iPhone Ekran Videosu Çekme (Ekran Kaydetme) Nasıl Yapılır? (Jailbreaksiz)

iPhone ekran videosu çekme (ekran kaydetme) işlemini jailbreaksiz yapmanın yolunu anlatıyoruz.

iPhone Ekran Videosu Çekme (Ekran Kaydetme) Nasıl Yapılır? (Jailbreaksiz)

iPhone kullanıcıları için jailbreaksiz ekran videosu çekme (ekran kaydetme) işlemini adım adım gösteriyoruz. Bilgisayarınızı açmadan iPhone'da oynadığınız bir oyunu kaydetmenin ücretsiz yolunu arıyorsanız rehber yazımıza göz atmanızı öneririz.

iPhone Ekran Kaydetme

iPhone için gerek bilgisayar üzerinden gerekse de App Store üzerinden indirebileceğiniz bir uygulamayla ekran videosu çekmeniz diğer deyişle ekran kaydetmeniz mümkün. Ancak iPhone’a özel sunulan çoğu ekran videosu çekme programı veya uygulaması ücretli ve kısıtlı özellikler sunuyor. Ücretsiz olanlar da videonun bir yanına filigran yerleştiriyor, reklamlarla sizi baş başa bırakıyor. Oysa ki; iPhone’un dahili ekran kaydetme işlevini kullanarak hiçbir uygulamaya ve bilgisayara ihtiyaç duymadan oyun oynanış videoları hazırlayıp yayınlamanız mümkün. Tabii ki sadece oyun değil; farklı birçok senaryo için ekran videosu çekmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Peki iPhone kullanıcısı olarak bunu nasıl yapacaksınız?

iPhone Ekran Videosu Nasıl Çekilir?

  • iOS 11 ile birlikte ön yüklü gelen Screen Recording sayesinde hiçbir can sıkıcı kısıtlama olmadan dilediğinizce iPhone’unuzun ekranını kaydedebiliyorsunuz. Ekran videosu çekmek için tek yapmanız gereken; Denetim Merkezi’nden Screen Recording’in simgesine dokunmak.

  • Simgeye dokunduğunuz anda kayıt başlıyor. Zaten simgenin beyazdan kırmızıya dönmesinden ve üst noktada çıkan “Kayıt Yapılıyor” ibaresinden zaten kayıtta olduğunuzu anlıyorsunuz.

  • Kaydı bitirmek için de yine aynı simgeye dokunuyorsunuz. Bu noktada videonun Fotoğraflar uygulamasına atıldığını (kaydedildiğini) belirten bir anlık bildirim geliyor.

  • Bu arada ekran videosu çekerken mikrofon sesinin kapalı mı açık mı olacağı size bırakılıyor. Bu ayarı yapmak için Screen Recording’in simgesine sert dokunuyorsunuz. Burada mikrofon simgesine dokunarak ekran kaydetme esnasında sesinizin de gidip gitmeyeceğini ayarlamış oluyorsunuz.

iOS 11 Nasıl Yüklenir?

YORUMLAR