta olduğunuz bir derginin, herhangi bir sayfası üzerinde çalışarak Wikitude yardımıyla o sayfayı daha canlı hale getirebiliyorsunuz.

Geliştiriciler için tonlarca fırsat sunan Wikitude'u kullanmak için kodlama bilginizin olması gerektiğini de hatırlamadan geçmeyelim. Yine de kodlamaya yeni başlayanlar için kolaylıklar da sunan uygulama, kolayca projenizi gerçekleştirmeniz için mükemmel bir ortam. Uygulamanın yapabildiklerine dair daha ayrıntılı bilgileri ise hemen aşağıda yer alan videodan edinebileceğiniz gibi Wikitude ile hayallerinizi ne kadar zorlayabileceğinizi de görebilirsiniz.

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Outings

    Outings uygulaması ile yeni yerler keşfetmek için seyahat planlarınızı oluşturabilirsiniz.
  • Muğla Kent

    Muğla Kent uygulaması ile Muğla'da turistik yerleri kolayca keşfedebilirsiniz.
  • Inviita

    Inviita uygulamasıyla dünya çapında binlerce şehri keşfe çıkabilirsiniz.
  • Kampp

    Kampp uygulamasıyla Türkiye genelinde yeni kamp alanlarını keşfedebilirsiniz.
  • Sesli Gezi Rehberi

    Sesli Gezi Rehberi uygulamasıyla gezdiğiniz yerler hakkında bilgileri sesli olarak dinleyebilirsiniz.
  • Avanos | Kapadokya

    Avanos | Kapadokya uygulaması ile Avanos'taki otelleri, gezilecek yerleri ve restoranları keşfedebilirsiniz.
  • İzmir Tarih

    İzmir'in Tarihi Kent Merkezi'ni keşfedin.
  • İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu

    İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu uygulamasını kullanarak, İstanbul'dan İzmir'e kadar yapacağınız seyahatler için birçok hizmetten faydalanabiliyorsunuz.