Haftanın Özeti: Yapay Zeka Alanında Bu Hafta Neler Yaşandı?

22-26 Temmuz tarihlerinde yapay zeka alanında yaşanan tüm gelişmelerin kısa bir özetini hazırladık. Gelin, en güncel ve önemli haberlere birlikte bakalım!

Yapay zeka teknolojileri hızla gelişerek hayatımızın farklı alanlarında karşımıza çıkmaya devam ediyor. Biz de bu gelişmeleri sizler için derleyerek hızla gelişen sektör hakkında sizi bilgilendiriyoruz.

Bu haftanın gündeminde Türkiye’nin yapay zeka eylem planı, ChatGPT’nin otomobillerde bile kullanılacak olması, Tesla Optimus’un satış tarihi ve çok daha fazlası var. İşte haftanın yapay zeka gündemi!

Haftanın Özeti: Sosyal Medya Platformlarında Bu Hafta Neler Yaşandı?
SOSYAL MEDYA

Haftanın Özeti: Sosyal Medya Platformlarında Bu Hafta Neler Yaşandı?

22-26 Temmuz tarihleri arasında sosyal medya platformlarına dair yaşanan gelişmelerin hepsini sizler için bir araya getirdik. İşte detaylar!

1- Türkiye'nin Yapay Zeka Stratejisi Devrede: 71 Eylemden Oluşuyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 71 eylem maddesinden oluşan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Eylem Planı'nın yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. Planın amacı Türkiye’yi bu alanda diğer ülkelerin önüne geçirecek alt yapıyı oluşturmak.

İşte detaylar!

2- Citroen, Otomobillere ChatGPT Desteği Geliyor!

Citroen, kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla 31 Temmuz 2024'ten Connect PLUS Paketi kapsamında ChatGPT navigasyon yardımcısını kullanıma sunacağını duyurdu. Şimdilik Türkiye'de kullanılamayan özellik özellikle navigasyon konusunda sürücülerin hayatını kolaylaştıracak ve arabaları akıllandıracak.

İşte detaylar!

3- OpenAI Yapay Zeka Destekli Arama Motoru SearchGPT'yi Tanıttı

OpenAI, arama pazarına yeni bir adım atarak SearchGPT adını verdiği yapay zekâ destekli arama motorunu duyurdu. Bu yeni araç, internet üzerindeki bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayarak kullanıcılara özetler ve aradıkları içerikleri daha yalın hâlde sunuyor. Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya açık olan özelliğin gelecekte Google'ın başını ağrıtması bekleniyor.

İşte detaylar!

Samsung Galaxy Al Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Samsung Galaxy Al Nedir? Nasıl Kullanılır?

Samsung tarafından Unpacked etkinliğinde tanıtılan Samsung Galaxy Al nedir? İşte kişiselleştirilmiş mobil deneyimi sunan yapay zekaya dair her şey!

4- İçerik Üreticiler Gelecekte Yerini Yapay Zeka Botlarına Bırakabilir

Mark Zuckerberg'in öngörüsüne göre gelecekte içerik üreticiler bir dizi görevlerini yapay zekâ botlarına bırakacak. Bu yapay zekâ botları, içerik üreticilerin daha önemli görevlere odaklanmalarını sağlamak için bazı topluluk desteklerini devralacak. Ancak bunun üretilen içeriğin değeri konusunda nasıl etkiler yaratacağı şimdilik belirsiz.

İşte detaylar!

5- WhatsApp'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği Ortaya Çıktı!

Her ne kadar ülkemizde kullanıma açık olmasa da WhatsApp bir süre önce Meta AI adı altında bir dizi yeni yapay zeka özelliği kazandı. Şimdi ise uygulamaya bu yapay zekanın kullandığı dil modelleri arasında seçim yapma özelliği geldi.

İşte detaylar!

Gmail'de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Gmail'de Toplu Mail Silme Nasıl Yapılır?

Gmail toplu mail silme nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için çok ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte yapmanız gereken tüm adımlar!

6- Elon Musk, Tesla Optimus'un Satışı İçin Tarih Verdi!

Son birkaç yıldır Optimus insansı robotu üzerinde çalışmalarını sürdüren Tesla, çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. 2025 yılına kadar Tesla tesislerinde binlerce robotun çalışmasını hedefleyen üretici, 2026'da bu robotların satışına başlayacağını açıkladı.

İşte detaylar!