Coğrafya Bilgisi Geliştiren Uygulamalar ve YouTube Kanalları

Gezegenimiz hakkında bilgi edinmenin kolay yolları vardır. Bu yazıda, ülkeleri ve başkentleri öğrenebileceğiniz uygulamaları ve YouTube kanallarını derledik.

Yaşadığınız Dünya hakkında ne biliyorsunuz? Gezegenimiz hakkında bilgi edinmenin kolay yolları vardır. Bu yazıda, ülkeleri ve başkentleri öğrenebileceğiniz uygulamaları ve YouTube kanallarını derledik. Bu yazımızda, coğrafya bilgisi geliştiren uygulama ve YouTube kanallarını listeledik.

Globehead

Web uygulaması Globehead, size dünyanın herhangi bir ulusun üç temelini öğretmek için aralıklı tekrarlama sistemini kullanır. Bir dünya haritasıyla karşı karşıya kaldığınızda, bir ülkeye tıklayabilir veya uygulamanın sizin için bir seçim yapmasını sağlayabilirsiniz. Bir dizi soru sayesinde o ülkenin nerede olduğunu ve başkentinin ne olduğunu öğreneceksiniz.

Bu sorular, onları hafızanıza yerleştirmek için farklı şekillerde tekrarlanır. Her oturum açtığınızda, Globehead aralıklı tekrarlama ilkelerini yerine getirerek bu soruları tekrar soracak. Globehead'i yer imlerine eklemeniz iyi bir fikir olabilir. Ülkeler hakkında bilgi edinmeye ve coğrafi bilgilerinizi geliştirmeye devam edersiniz.

GeographyNow

Paul Barbato, GeographyNow YouTube kanalında kıtalar, bölgeler ve diğer oluşumların yanı sıra, dünyadaki her ülke hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için kısa videolar çekmektedir.

Videolar genellikle 10 ila 20 dakika uzunluğunda ve videolarda ülkeler hakkında ilginç bilgiler yer alıyor. GeographyNow, ulusun nasıl oluştuğunu, jeopolitik sorunlarını, coğrafi ayrıntılarını ve daha fazlasını içerir. Paul Barbato, hepsini komik ve güzel videolar aracılığıyla anlatıyor. Tüm bunların yanı sıra, bir ülke bayrağının tarihini  anlatan kısa videolar da var.

Darron Gedge’s Geography Channel

Darron Gedge’s Geography Channel YouTube kanalı, coğrafya ile ilgili eğitim videoları için harika bir kaynaktır. Gedge, Dünya'nın doğal oluşumları hakkında daha fazla bilgi sunuyor.

Bu, insanın rolünü görmezden geldiğini söylemek değildir. Örneğin, Gedge, bir videosunda su kirliliğinin sebeplerinden bahsetti. Gedge, basit bir dille karmaşık coğrafi bilgileri anlaşılması kolay videolara dönüştürüyor. Gedge, anlatımını infografikler ve görseller ile destekliyor.

Seterra

Seterra, haritada yer bulma temalı coğrafi bilgi yarışmasıdır. Seterra’da haritalar ve bayraklar olmak üzere iki bölüm bulunuyor. Haritalar bölümünde kıtalar ülkeler, başkentler, şehirler, fiziki harita şeklinde kategorize edilmiş.

Ek olarak, haritalar bölümünde Dünya kategorisi de yer alıyor. Dünya kategorisinde kıtalar ve okyanuslar, büyük ülkeler, fiziki harita, en kalabalık nüfuslu 30 ülke, yüzölçümüne göre en büyük 150 ülke, adalar, çöller, sıradağlar ve daha birçok konu bulunuyor. Bayraklar bölümünde ise hangi bayrağın hangi ülkeye ait olduğunu bulmaya çalışıyorsunuz.  Seterra, coğrafi bilginizi sınamak için biçilmiş bir kaftandır.

GeoBee Challenge

National Geographic tarafından geliştirilen GeoBee Challenge, coğrafi bilginizi sınamanın ve coğrafya hakkında daha fazla bilgi öğrenmenin harika bir yoludur.

GeoBee Challenge’da toplamda 15 tur ve her turda beş soru bulunuyor. Çoktan seçmeli soruları cevaplayabilmek için sınırlı bir süreniz mevcut. Cevabı işaretledikten sonra doğru cevap bölge ise uygulama sizi haritada o bölgeye götürür. GeoBee Challenge'ı Android ve iOS uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

YORUMLAR