Android İçin En İyi 10 Alternatif Klavye Uygulaması

Bildiğiniz gibi Android cihazların en önemli özelliklerinden bir tanesi bir hayli kişiselleştirilebilir ve özelleştirilebilir olmaları. Launcher'lardan kilit ekranı uygulamalarına, farklı temalardan duvar kağıtlarına cihazınızı kendinizi yansıtacak şekild

Android İçin En İyi 10 Alternatif Klavye Uygulaması

Bildiğiniz gibi Android cihazların en önemli özelliklerinden bir tanesi bir hayli kişiselleştirilebilir ve özelleştirilebilir olmaları. Launcher'lardan kilit ekranı uygulamalarına, farklı temalardan duvar kağıtlarına cihazınızı kendinizi yansıtacak şekilde dizayn edebilirsiniz. Üstelik bunun için çok fazla teknik bilgiye de ihtiyaç yoktur.

Kişiselleştirmenin yanında, Android cihazları çok daha efektif ve hızlı bir şekilde kullanabilmeniz için de pek çok uygulama geliştiriliyor. Bu sayede hem zamandan tasarruf edebiliyorsunuz hem de telefonunuzdan, bir telefondan çok daha fazlasıymış gibi faydalanabiliyorsunuz. Sonuçta o kadar paralar döktüğümüz cihazların, hayatımızı çok daha fazla kolaylaştırmasını beklememiz gayet normal.

Cihazınızı daha etkili bir şekilde kullanmanızı sağlayacak uygulamalardan bir tanesi de klavye uygulamaları. Kabul edelim ki Android cihazlarda kullandığımız standart klavye zaman zaman yeterli gelmeyebiliyor. Hem hızımızı düşürüyor hem de yanlış yazmamıza sebep oluyor. İşte bu aşamada, alternatif klavye uygulamaları devreye giriyor. Biz de bugün sizler için bu klavye uygulamalarını derledik.

Fleksy Keyboard

Alternatif klavye uygulamalarımızdan ilki olan Fleksy Klavye'nin en önemli özelliklerinden bir tanesi sahip olduğ akıllı geometrik sistem ile yazmak istediklerinizi otomatik olarak tahmin edebilmesi diyebiliriz.

Standart klavye uygulamanınzdan çok daha etkili bir şekilde kullanabileceğiniz ve hızınızı artıracak olan bu klavye ile boşluk bırakmak için sağa, kelime silmek için sola parmağınızı kaydırmanız yeterli oluyor.

Ayrıca klavye boyutlarını minimuma çekerek ekranınızı daha büyük görmenizi sağlayan Fleksy uygulaması, standart klavye uygulamasına göre çok daha kullanışlı ve yararlıdır.

Go Keyboard

Telefonunuzun standart klavyesi size yeterli gelmiyorsa kullanabileceğiniz bir diğer uygulama da Go Keyboard.. GO Keyboard da farklı, çok başarılı ve ücretsiz bir klavye uygulamasıdır.

Standart klavyeniz size yetmiyorsa ya da kullanırken zorluk çekiyorsanoz onu özelleştirilebilir GO Keyboard uygulamasıyla değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Bu klavyeyi kullanmaya başlayınca yazmanızın ne kadar kolaylaştığını farkedeceksiniz.

Ayrıca bu uygulama ile klavyeniz üzerindeki her ayrıntıyı kendinize göre düzenleyebilir, ses ve titreme ayarlarını ayarlayabilir, otomatik tamamlamayı açıp kapayabilir, otomatik boşluk bırakma özelliğini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca 100'den fazla tema da sizleri bekliyor.

Google Keyboard

Klavye uygulamalarından bahsedip de Google tarafından geliştirilen Google Keyboard uygulamasına değinmeden olmaz. Google Keyboard da yazı yazmanızı hızlandıracak bir alternatif klavye uygulaması.

Uygulama ile yazmak için yazmak istediğiniz kelimeler için elinizi klavye üzerinden hiç kaldırmadan harfler arasında sürükleyebilir ve kelimenin yazımı tamamlandığında elinizi kaldırabilirsiniz.

Ayrıca uygulamanın sesli yazma, sonraki kelime tahminleri, güncel kelime tamamlama özelliği, gelişmiş klavye düzenleri de dikkat çeken özellikleri arasında.

Hacker's Keyboard

Hacker's Keyboard da bir diğer alternatif klavye uygulaması. Fakat daha çok teknoloji meraklısı insanlara yönelik tasarlanmış olduğunu söylemek mümkün.

Özellikler SSH kullananlar ve telefonunu daha teknik bir şekilde kullananların ihtiyacı olan özel karakterlere ve karakter kombinasyonlarına daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için tasarlanmış.

Uygulamada  standart, tıpkı bir bilgisayardaki gibi oklarıyla, rakamlarıyla ve fonksiyon düğmeleriyle bir qwerty klavyesi bulunuyor. Yine diğer benzer uygulamalardaki özelleştirme seçenekleri bunda da mevcut.

Kii Keyboard

Bir diğer alternatif klavye uygulaması olan Kii Keyboard, standart klavyenizin size sunamadığı özellikleri sunuyor ve çok daha hızlı ve rahat bir yazma deneyimine sahip olmanızı amaçlıyor.

Uygulamayı ücretsiz olarak indirip kullandığınızda  premium özellikleri de kullanabiliyorsunuz fakat her saat başı resetleniyorlar. Bu yüzden sınırsız olarak kullanmak isterseniz pro versiyona yükseltmeniz gerekiyor.

Uygulamada  kelime tahminleri, kKullanıcı tanımlı kısayollar, ekstra numara sırası, bir sonraki kelime tahmini özellikleri mevcut. Ayrıca PC, Compact qwerty, T9, Dvorak, Azerty, Colemak klavye seçenekleri bulunuyor.

MessagEase

Listemizdeki en ilginç, en farklı ve en orijinal klavyesi olarak gösterebileceğimiz MessagEase, diğer uygulamalardan çok farklı bir yazma deneyimi ve klavye sistemi sunuyor.

Son yapılan bilimsel araştırmalar yönünde tasarlanmış, yeni bir teknik denenen uygulamada 9 büyük buton sunarak bu butonlara bazı harfler yerleştiriyor. Bu harfler ise yazma hızınızı artıracak şekilde dizayn edilmiş.

Bu 9 buton üzerinde ortadaki butonda 10 adet harf bulunuyor ve istediğiniz yöne parmağınızı sürükleyerek istediğiniz harfi seçiyorsunuz. Kalan butonlarda ise iki harf bulunuyor. Yenilikçi bir sisteme sahip olan uygulamaya alışması zaman alabilir fakat hızınızı gerçekten artırıyor.

Siine Shortcut Keyboard

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz alternatif klavye uygulamalarından bir diğeri de Siine Shortcut Keyboard uygulaması. Adından da anlayabileceğiniz gibi bu klavyenin özelliği kısayollara verdiği önem.

Kısayollar derken kastettiğimiz, bu uygulamada, uzun uzun yazmak için müsait olmadığınızda, zamanınız olmadığında veya başka bir durumda kullanabileceğiniz pek çok kısayol mesajı olması. Böylece zamandan kazanabiliyorsunuz.

Ayrıca uygulamayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerinden bir tanesi içerisinde dahili saat ve takvim bulunması. Böylece unutmamanız gereken şeyleri sohbet ekranından çıkmadan hemen not alabiliyorsunuz.

SlideIT

Bir diğer alternatif klavye uygulaması olan SlideIT de gayet başarılı olanlarından. Yalnız 15 günlük bir deneme versiyonu olan uygulamayı beğenirseniz daha sonra pro versiyonunu satın almanız gerekiyor.

SlideIT uygulamasının en güçlü özelliklerinden bir tanesi kaydırmalı sistemle yazma şansı tanıması. Bu uygulama ile parmağınızı harfler üzerine kaydırarak yazıyorsunuz ve o sizin için ne yazmak istediğinizi tahmin ediyor.

Neredeyse sizin yerinize yazıyor diyebileceğimiz bu uygulama ile aynı zamanda klavyeyi özelleştirebilir, kişileri içe aktarabilir, konuşma ile söylemek istediklerinizi kolayca yazıya dökebilirsiniz.

SwiftKey

10 milyondan fazla indirilmiş olan SwiftKey de Android cihazlarda kullanılan en popüler ve en başarılı klavye uygulamalarından bir tanesi. Eğer standart klavye size de yetmiyorsa SwiftKey'i denemelisiniz.

SwiftKey, standart klavyenin eksiklerini gayet başarılı bir şekilde kapatıyor. Uygulama kullandığınız sosyal medya hesaplarına bağlanarak sık kullandığınız kelimeleri öğreniyor ve bir sonraki kelimenizi tahmin edebiliyor.

Yazma deneyeminizi iki kat rahat ve hızlı hale getirecek olan bir klavye arıyorsanız SwiftKey ideal bir çözüm olabilir.

TouchPal

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz alternatif klavye uygulamaları listemizde son sırada yer alan TouchPal de gayet başarılı bir klavye uygulaması. Parmağınızı kaydırarak yazma özelliği bunda da mevcut.

Ayrıca uygulamada kullanabileceğiniz pek çok tema bulunuyor. Bu sayede klavyenizi istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Yine kelime önerme seçeneği de TouchPal'ın özelliklerinden birisi.

Ayrıca tuşa bastığınızda ses ya da titreşim olması, klavye boyutu, kısayollar gibi özellikleri de istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Uygulamada qwerty, azerty ve qwertz klavye dizilişleri mevcut.

YORUMLAR