Apple Watch Series 8 / Apple Watch SE 2 Özellikleri ve Fiyatı

Apple'ın başarılı giyilebilir teknoloji ürünlerinden Apple Watch serisine yeni üyeler geldi. Apple Watch Series 8 ve Apple Watch SE 2 tanıtıldı.

Apple Watch Series 8 Özellikleri

Uzun süredir beklenen Apple etkinliğinde nihayet yeni Apple Watch ürünleri tanıtıldı. Klasik serinin yanında bu sene iki tane yeni Apple Watch satışa sunulacak. Apple Watch Series 8 ve Apple Watch SE 2 özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi ile karşınızdayız.

Akıllı Saatlerde Yeni Bir Deneyim: Apple Watch Series 8

Dünyanın en çok satılan akıllı saati olan Apple Watch, bu sene de muhteşem özelliklerle sektörde devrim yaratmaya geliyor. Donanım ile yazılımın güçlü birlikteliği olarak tanıtılan yeni Apple Watch Series 8 akıllı saatleri, hem gündelik kullanım için hem de sporcular için birçok yeni özellik getiriyor.

Akıllı saatlerin sağlık yönüne yoğunlaşan Apple, tanıtım etkinliğinde de gösterdiği üzere birçok sağlık sorunun Apple Watch'lar sayesinde önlenebildiğini dikkat çekti. Kullanıcılardan bu konu hakkında birçok olumlu geri dönüş alan firma, Apple Watch Series 8 özellikleri arasında sağlığı en büyük öncelik olarak belirledi.
Yeni eklenen sensörler sayesinde Apple Watch Series 8 alıştığımız acil durum senaryoları düşme, kalp krizi ve ECG alarmlarının yanına bu sene kaza tespit dedektörü de eklendi. Kaza dedektörü, saate eklenen yüksek keskinliğe sahip ivme sensörü ve binlerce saatlik kaza senaryolarından alınan verilerle oluşturdu. Artık Apple Watch kaza durumunda siz iptal etmediğiniz sürece acil durum aramasını otomatik olarak aktif hale getirecek.

Apple Watch Özellikleri

Sağlık konusunda dikkat çeken bir diğer yenilik ise menstüral döngü takibi geliştirmeleri oldu. Kadın kullanıcıların menstüral döngülerini takip etmek için yeni sıcaklık algılayıcı sensörler ve algoritma kullanan Apple, artık kullanıcılarına yumurtlama dönemini de gösterebilecek.

Apple Watch Series 8 özellikleri arasında bir diğer dikkat çeken özellik ise batarya geliştirmeleri oldu. Normal kullanımda artık 18 saat boyunca şarj edilmeden çalışabilen Apple Watch Series 8, yeni tanıtılan düşük pil moduyla batarya ömrünü 36 saate kadar çıkarabilecek. Apple Watch Series 8 ile tanıştığımız Always on Display  ve aktif egzersiz takibi gibi özelliklerin iptal edilmesiyle akıllı saatin batarya ömrü ikiye katlayacak.

Apple Watch Series 8 Özellikleri

  • Kasa boyutu: 41 mm ve 45 mm kasa boyutu %100 Geri Alüminyum
  • Ekran: 1,9 inç 368 x 448 Piksel Çözünürlük (45mm)
  • İşlemci: S8 Yonga Seti
  • Dayanıklık: IP6X, WR50 ve Çatlamaya Dayanıklı Ekran
  • Sensörler: Barometrik altimetre, optik kalp sensörü, elektriksel kalp sensörü, ivmeölçer, jiroskop, kanda oksijen sensörü, sıcaklık sensörü
  • İşletim Sistemi: watchOS 9
  • Hızlı Şarj Desteği
  • Always on Display
  • Uyku Takibi
  • EKG Takibi
  • Kalp Ritmi Takibi
  • Uluslararası Hücresel Veri Ağı Desteği
  • Kanda Oksijen Oranı Takibi
  • Atriyal Fibrilasyon Takibi
  • Menstüral Döngü Takibi
  • Kaza Tespit Dedektörü
  • Düşme Dedektörü
  • Acil Durum Arama
  • Düşük Pil Modu

Apple Watch Özellikleri

Apple Watch Series 8 Renk ve Tasarım Seçenekleri

Apple Watch Series renk seçenekleri toplamda 7 tane olarak açıklandı. %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan oluşan kasalarda Midnight, Starlight, Silver ve Product olmak üzere birbirinden parlak renkler bulunacak. Bunun dışında ise paslanmaz çelik kasa olan modellerde Silver, Gold ve Graphite renk seçenekleri yer alacak.

Her sene olduğu gibi birbirinden farklı kayış seçenekleri Apple Watch Series 8 için sunuluyor. Bu sene Nike ve Hermes gibi ünlü firmalarla yapılan iş birliği çerçevesinde onlarca farklı kayış kullanıcılar tarafından tercihlerine göre kullanılabilecek.

Apple Watch Series 8 Çıkış Tarihi

Apple Watch serisinin yeni üyesi, ilk defa karşılaştığımız bazı özellikleri sayesinde kısa sürede giyilebilir teknoloji sektörüne damgasını vurabilir. Apple'ın birçok yeni sensör ekleyerek geliştirdiği saatin eski nesillere göre çok daha güçlü ve kullanıcı dostu olacağı düşünülüyor. Tanıtıldığı günden beri çoğu kişinin merakla beklediği Apple Watch Series 8'in çıkış tarihi belli oldu. 16 Eylül'de satışa sunulan cihaz, Türkiye'deki çoğu kullanıcıya çoktan ulaşmış durumda. Apple'ın sitesinde satışa sunulan cihaz için birbirinden farklı renk ve kordon seçenekleri bulunuyor. Daha yüksek sağlamlık isteyen kullanıcıların kordonlar için daha fazla para ödemesi gerekiyor. Apple Watch Series 8 satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Apple Watch Series 8 Fiyatı

En çok satan akıllı saat olan Apple Watch fiyatı, saatlerini yeni nesle yükseltmek isteyen kullanıcıların bir süredir beklediği haberlerden biriydi. Yapılan etkinlikte Apple Watch Series 8 fiyatı belli oldu. Farklı model ve kordon seçenekleriyle sunulan Apple Watch Series 8 fiyatı ülkemiz için 9.299 TL olarak belirlendi. Hücresel bağlantı içeren modelleri ise 16.799 TL'den başlayan fiyat etiketlerine sahip. Daha fazla sağlamlık arayanlar için saatin paslanmaz çelik kasa versiyonu da bulunuyor. Saatlerin standart (41 mm) ve hücresel bağlantı içermeyen modelleri hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki tablodan alabilirsiniz. 

  Renk Seçenekleri Standart Model Fiyatı
Alüminyum Kasa ve Spor Kordon(41 mm) Yıldız Işığı / Gece Yarısı / Gümüş Rengi / PRODUCT RED 9299 TL
Paslanmaz Çelik Kasa ve Milano Loop (41 mm) Grafit / Gümüş / Altın 23.099 TL
Paslanmaz Çelik Kasa ve Spor Kordon (41 mm) Grafit / Gümüş / Altın 21.999 TL

Apple Watch SE 2

Uygun Fiyatlı Akıllı Saat: Apple Watch SE 2

2021 yılında ilk defa tanıtılan Apple Watch SE modeli, uygun fiyatı ve sağladığı birçok gelişmiş özellik sayesinde kullanıcılardan büyük takdir topladı. Kullanıcıların taleplerini karşılamak isteyen Apple, 2022 yılında yeni bir SE modeli tanıttı. Uygun fiyatıyla öne çıkan Apple Watch SE 2, normal modelin birçok özelliğine sahip. İkinci nesil Apple Watch SE, özellikle ebevenylerin çocuklarını takip edebilmeleri için büyük kolaylık sağlayacak.

Apple Watch Series 8 ile benzer özelliklere sahip olan yeni nesil SE; kaza dedektörü, ilaç takibi uygulamaları, uyku takibi, düşme dedektörü, acil durum arama gibi birçok özelliğin daha ucuz fiyata kullanılmasını sağlayacak.

50 metreye kadar suya dayanıklı olan Apple Watch SE modeli, alüminyum kasadan üretildi. Yeni SE modelinde Always on Display, kan oksijen seviyesi takibi ve EKG çekme gibi özellikler bulunmuyor. Apple Watch SE 2, ana modelle aynı renk ve kayış seçeneklerine sahip olacak.

Apple Watch SE 2 Özellikleri

Apple Watch SE 2 Özellikleri

  • Kasa: 40mm-44mm
  • Ekran: 1.1 inç /1.5 inç LTPO OLED panel, 324 x 394 piksel çözünürlük
  • İşlemci: 64 bit çift çekirdekli S8 işlemci
  • Batarya: 20 saate kadar
  • Bağlantı: Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, GPS/GNSS, yerleşik pusula, eSIM (yalnızca hücresel bağlantılı modelde)
  • Diğer: Barometrik altimetre, optik kalp sensörü, elektriksel kalp sensörü, ivmeölçer, jiroskop

Apple Watch SE 2 Çıkış Tarihi

Uygun fiyatlı Apple Watch olarak tanıtılan ikinci nesil SE modeli, birçok kullanıcı tarafından merakla bekleniyordu. Bu sene tanıtılan üç Apple Watch modelinden biri olan SE 2, getirdiği birçok yeni özellik bakımından çoğu kişinin çoktan alışveriş sepetine eklendi. 16 Eylül'de satışa sunulan saat, ülkemizde Apple mağazalarından ve internet sitesinden satın alınabiliyor. 

Apple Watch SE 2 Fiyatı

Apple Watch SE 2, geçtiğimiz sene yakaladığı yüksek satış rakamları sebebiyle Apple tarafından kullanıcı dostu bütçeye sahip akıllı saat olarak geliştirdi. İki farklı modeli bulunan Apple Watch SE 2 fiyatı ülkemizde 5.999 TL olarak belirlendi. Hücresel bağlantıya sahip model ise 11.399 TL'den satışa sunulacak. Fiyatlandırma hakkında daha fazla detaylı bilgi ve Apple Watch SE 2 satın almak için buraya tıklayarak Apple sitesine gidebilirsiniz. 

Apple iPhone 14 Serisi Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

Apple iPhone 14 Serisi Özellikleri ve Fiyatı

Apple tarafından üretilen iPhone 14 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere dört farklı modelden oluşan seri neler sunuyor? Bu rehberde söz konusu telefonlara dair merak edilen soruları cevaplayacağız.

YORUMLAR