Twitter'ın Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Hayal Kırıklığı Yarattı

Popüler sosyal medya hizmeti Twitter, DM özelliği için uçtan uca şifreleme desteği geldi ancak özelliği kullanabilmek için önemli bir şart var. İşte detaylar!

Twitter DM özelliğine uçtan uca şifreleme desteğine kavuştu. Popüler sosyal medya platformunun Direkt Mesaj bölümü, yeni sunulan özellik sayesinde daha güvenli hâle geldi ancak bunun için belirlenen bir şart hayal kırıklığı yarattı. Yaşanan gelişmeye dair ayrıtnılar haberimizde.

Twitter DM, Uçtan Uca Şifreleme Desteğiyle Daha Güvenli Olacak

Kullanıcıların duygu ve düşüncelerini paylaşabilmesini sağlayan sosyal medya platformu, uzun bir süredir DM bölümü için uçtan uca şifreleme özelliği üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz yıl içerisinde uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarılan yenilik geçtiğimiz saatlerde kullanıma sunuldu.

WhatsApp ve Signal gibi birçok anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan bu teknoloji, mesajlara diğer kişilerin erişememesine yardımcı oluyor. Böylelikle iletişim daha güvenli hâle geliyor. Söz konusu mesajlaşma uygulamaları dahil olmak üzere pek çok hizmette ücretsiz olarak sunulan uçtan uca şifreleme özelliği Twitter'da ücretli durumda.

Sosyal medya platformunda uçtan uca şifreleme özelliğinden yararlanabilmek için Twitter Blue abonesi olmak gerekiyor. Bu durum hayal kırıklığına neden oldu. Twitter Blue, belirli bir ücret karşılığında çeşitli avantajlara sahip olduğunuz bir abonelik sistemidir.

Twitter DM Uçtan Uca Şifreleme Özelliği Nasıl Etkinleştirilir?

Twitter Blue aboneleri söz konusu özelliği aktif hâle getirmek için öncelikle Direkt Mesaj bölümünden bir sohbet penceresini görüntülemesi ve ardından i simgesine dokunarak bilgi sayfasını görüntülemesi gerekiyor. Açılan sayfadan "şifrelenmiş mesajlaşma başlat" seçeneği seçilerek söz konusu özellik etkin hâle gelecek.

Sohbette uçtan uca şifreleme özelliğinin etkin olup olmadığı ise sohbet penceresindeki profil simgesinin altında konumlanan kilit simgesinden anlaşılabilecek. Sohbet ekranında kilit simgesi varsa özellik etkin, yoksa özellik kapalı anlamına geliyor.

Yakında Twitter Takipçi Sayınız Düşebilir: İşte Nedeni!
SOSYAL MEDYA

Yakında Twitter Takipçi Sayınız Düşebilir: İşte Nedeni!

Son aylarda en çok değişiklik gösteren sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, yakın zamanda yine radikal bir karara imza attı. Bugün kendi hesabından paylaşımda bulunan Elon Musk, birkaç yıldır aktif olmayan hesapları silmeye başladıklarını açıkladı.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya hizmetindeki özel mesajlaşma bölümüne eklenen uçtan uca şifreleme desteği hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR