Opera

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
1,143,649 TOPLAM İNDİRME
70.4 MB DOSYA BOYUTU

Opera, kullanıcılarına hızlı ve farklı bir internet deneyimini gelişmiş özelliklerle sunmayı hedefleyen popüler internet tarayıcısıdır.

Dünyanın en iyi tarayıcılarından biri olan Opera birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Fakat, aynı zamanda birçok kişide; "Neden Opera kullanalım?" Diye sormaktadır. Aslında bakacak olursak Opera tarayıcı kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısının Google Chrome olduğunu herkes biliyor. Peki, Google Chrome yerine Opera tarayıcısı kullansanız neler fark eder?

Opera Tarayıcı İndir

Opera tarayıcısınız indirdiğiniz vakit en çok fark eden özellikler arasında kendini özgür reklam engelleyicisi, kendine özgün bir VPN’nin bulunmasıdır. Bu sayede diğer tarayıcılarda olduğu gibi ayrı eklentiler veya programlar kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Opera tarayıcısı en çok indirilen tarayıcılar arasında bulunsa dahi bazı kişiler Opera'da reklam engelleyici çalışmıyor sorunu sıkıntı yarattığından dolayı kullanmamaktadır. Tabi bu durum güncellemeler ile gidirilebilmektedir.

Opera, Google Chrome da olduğu gibi Opera tarayıcısı da birçok Chrome eklentisini kendisine yükleye bilmektedir. Bu sayede Chrome'da çalışan tüm eklentileri kullanabilirsiniz.

Ayrıca Opera’nın diğer tarayıcılara göre daha az RAM kullandığını söylemekte yarar var. Kendini Özgün eklenti web sayfası olan Opera, birçok duvar kağıdı veya canlı duvar kağıdı desteğini bulundurmaktadır.

Şunu hatırlatmakta fayda var ki bazı kullanıcılar Opera indirdiğinde Google arama motorunun kullanılmayacağını sanmaktadır. Oysa Opera bir tarayıcı olduğundan dolayı Google arama motoruyla optimize bir şekilde gelmektedir. Fakat, isterseniz diğer arama motorlarını da her tarayıcıda olduğu gibi Opera'da da kullanabilirsiniz.

Neden Opera İnternet Tarayıcısı?

Opera tarayıcısına ücretsiz bir şekilde indirebilir ve cihazınıza kurduktan sonra diğer tarayıcılarda bulunan birçok özelliği kullanabildiğinizden dolayı diğer tarayıcıları kullanmanıza pek gerek kalmaz. Kendini özgün; pano, keşfet sekmeleri, ve ayrıyeten hızlı erişim menüsü tamamen kullanıcı odaklı olmaktadır. Bu sayede tamamen kişiselleştirilmiş bir tarayıcı kullanabilirsiniz. Eski bir bilgisayarınız varsa ve bilgisayarınızı hızlandırmak istiyorsanız.

Diğer tarayıcılar yerine Opera tarayıcı indirip kurabileceğinizi söylemekte yarar var. Bu sayede daha az RAM kullanımı söz konusu olacaktır. Ancak, yine de Opera tarayıcısı bilgisayarınızın hızlandırılmasında yeterli kalmıyorsa. Opera'da bulunan önizleme sekmelerini bulundurmamak, canlı duvar kağıdı yerine normal bir duvar kağıdı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Opera Tarayıcıyı Daha Eğlenceli Hale Getirecek 9 İpucu

Can Çevrim

Opera

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
3/5 ZİYARETÇİ
8,918 TOPLAM İNDİRME
35 MB DOSYA BOYUTU

Opera Tarayıcı, popüler internet tarayıcısının Android sürümüdür.

Opera Tarayıcı, popüler internet tarayıcısının Android sürümüdür.

Android işletim sistemini kullanan mobil cihazlar için hazırlanmış bu özel sürümde, klasik sürümde yer alan bazı popüler özelliklerin yer aldığını söylemek mümkün. Bunlardan biri olan "Turbo Modu" yine bu sürümde yer alıyor. Söz konusu özellik, bağlanılan ağın internet hızındaki olası düşüşlerde kullanılabiliyor. Devreye giren Turbe mod sayesinde kullanıcıların internet hızlarında iyileşme sağlanırken kopukluk olmamamsı için de çaba sarf ediliyor.

"Hızlı Erişim" özelliği kullanıcın sıkça ziyaret ettiği intenret sitelerinin tek bir bölümde toplanmaısnı ve kolayca ulaşılmasını amaçliyor. Burada yer alan internet sitelerini birkaç adımda taşıyabiliyor ya da kaldırabiliyorsunuz. Eğer birden fazla kategoride bu işlemi yapmak istiyorsanız klasör özelliğini de kullanabilirsiniz.

"Keşfet" isimli özellikle daha çok yeniliğe ya da keşfetmeye açık kullanıcılara yönelik. Zira bu alana geçtiğinizde Opera tarafından size özel olarak sunulan içeriklerle karşılaşıyorsunuz. Bunların çoğu ilgi çekici haberler ve derleme yazılar içeren internet sayfaları oluyor.

Opera Tarayıcı uygulamasının öne çıkan özellikleri:

  • Turbo Modu sayesinde olası yavaşlıklarda çözümler üretebiliyor.
  • Hızlı ve kullanışlı bir arayüzü var.
  • Hızlı erişim özellikleri başarılı.
  • Keşfet özelliği sayesinde ilgi çekici içeriklere ulaşmak mümkün.
  • Türkçe dil desteği sunuluyor.

Chromium 28 ile güçlendirilmiş Opera 15 ile gelen yenilikler:

  • Tarayıcı açılışında iyileştirme
  • Video indirme
  • İndirme konumunu ayarlama
  • Sekme animasyonları
  • SD karttaki dosyaları açma
  • Yeni gizli sekmede açma içerik menüsü
  • Çerez temizleme mekanizması geliştirildi
Onur Şendere

Opera

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
25,005 TOPLAM İNDİRME
85.3 MB DOSYA BOYUTU

Alışılmışın dışında özellikleri ve hız iddiasıyla Opera, en popüler internet tarayıcıları arasında.

Düşük internet bağlantısına sahip kullanıcılar için geliştirilmiş daha hızlı sayfa yükleme gibi özellikleriyle Opera, en popüler modern web tarayıcılarından birisi. HTML5 ve CSS 3 desteği sağlayan tarayıcı, masaüstü bileşenleriyle beraber güçlü özelliklere sahip. Tüm bunların yanında Opera güvenli bir web deneyimi de sunuyor. Opera, sahip olduğu özelliklere ek olarak birçok yeniliği de yeni versiyonunda kullanıcılarına sunuyor.

"Opera Link" isimli senkronizasyon özelliğiyle her bilgisayardan tarayıcı erişimi sağlanıyor. Düşük bağlantı hızlarında daha iyi bir web deneyimi iddasıyla WebP, CSS, WOFF desteği sunan Presto 2.9.168 motoru daha iyi görüntü kalitesini daha hızlı olarak kullanıcılara sunabiliyor. Opera Next özelliğiyle test aşamasındaki sürümlerdeki yeni teknolojiler test edilebilir.

Özellikleri:

  • Hızlı Arama: Artık favori web sitelerinize ulaşmanın çok daha kısa bir yolu var. Sadece yeni bir sekme açın ve speed dial'a bırakın gerisini. Kullanmak artık oldukça popüler ve kolaydır.
  • Sahtekarlık Koruması: Opera'nın oldukça gelişmiş sahtekarlık ve hile koruması sayesinde girdiğiniz sitelerde bulunan ve kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan yazılımlara karşı korumanız olacak.
  • BitTorrent: Artık sisteminizde başka bir BitTorrent uygulaması barındırmanıza gerek yok. Opera içerisinde barındırdığı BitTorrent uygulaması ile size bu rahatlığı da sağlıyor.
  • Favorilerinizi Arama Bölümüne Ekleyin: Site arama bölümüne sağ klik ile tıklayın. Ve Yeni arama yarata tıklayın.
  • İçerik Engelleyici: Reklam veya resimleri siler. Sizin insiyatifinizde olan bu uygulama sayesinde İstemediğiniz resimler veya reklamların üstüne sağ klik ile tıklayarak "Block content" özelliğini seçmeniz yeterli.
  • Widgets: Küçük Web uygulamaları (multimedyalar, haber kaynakları, oyunlar ve daha fazlası) masaüstünüzü kesinlikle daha da eğlenceli kılacaktır. Widget menüsünü kullanarak yeni widget'ları keşfedin ve favori widget'larınızı belirleyin. Daha fazla bilgi için widgets.opera.com adresine tıklayın.
  • Minik Önizleme: Opera'da kaç sekme açtığınızı öğrenmeniz oldukça kolay. Bunu diğer web tarayıcılarda da yapabilirsiniz. Ancak önemli olan istediğiniz resim veya videonun hangi sekmenin içerisinde olduğunu bulmaktır. İşte bu özelliği her web tarayıcıda bulmak biraz zordur.
  • Transfer Yönetimi: İndirmekte olduğunuz dosyaları isterseniz durdurun duraklatın baştan başlatın veya hangi aşamada olduklarını sadece küçük bir transfer yönetimi penceresinden takip edin.
  • Sekme Sistemli Tarayıcı: İnternette kolay ve daha hızlı şekilde dolaşmanız için geliştirilmiş olan sekme sistemi ile hem daha az karışık bir şekilde internette dolaşmış olucaksınız hem de tek uygulama içerisinde bir den fazla sayfayı gösterme şansınız olacak.
  • Şifre Yönetimi: Şifre yöneticisi sayesinde hatırlamanıza gerek olmayan şifre ve kullanıcı isimlerinizi oldukça güvenilir bir sistem ile kendi hafızasında tutar ve her üye olduğunuz bir siteye girdiğiniz de direkt olarak sizi üyelik girişinden içeri sokar.
  • Arama Entegreli: Google, eBay, Amazon ve daha bir çok arama motoru entegre seçenekli sistemi sayesinde istediğiniz aramanın anahtar kelimelerini hatta harflerini yazın karşınıza sonuçları hemen çıksın.
  • Konuşma: Opera web tarayıcınız ile belli başlı komutları ingilizce olarak okuyarak kontrol edebilirsiniz. Sadece ingilizce dil seçeneği ile çalışan bu özellik Windows 2000 ve XP için geçerlidir. Daha detaylı bilgi için tıklayınız.
  • Çöp Dönüşümü: Eğer yanlışlıkla sekmenizi kapattıysanız Opera'nın içerisindeki çöp sepetinden bu sekmeyi geri çıkartabilirsiniz. Ayrıca engellediğiniz reklam veya resimleri de bu çöplükte bulabilirsiniz.
  • Opera Mail: POP/IMAP E-mail yazılımı sayesinde başka bir program kullanmanıza gerek kalmadan email hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca RSS/Atom bazlı haberleri de takip edebilirsiniz.
  • Yakınlaştırmak - Zoom: Her hangi bir web sayfasının her hangi bir bölümüne %20 ila 00 arasında yakınlaşabilirsiniz.
  • Kiosk Modu: Opera Kiosk modu sayesinde halka açık bir mekanda açık bırakmak zorunda olduğunuz ancak görünmesini istemediğiniz sayfaları korumak amaçlı olarak gizleme imkanına sahipsiniz. Bu sayede kişisel bilgilerinizi içeren siteleri de halka açık yerlerde koruyabilirsiniz. Hem de kapatmadan!
Yeşim Halıcı

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Opera Next

    Opera Next ile popüler web tarayıcısı Opera'nın en son alfa, beta ve geliştirme sürümlerini test edebilirsiniz.
  • Opera@USB

    Opera internet tarayıcısının taşınabilir versiyonu olan Opera@USB'yi kurmadan ihtiyacınız olan bilgisayarda kullanabilirsiniz.
  • Opera Neon

    Opera Neon pratik kullanım sunan bir internet tarayıcısıdır
  • Vivaldi

    Vivaldi, Opera internet tarayıcısının hem kurucusu hem de eski CEO'su Jon Von Tetzchner ve birlikte çalıştığı 25 dev ekip tarafından hazırlanan hızlı ve teknolojik bir internet tarayıcısı.
  • Opera GX

    Opera GX (İndir): PC oyuncuları için özel internet tarayıcısı
  • Opera Mobile

    Web sitelerinin Opera Mobile 11 mobil tarayıcısında nasıl göründüğünü test etmek için kurabileceğiniz Windows 7 uyumlu tarayıcı.
  • Disable HTML5 Autoplay

    Disable HTML5 Autoplay, Google Chrome ve Opera internet tarayıcıları için geliştirilmiş bir eklentidir
  • AdBlock

    AdBlock, Microsoft Edge, Google Chrome, Opera ile uyumlu ücretsiz reklam engelleme eklentisi.