YouTube Premium Abone Sayısı Belli Oldu: Şaşırtan Miktar!

YouTube Premium abone sayısı açıklandı. Peki, kaç kullanıcı çeşitli avantajlar sunan ücretli abonelik planına abone oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

En popüler video paylaşım hizmetlerinden biri olan YouTube ücretsiz sürümün yanı sıra Premium abonelik planı da sunuyor. Bu abonelik planıyla beraber çeşitli avantajlar elde ediliyor. Peki, YouTube Premium abone sayısı kaç oldu?

YouTube Premium Abone Sayısı Açıklandı

Yıllardır popülerliğini sürdürerek büyük bir başarının altına imza atan YouTube, dünya genelinde 100 milyon Premium abone sayısını geçti. Bu miktar ücretsiz deneme sürümünü de içerdiğinden ötürü ücretli abone sayısı daha az.

YouTube'un ücretli, reklamsız bir abonelik hizmeti başlatmasının üzerinden yaklaşık dokuz yıl geçti. Şirket, daha sonra YouTube Red'i YouTube Premium ve YouTube Music Premium olarak bölmeye karar verdi.

YouTube Music, şirketin dijital müzik hizmetidir. Premium aboneliği YouTube Music'i de içeriyor. Ayrıca YouTube'dan reklamları kaldırıyor, arka planda oynatma ve indirme yapma imkânı sunuyor.

Toplam 100 milyon aboneyle YouTube Premium, hâlâ Netflix (260,8 milyon abone) ve Spotify'ın (226 milyon ücretli abone) gerisinde. Disney Plus ise geçtiğimiz yıl 150 milyon ücretli abone sınırı aşmıştı.

Ancak YouTube Premium, çeşitli özellikleri (kullanıcı tarafından oluşturulan video, canlı TV, dijital müzik hizmeti, isteğe bağlı video izleme) göz önüne alındığında, diğer dijital yayın hizmetlerine gerçekten bir rakip olarak görülmemelidir.

YouTube'un birincil gelir kaynağı hâlâ abonelikler değil reklamlar ancak 100 milyon küçümsenecek bir miktar değil ve YouTube Premium ve YouTube Music'in istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmesi, YouTube'un geleceğinde önemli bir rol oynayacakları anlamına geliyor.

Google TikTok Videolarını Artık Kaynak Olarak Kullanıyor!
İNTERNET

Google TikTok Videolarını Artık Kaynak Olarak Kullanıyor!

Lider arama motoru Google artık bazı öne çıkan spinnet’lerde ve yapay zekâ destekli arama sonuçlarında TikTok videolarını kaynak olarak gösteriyor.

Popüler video paylaşım hizmetinin Premium aboneliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR