WhatsApp Kanallar Özelliği Kullanıma Sunuluyor: Detaylar Paylaşıldı!

Milyonlarca kişi tarafından tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Kanallar özelliğini tüm kullanıcıların kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

WhatsApp Kanallar Özelliği Kullanıma Sunuluyor: Detaylar Paylaşıldı!

Popüler anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp'ın Kanallar özelliği resmî olarak tanıtıldı ve çok yakında kullanılma sunulacak.

Meta, WhatsApp Kanallar özelliğini, Türkiye dâhil, 150'den fazla ülkede kullanıma açacağını duyurdu. Kullanıcıların önem verdiği haberlere kolayca ulaşabilmelerine olanak tanıyan özellik, binlerce kuruluş, spor takımı, sanatçı, ve fikir önderine kapılarını açıyor.

Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde kullanıma açılacak WhatsApp Kanallar özelliğini Anadolu Ajansı, Turkuvaz Medya, Acun Medya ve  Gazete Duvar gibi medya kuruluşları tarafından da kullanılmaya başlandı.

Kullanıcıların gizli ve güvenli bir şekilde istediği kanalları takip etmelerini sağlayan özellik, uygulama içerisinde sohbetlerden ayrı bir kısımda yer bulunuyor. Meta, WhatsApp Kanallar ile mevcut olan en güvenli yayın hizmetini oluşturmayı amaçlıyor.

WhatsApp Kanallar Özelliği Kullanıma Sunuluyor: Detaylar Paylaşıldı!

WhatsApp Kanallar, Hangi Özelliklerle Geliyor?

Bir süredir birçok ülkede testleri gerçekleştiren Kanallar özelliği, bu süreçte aşağıdaki özelliklerle daha da derin bir hâle geldi:

  • Gelişmiş Arama Dizini: Kullanıcılar artık bulundukları ülkeye göre filtrelenmiş kanalları bulup takip edebilecek. Ayrıca takipçi sayısına göre yeni, en aktif ve popüler kanalları da görüntüleyebilecekler.
  • Tepkiler: Kullanıcılar geri bildirimde bulunmak için emojileri kullanarak ifade bırakabilecek ve toplam ifade sayısını görebilecek. Kullanıcıların bıraktıkları ifadeler diğer takipçiler tarafından görülemeyecek. 
  • Düzenleme: Yakında, yöneticiler bildirdikleri güncellemelerde 30 güne kadar değişiklik yapabilecek, sonrasında gönderiler WhatsApp sunucularından otomatik olarak silinecek ve yöneticiler bu gönderilerde değişiklik yapamayacak.
  • İletme: Kullanıcılar Kanallar’daki bir güncellemeyi sohbetlere veya gruplara ilettiklerinde, iletilen mesaj insanların daha fazla bilgi alabilmeleri için onları kanala yönlendiren bir bağlantı içerecek.

WhatsApp Kullanmasanız da Olur: Platformlar Arası Mesajlaşma Özelliği Geliyor!
SOSYAL MEDYA

WhatsApp Kullanmasanız da Olur: Platformlar Arası Mesajlaşma Özelliği Geliyor!

WhatsApp, son zamanlarda birtakım yeni özellikleri test edip ardından kullanıma sunarak, kullanıcılarının daha iyi deneyimler yaşamasını sağlıyor.

Meta gelecekte kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda WhatsApp Kanallar'ı daha da iyileştirmeyi ve geliştirmeyi planlıyor. Aynı zamanda gelecek aylarda her kullanıcı kendi kanallarını oluşturabilecek.

YORUMLAR