Akıllı Telefondan Faks Nasıl Gönderilir?

Telefondan faks nasıl gönderilir, bunun için hangi Android ya da iOS uygulamalar kullanılmalıdır? Bu yazıda telefondan fax gönderme uygulamalarını derledik.

Akıllı telefondan faks nasıl gönderilir? Elbette ki gelişen teknoloji ile faks ile işlem yapmak artık çok gerekli olmaktan çıktı ancak bu faks gönderme gibi işlemlere hiç ihtiyaç duymadığımız anlamına gelmiyor. Bu yazıda telefondan fax gönderme işlemini sağlayan uygulamaları listeledik. Bugün nadiren de olsa bireysel ya da kurumsal talepleri karşılamak adına faks makinesine yöneliyor ya da dışarı çıkıp işlerimizi öyle tamamlıyoruz. Halbuki ceplerde yer alan giriş seviyesi bir akıllı telefon ya da tabletle bile fax göndermek mümkün.

iOS (iPhone) ya da Android cihazlar üzerinden fax gönderme işlemini gerçekleştirmek için birçok uygulama bulunuyor. Sizlere yardımcı olmak için bu uygulamalar arasından yalnızca güvenli ve sorunsuz çalışanları seçtik. Genellikle üyeliğimizi iptal ettirmek veya başlatmak için yaptığımız eylemlerden biri olan faks gönderme, faks çekme özellikli yazıcılar, faks makinesi veya mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu noktada iPhone'larda, Android telefon ve tabletlerde kullanılabilen faks gönderme ve alma işlemlerini sorunsuzca yapabilen etkili uygulamalara değinmek istiyoruz.

Akıllı Telefondan Fax Gönderme Nasıl Yapılır?

  • Fax Burner
  • FaxFile
  • Fax.Plus
  • Genius Fax

Android ve iOS platformunda faks uygulaması olarak geçen onlarca farklı seçenek olsa da bunların çoğu ne yazık ki cüzdanlara ve kişisel bilgilere göz dikmiş durumdadır. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse bu uygulamalar asıl yapacağı işi yapmayan, arka planda verilerinizi işleyen uygulamalardır. Bu yazıda kullanıcıların hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran, birbirinden başarılı fax programlarını bir arada topladık. Bu uygulamaların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Fax Burner

Onlarca seçeneğin arasından bulduğumuz Fax Burner isimli uygulama, ücretsiz olarak indirilebiliyor. Hesabınızı saniyeler içinde oluşturup kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlemin ardından sorunsuz bir şekilde çalışan uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama sayesinde 24 saatliğine geçerli tarafınıza gönderilen faks numarası ile işlem yapabiliyorsunuz. Gelen fakslar hem telefonunuzda saklanıyor hem de e-postanıza bir adet kopyası teslim ediliyor. Ücretsiz sürümünde aylık en fazla 25 faks sayfası alınabiliyor.

Bunun yanında 5 sayfa gönderme limiti bulunuyor. Bunlar muhtemelen Fax Burner'ın tek kötü yanıdır. Çok fazla faks gönderen biri değilseniz, üyelik iptali ve benzeri işler için çok nadiren ihtiyaç duyuyorsanız sizi bu kısıtlamalar fazla etkilemeyecektir. 5 sayfadan daha fazlasına ihtiyaç duyuyorsanız yani çok sık faks çeken biri olduğunuzu düşünüyorsanız bir diğer uygulama FaxFile'ı kullanabilirsiniz.

FaxFile

FaxFile, belgeleri doğrudan tabletinizden ya da telefonunuzdan fakslamanıza olanak tanıyan bir uygulamadır. Fax Burner'dan farklı olarak hesap açma şartı koşmuyor. Bir belge seçip faks numarası girmek, faksı göndermek için yeterli oluyor. FaxFile, PDF ve Microsoft Word belgeleri ile uyumludur. Aynı zamanda PNG ve JPG formatlarını da destekler. iPhone ya da Android telefondan fax gönderme için kullanılabilecek uygulamalar bunlarla sınırlıdır. Dilediğinizi seçip kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Günümüzde hala faks çekmemiz isteyen firmalarla karşılaşmak mümkün. Faks göndermeniz gerektiğinde faks makinesi aramakla uğraşmadan doğrudan mobil cihazınızdan işinizi halledebileceğiniz uygulamalardan birisi olan FaxFile’ın kullanımı da son derece basit. Dosyanızı iliştirip alıcının faks numarasını girdikten sonra gönder butonuna dokunduğunuzda faksınızı kolaylıkla göndermiş oluyorsunuz.

Fax.Plus

Akıllı telefon ya da tablet üzerinden faks göndermenizi ve almanızı sağlayan Fax.Plus isimli uygulama, oldukça kolay bir kullanıma sahip. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken programda işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Çapraz platform desteğinin yer aldığı uygulama üzerinden kamera aracılığı ile belgeleri tarayabilirsiniz. Faksa kapak sayfası ekleyebilme imkânı sunan uygulama, faks arşivinizi not ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan uygulamayı cihazınıza indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tüm ücretli planlara ücretsiz bir faks numarası dahildir ancak zaten başka bir sağlayıcıdan bir faks numaranız varsa, bu numarayı kesinti olmadan Fax.Plus'a aktarabilir ve en iyi çevrimiçi faks hizmetinin tüm özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Müşterileriniz size eski faks numaranızı fakslayacak ancak şimdi faks alımınızda daha fazla güvenilirlik elde etmiş olacaksınız Fax.Plus ile.

Genius Fax

Çok başarılı bir arayüze sahip olan Genius Fax, kullanıcıların mobil cihazları üzerinden çok hızlı ve pratik bir şekilde faks gönderebilmesine olanak tanıyor. Faks göndermek için Dropbox ve Google Drive gibi platformlardan seçebilme imkânına sahipsiniz. Uygulama, Genius Scan ile uyumlu. Böylelikle Genius Scan ile belgeleri tarayabilir, taradığınız belgeyi Genius Fax üzerinden faks gönderebilirsiniz. 

Faks makineleri yalnızca siyah beyazı destekler. Genius Faks, belgelerinizin net ve keskin olduğundan emin olmak için Genius Scan'in ödüllü görüntü işlemesini uygular. Faksınız teslim edildiğinde, teslimatı onaylamak için bir bildirim alırsınız. Genius Faks, faks aldığınızda da sizi bilgilendirir. Geleneksel faks kadar güvenli olan Genius Faks, güvenliği ve gizliliği ilk sıraya koyarak ele alınmış bir uygulamadı.

Bu yazıda akıllı telefon ve tablet üzerinden faks gönderilebilmesine imkân tanıyan başarılı uygulamaları bir arada topladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR