İki Google+ Hesabını Birleştirme

İki Google+ Hesabını Birleştirme
Yiğit Ekim Demir
Yiğit Ekim Demir İnternet
YORUM YAZ

Google'ın e-posta servislerinden tutun da sosyal medya ağlarına kadar el atmadığı pek bir konu yok. Ancak hem kişisel hem de şirket e-postasını Google üzerinden ve farklı kullanıcı adları ile kullananların sahip oldukları iki farklı Google+ hesabı bazen bir sorun olabiliyor ve son zamanlarda sitelere Google+ giriş işleminin de yapılması ile birlikte bu durum daha da önem kazanıyor. Bu rehberimde isteyenlerin Google hesaplarını birleştirebilmeleri ve her iki e-posta ile de aynı hesaba çıkılmasını sağlamaları için gereken Google+ hesabını birleştirme işlemlerini sizlerle birlikte tekrarlayacağız.

İlk olarak, http://www.google.com/takeout adresini ziyaret ettikten sonra ortadan kaybolmasını ve ana hesabınıza bağlanmasını istediğiniz hesabınızla giriş yapmalısınız. Unutmayın ki esas hesabınızı buraya girmeniz durumunda geri dönümü olmayacak şekilde hesabınızı kaybedebilirsiniz. Bu nedenle ikinci yan hesabınız ile giriş yapmayı kesinlikle unutmamalısınız.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıda görebileceğiniz gibi hesabınıza dair pek çok detayı değiştirebileceğiniz bir ekran karşınıza çıkacaktır. Burada bizim kullanmamız gereken bağlantı "Google+ bağlantılarınızı başka bir hesaba taşıyın" olarak geçmektedir. Linke tıklayarak devam etmemiz gerekiyor.

Bir sonraki sayfaya geldiğimizde ilk olarak taşıma işlemine dair bazı uyarılar karşımıza çıkacaktır. Hesapların bağlanmasının 7 gün içinde başladığı bilgisi mevcut ve bu 7 gün içerisinde işlemi iptal etmek isterseniz yine aynı adresten giriş yapmanız gerekiyor. İşlem başladıktan sonra 48 saat sürüyor ve herhangi bir iptal artık gerçekleştirilemiyor. Ayrıca her iki hesabınızdaki ad ve soyad bilgilerinizin aynı olması gerektiğini de unutmamalısınız.

Bu noktada "Destination Account" kısmında ana Google hesabınızı yazarak bu hesaba giriş yap butonuna tıklamalısınız. E-posta adresinizi yazdığınızda şifreyi girebileceğiniz ekran da karşınıza çıkacaktır.

Giriş işlemi de tamamlandığında artık son onay sayfasına geldiğinizi göreceksiniz. Bu noktada tüm bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol etmeli ve bilgiler doğru ise aşağıdaki kutucuğu işaretledikten sonra "Transfer" butonunu tıklamalısınız. Tüm adımlar tamamlandığında tek yapmanız gereken artık 7 gün boyunca işlemin başlamasını ve sonra da tamamlanmasını beklemek.

YORUMLAR