IFA 2017’den Neler Bekliyoruz? Samsung, Sony, LG ve Daha Fazlası

Her sene Almanya’nın başkenti Berlin’in ev sahipliği yaptığı en büyük elektronik ve ev aletleri tanıtım fuarlarından biri olan Uluslararası Elektronik Fuarı’na (IFA) çok az bir zaman kaldı.Fuar ile ilgili her şey sizin için bloğumuzda.

IFA 2017’den Neler Bekliyoruz? Samsung, Sony, LG ve Daha Fazlası

Her sene Almanya’nın başkenti Berlin’in ev sahipliği yaptığı en büyük elektronik ve ev aletleri tanıtım fuarlarından biri olan Uluslararası Elektronik Fuarı’na (IFA) çok az bir zaman kaldı. Teknoloji devleri, Samsung, Sony, Motorola, Asus ve LG gibi şirketler fuarda en yeni ürünlerini gün yüzüne çıkaracak. IFA 2017’den beklentilerimiz neler? Hangi cihazların tanıtılmasını bekliyoruz? Fuarda bizi bekleyen sürprizler neler? gibi soruları yazımızda yanıtlamaya çalışacağız.

Tüketicilerin yoğun bir ilgi gösterdiği ve her yıl yapılan Uluslararası Elektronik Fuarı (IFA) olarak adlandırılan bu fuar, en yeni teknolojilerin görücüye çıktığı ve ödül alan ürünlerin tüketicilerin beğenisine sunulduğu bir fuar olması ile dikkat çekiyor.

IFA hakkında çıkan sızıntılar, fuardan neler bekleyeceğimiz noktasında birçok ipucu veriyor.

Samsung

Samsung geçtiğimiz hafta yeni amiral gemisi Galaxy Note 8’i tanıtmıştı. Bu nedenle şirketin herhangi bir Galaxy cihazını tanıtmasını beklemiyoruz. Samsung muhtemelen iki yeni akıllı saatini gün yüzüne çıkaracak. Galaxy Note 8 lansmanında Gear Fit 2 Pro resmen tanıtılmıştı. Samsung, Gear S serisinde Gear Sport akıllı saatini piyasaya çıkarmayı planlıyor. Saat hakkında çok fazla ayrıntıya sahip değiliz, ancak Gear S3'ten spor aktivitelerine odaklanmasını bekliyoruz.

Asus

Asus, Temmuz ayında ZenFone AR'yi tanıtmıştı. Ağustos ayında da 4K çekim teknolojisine ve 120 derece açı ile fotoğraf çekebilen ön ve arka kameraya sahip ZenFone 4 serisini tanıtmıştı. Bu nedenle Asus’tan IFA’da yeni ZenFone’lar beklemiyoruz. Bununla birlikte Asus, son IFA'da akıllı saatini tanıtmıştı. Şirket bu nedenle ZenWatch 3’ün halefini sergileyerek bu yılki şovu tamamlayabilir.

Akıllı saat ve telefonlar dışında, sıra PC oyun platformunu hedefleyen Republic of Gamers (ROG) serisine gelecek. Ayrıca Asus ZenBook 3 Deluxe modeli de çok yakın bir zamanda tanıtılmıştı. Bu yüzden herhangi bir ultrabook güncellemesi beklemiyoruz.

Motorola

Motorola'nın X4’ü IFA’da tanıtması bekleniyor. Çift kameraya, kavisli ekrana ve Qualcomm Snapdragon 630 yonga setine sahip Moto X4'ü çıkan sızıntılarda görmüştük. Motorola X4'ün, amiral gemisi Z serisinin hemen altında olması bekleniyor.

Sony

Sony yeni amiral gemisi modeli olan Xperia XZ1 modelini IFA'da tanıtacak. Söylentilere göre bu model Android 8.0 ile çıkışını gerçekleştirecek. Xperia XZ1'in gücünü Snapdragon 835 yonga setinden ve 4 GB RAM'den alması bekleniyor. Çok düşük bir ihtimal de olsa Xperia XZ1'in komple ekran ile geleceği söyleniyor. Ayrıca bu modelin 4K ekrana sahip olacağı da söylentiler arasında. Xperia XZ1 Compact ise donanımsal açıdan biraz kırpılacak. Ancak performans açısından yine üst düzey bir ivme sergileyecek. Xperia XZ1 Compact'ın Full HD ekran ve Snapdragon 835 ile geleceği söyleniyor.

LG

LG G6 ile eski günlerine küçük de olsa bir geri dönüş yapan LG, sevilen V serisinin yeni üyesi V30 ile karşımıza çıkacak. LG V30, aynı LG G6'da olduğu gibi FullVision ekran ile gelecek. Komple ekrandan ibaret olacak olan V30'un 5.7 inçlik bir QHD ekrana sahip olması bekleniyor.

LG V30, müzik tutkunlarını ESS Quad DAC ile fazlasıyla tatmin edecek. Telefon gücünü Snapdragon 835 yonga seti ve 4 GB RAM'den alacak. 3.200 mAh batarya ile gelmesi beklenen V30'un LG G6'dan üstün olacağını söyleyebiliriz.

Lenovo

Lenovo, geçen yıl daha ince bir tasarıma ve uçtan uca ekrana sahip olan Yoga 910'u tanıtmıştı. Lenovo, IFA fuarlarında Yoga modellerini güncellemeyi seviyor. Bu nedenle yeni bir Yoga modelinin tanıtılmasını bekliyoruz. Yeni çıkacak Yoga modelinin Intel'in en yeni 8. nesil işlemcilerine sahip olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bazı orta sınıf dizüstü bilgisayarları da bekliyoruz.

Microsoft

Microsoft'un genellikle IFA'da büyük bir varlığı yok, ancak bu yıl biraz farklı olabilir. Microsoft, IFA'da Windows Karma Gerçeklik seti serisini Dell, Lenovo, Acer ve HP üzerinden tanıtacak. Bununla birlikte Microsoft’un VR şovuna da hazır olmamız gerektiğini belirtelim.

Ayrıca Microsoft'un ve Qualcomm'un ARM'den güç alan dizüstü bilgisayarlarla ilgili planlarını duymak için hala bekliyoruz. Asus, HP ve Lenovo bu konudaki adımlarını atmaya başladı. IFA’da çok daha fazla detaya sahip olabileceğimizi düşünüyoruz.

Diğer Her Şey

IFA, teknoloji şirketlerinin en son ev eşyalarını tanıtmaları açısından oldukça etkili bir platform. Ev aletleri her zaman heyecan verici olmasa da, 4K ve HDR destekli birçok yeni TV’yi görmeyi umuyoruz. Akıllı ev cihazları bu alanda odak noktası olacaktır.

Samsung Galaxy Note 8 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Samsung Galaxy Note 8 ve Sony Xperia XZ Premium Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note 8, S8 ve S8+ Karşılaştırması

YORUMLAR