Yapay Zeka Destekli DualSense Geliyor: Geçilemeyen Bölüm Kalmayacak!

Yapay zeka desteğine sahip DualSense içeren bir patent gün yüzüne çıktı. İşte oyunlarda kolaylık sağlayacak yeni kontrolcü cihazına dair detaylar!

Ortaya çıkan yeni bir patent, Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin yapay zeka (AI) destekli DualSense üzerinde çalıştığını gözler önüne önüne serdi. AI desteği, oyun esnasında bazı kolaylıklar sağlayayacak ve böylece oyuncuların en büyük yardımcısı olacak.

Yapay Zeka Destekli DualSense Özellikleri ile Heyecanlandırdı

Günümüzde standart ve Edge olmak üzere iki farklı DualSense sürümü bulunuyor fakat ortaya çıkan yeni patente göre yeni bir kontrolcü daha piyasaya sürülecek. Bu kontrolcü, mevcut kontrolcülerden farklı olarak yapay zeka desteğine sahip olacak.

Yeni kontrolcü bazı büyük değişikliklere ev sahipliği yapacak. Kontrol cihazının üzerinde bulunan dokunmatik yüzeyin ekran olarak kullanılabilecek olması, en dikkat çekici özellikler arasında bulunuyor.

Bu, mevcut tasarıma basit bir ekleme olmayacak. Aynı zamanda güçlü makine öğrenimi ve yapay zekâ tabanlı sistemi destekleyecek. Yeni DualSense'in AI sistemi, oyunculara zorlandıkları bölümlerde ekran aracılığı ile bazı tavsiyelerde bulunacak.

Yeni kontrol cihazı, oyuncuların zorlandığı boss'ları geçebilmesine ve birbirinden zorlu bulmacaları çözmesine yardımcı olabilir. Bildiğiniz üzere bazı oyunlarda bulmacaları çözmeden ve boss'ları yenmeden ilerlemek mümkün olmuyor.

Game Pass Rakip Platformlara Gelecek mi? Phil Spencer Açıkladı!
OYUN

Game Pass Rakip Platformlara Gelecek mi? Phil Spencer Açıkladı!

Phil Spencer, geçmiş yıllardaki Game Pass'i tüm platformlara genişletme planlarıyla ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Oyun esnasında yapay zekadan tavsiye istemeyen oyuncular için de kullanışlı bir işlev eklenebilir. Oyuncular yapay zeka özelliğini devre dışı bırakma imkânına sahip olabilir.

AI desteğine sahip DualSense'in resmî olarak duyurulmadığını ve bu nedenle satışa sunulmama ihtimalinin de olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani Sony, bu cihazı hiçbir zaman duyurmayabilir.

Heyecanla Bekleniyor: GTA 6 Daha Çıkmadan Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor!
OYUN

Heyecanla Bekleniyor: GTA 6 Daha Çıkmadan Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor!

Son gelen raporlar, GTA 6'nın ilk fragmanının 200 milyon izlenmeyi aştığını ortaya koyuyor!

Yapay zeka desteğine sahip DualSense patenti hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.