Android'de Otomatik Metin Düzeltme Nasıl Kapatılır?

Android'de yer alan otomatik metin düzeltme özelliğini nasıl devre dışı bırakacağınızı bilmiyorsanız, makalemize göz atabilirsiniz.

Android'de Otomatik Metin Düzeltme Nasıl Kapatılır?

Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızda mesaj yazarken, alakasız kelime önerileri yüzünden sürekli yanlış kelimeler yazmaktan şikayetçiyseniz, bu özelliği nasıl devre dışı bırakabileceğinizi sizler için anlatıyoruz.

Klavye ayarlarında öngörücü metin ya da otomatik düzeltme gibi isimlerle adlandırılan özellik aktif durumdaysa, mesajlaşırken çeşitli kazalarla karşılaşabiliyoruz. Öneri sisteminin yazmak istediğimiz kelimeleri, alakasız kelimelerle düzeltmesi yüzünden çoğu zaman mahcup duruma düşebiliyoruz. Peki bu öneri sistemini nasıl devre dışı bırakacağız? Hemen anlatalım.

Öncelikle cihazın Ayarlar bölümüne gidiyoruz ve Cihazım sekmesine geçiyoruz.

Girdi ve kontrol bölümünde yer alan Dil ve giriş bölümüne dokunuyoruz.

Klavyeler ve giriş yöntemleri bölümünde Samsung klavye bölümünün yanında yer alan çark simgesine tıklıyoruz.

Akıllı yazma bölümünde yer alan Öngörücü yazı ve Otomatik değiştirme bölümlerini deaktif konumuna getiriyoruz. Bu şekilde yaptığınız ayarlama sayesinde artık mesajlarınızda yanlış kelimeler kullanmak zorunda kalmayacak, daha rahat bir şekilde mesajlaşabileceksiniz.

Not: Bu anlatımda, kullandığımız cihaza göre ayarlamaları anlattık. Diğer modellerinde de durum aynı elbette. Diğer tüm Android cihazlarda, Ayarlar bölümünde yer alan Dil ve giriş seçeneklerine giderek klavye ayarlarından ilgili bölüme ulaşabiliyorsunuz.

Android'iniz için Doğru Şarj Cihazını Kullandığınıza Emin Misiniz?

Android Telefonumun Yazı Tipini Nasıl Değiştirebilirim?

YORUMLAR