WhatsApp Mavi Tik Özelliğinden Kurtulma

Yazımızda mavi tiklerden nasıl kurtulabileceğinizi anlatıyoruz

WhatsApp Mavi Tik Özelliğinden Kurtulma

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere dünyanın en yaygın olarak kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp kısa bir süre önce yeni özelliği olan "Mavi Tik" özelliğini hizmete soktu. Bu özellik temel olarak gönderdiğiniz mesajların karşı taraf tarafından okunup okunmadığını belirtiyor. Önceden de WhatsApp üzerinde tikler yer alıyordu. Tek tik mesajın WhatsApp sunucularına iletildiğini, çift tik ise mesajın alıcıya ulaştığını ifade etmekteydi. Yeni gelen WhatsApp mavi tik özelliği ise alıcıya ulaşan mesajın okunup okunmadığını ifade etmekte.

Bu yeni özellik herhangi bir güncellemeye gerek olmadan hzmete sunuldu. Bu nedenle kullanıcılara WhatsApp mavi tik özelliğine geçip geçmeme konusunda bir tercih imkanı verilmedi. Eğer bu özellikten rahatsızlık duyuyorsanız ve mavi tiklerin karşı taraf tarafından görüntülenmesinden kurtulmak istiyorsanız bu yazımızda WhatsApp mavi tikten kurtulma yolunu anlatıyor olacağız. WhatsApp mavi tik engelleme işlemi için herhangi bir yazılımsal çözüm bulunmamasına rağmen WhatsApp'ın çalışma mantığındaki bir açığı kullanarak mavi tike çarpılmaktan kurtulabilirsiniz.

Bu yöntemde temel mantık internet bağlantınızı kullanmak. WhatsApp mavi tik engelleme süreci şu şekilde işliyor:

  • WhatsApp üzerinden mesaj aldığınızda gelen bildirimlerin üzerine dokunarak mesajı açmayın. Benzer şekilde WhatsApp üzerinde ilgili konuşma penceresini de açmayın. 
  • İnternet bağlantınızı (3G veya WiFi) tamemen kapatın veya telefonunuzu uçak moduna alın.
  • İnternet bağlantınızın veya mobil ağınızın kapalı olduğundan emin olarak WhatsApp mesajınızı okuyun.
  • Mesajı okuduktan sonra mesajı silin
  • WhatsApp'tan çıkın
  • Artık internet bağlantınızı açabilirsiniz

Bu yöntem yoluyla WhatsApp üzerindeki mavi tiklerden kurtulabiliyorsunuz. Bu çözüm çok pratik bir çözüm olmasa da kritik durumlarda tek çözüm yolu olmasından ötürü önem kazanıyor. Söz konusu çözümü hem iOS, hem de Android cihazlarda kullanabilirsiniz.

WhatsApp mesajlarında mavi tiklerin görünmesini istemiyorsanız tekrar uyarmamızda fayda var; internet bağlantınız açıkken gelen bildirimlerin üzerine dokunarak mesajı okumayın veya WhatsApp üzerinden konuşma penceresini açmayın. Umarız yazımız işinize yaramıştır. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

YORUMLAR