Drone Uçururken Yapabilecek 8 Farklı Aktivite

  Drone uçurmak son derece eğlenceli bir eylem olabilir. Ancak, bu irili ufaklı cihazları kullanırken neler yapabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Çünkü oldukça eğlenceli işler yapabilmeniz mümkün.

Drone Uçururken Yapabilecek 8 Farklı Aktivite

 

Drone uçurmak son derece eğlenceli bir eylem olabilir. Ancak, bu irili ufaklı cihazları kullanırken neler yapabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Çünkü oldukça eğlenceli işler yapabilmeniz mümkün.

Droneları alır almaz gökyüzüne uçurmak oldukça eğlenceli gibi görünse de bu cihazlarla son derece eğlenceli ve faydalı işler yapmak zamanla sıkıcı olabiliyor. Bundan kaçınmak için droneları faklı işlerde de kullanabilirsiniz

1. Drone yarışları düzenlemek!

Heyecanlı ve ucunda minik ödüller olan drone yarışları düzenlemek son derece eğlenceli olabilir. Sonuçta insanın doğasında her konuda rekabete girmek gibi bir alışkanlığı var. Değil mi?

2. Drone taşımacılığı yapmak

Karşı binadaki arkadaşınıza ufak paket ve benzeri eşyalar taşımak için droneları kullanabilirsiniz. Ancak bunu yaparken, azami ustalık ve dikkat gerektiğini de unutmamalısınız. Küçük bir paket taşımak için bile etrafta olabilecek her şeye azami dikkat göstermeniz gerekecektir.

3. Gezilerinizde bölgeyi keşfetmek

Drone'ların üzerlerine monte edilebilen hafif kameralar genellikle etrafınızı yorulmadan keşfedebilmeniz için son derece faydalı olabiliyorlar. Bu keşifler sayesinde, bulunduğunuz bölgeye mahkum kalmaz ve etrafınızdaki bölgeyi tanıyabilir, oraları kolayca öğrenerek tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için illa tatile çıkmış olmanız da gerekmez, çevrenizi de öğrenebilirsiniz.

4. Güvenlik amaçlı drone kullanmak

Drone uçurduğunuz bölgeyi taramak ve olası hareketleri tetkik edebilmek için de bu cihazları kullanmanız mümkün, belli saatlerde güvenlik ve acil durum uçuşları yaparak güvenlik taramaları yapabilirsiniz.

5. Selfie çekerken havalı enstantaneler yakalamak

Sosyal medyanın olmazsa olmazı olan selfie fotoğraflar çekmek içinde drone kullanmak havalı bir çözüm olabilir. Bu durum bir selfie çubuğu kullanmaktan kat kat havalı resimler paylaşmanızı ve karizmanızı yükseltmenizi sağlayabilir.

6. Sinema ve TV drone'ları

Dronelar sinema TV endüstrisinin vazgeçilmez bir parçası oldular. Siz de kendi kısa filmlerinizde hatta tatil ve keşif gezilerinizde kısa metrajlı mini belgeseller çekebilirsiniz. Bu tip prodüksiyonlar gerçekleştirerek son derece heyecanlı projeler hazırlayabilirsiniz.   

7. Bireysel durumların dışında dronelar nasıl kullanılıyor?

Drone'ların atik ve kullanışlı olmaları pek çok özel ve kurumsal şirketin de çok işine yarıyor. Örneğin drone kullanarak internet sinyalleri yaymak uzun süredir pek çok şirketin ajandasında yer alıyor. Bu drone'ların geliştirilmesi için Ar-Ge çalışmalarına yatırım yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak, Facebook'un İnternet Sağlayan Helikopter Drone'u Testlere Başladı ve Facebook'un Geliştirdiği Drone İlk Kez Başarıya Ulaştı haberlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz

8. Acil durumlarda arama ve kurtarma

Daha önce bireysel olarak yapabileceğinizi sizlere anlattığımım bu durum aslında dünyada ağırlıklı olarak kullanılıyor. Üzerlerinde çeşitli kamera ve sensör bulanan cihazlar acil durumlarda insanlığa hizmet edebiliyorlar. Doğal afet veya benzer acil durumlarda arama ve kurtarma görevini üstlenebiliyorlar.

Drone Kullanarak Hırsızları Yakalattılar!

Türkiye'de Drone Kullanıcılarının Bilmesi Gereken 6 Önemli Kural

YORUMLAR