Windows'u Tarihe Gömecek Yeni macOS Sequoia Tanıtıldı

Apple'ın bugün düzenlediği geliştiriciler konferansı WWDC 2024'te, yeni macOS Sequoia tanıtıldı.

Apple, bugün düzenlenen WWDC 2024'te teknoloji dünyasındaki kartları yeniden dağıttı. Teknoloji devi yapay zekanın merkezde olduğu geliştirici etkinliğinde, iOS 18 başta olmak üzere sevilen işletim sistemlerinin yeni versiyonunu tanıttı. Elbette ki gecenin yıldızlarından biri ise yeni macOS Sequoia oldu. 

Peki yapay zeka özellikleri ile dikkat çeken yen, macOS Sequoia, kullanıcılara neler sunuyor? Gelin birlikte göz atalım. 

iOS 18 ve iPadOS 18 Tanıtıldı: Heyecan Verici Özellikler!
MOBİL

iOS 18 ve iPadOS 18 Tanıtıldı: Heyecan Verici Özellikler!

WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan iOS 18 ve iPadOS 18 özellikleri ile dikkat çekiyor. İşte Apple tarafından duyurulan yeni yazılımlar!

macOS Sequoia Özellikleri

Apple, WWDC 2024 etkinliğinde merakla beklenen yeni işletim sistemi macOS 15 Sequoia'yı tanıttı. Kullanıcıların uzun zamandır beklediği iPhone yansıtma ve daha pek çok özellik, bu sürüm ile birlikte hayatımıza giriyor. 

macOS 15 Sequoia ile birlikte gelen en önemli yeniliklerden biri, iPhone yansıtma özelliği. Bu özellik sayesinde, iPhone'unuzu Mac ekranınızda görüntüleyip kontrol edebilirsiniz. Telefon bildirimlerini Mac'inizde almanın yanı sıra, ses geçişi özelliğiyle de iPhone'unuzdaki sesleri Mac hoparlörlerinizden dinleyebilirsiniz.

Böylece, dokunmatik olmayan bir arayüz üzerinden telefonunuzu kullanabilirsiniz. Apple'ın tarayıcısı Safari de macOS 15 Sequoia ile birlikte önemli güncellemeler aldı. Makine öğrenimi sayesinde sayfadaki ilgi çekici öğeleri tespit eden "highlights" özelliği, okuma modundaki özetler ve içerik tabloları gibi yeni özellikler de yapay zekâ desteğiyle sunuldu.

Ayrıca, sayfa içi video içerikleri için "viewer" modu da eklenmiş durumda. macOS 15 Sequoia ile birlikte Keychain de büyük bir güncelleme alıyor. Yeni ve platformlar arası Parola uygulaması, Wi-Fi şifreleri, geçiş anahtarları, doğrulama kodları ve paylaşılan parolalar gibi birçok farklı hesap bilgisini saklayabilecek.

watchOS 11 Tanıtıldı: Apple Watch'lara Neler Geliyor?
TEKNOLOJİ

watchOS 11 Tanıtıldı: Apple Watch'lara Neler Geliyor?

WWDC 2024 etkinliği gerçekleşti ve watchOS 11 tanıtıldı. Apple Watch'ınıza yeni özellikler katacak olan watchOS 11 neler sunuyor? İşte detaylar!

Apple, macOS Sequoia ile birlikte kullanıcıların uzun zamandır beklediği otomatik pencere düzenleme özelliğini de getiriyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymadan pencerelerini kolayca düzenleyebilecekler.

Uygulama, iOS, iPad, Mac, VisionOS ve hatta Windows cihazlarında kullanılabilecek. macOS 15 Sequoia'nın geliştirici beta sürümü bugün itibarıyla kullanıma sunuldu. Genel beta sürümleri ise bu ay içinde yayınlanacak.