MWC 2024: Neler Tanıtıldı?

MWC 2024 etkinliğinde hangi ürünler tanıtıldı sorusunun yanıtını merak eden kişiler için rehber hazırladık. İşte heyecan verici ürünlere dair detaylar!

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen MWC 2024 etkinliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli ürünler tanıtıldı. Bunlar arasında şeffaf ekrana sahip dizüstü bilgisayardan devasa batarya kapasitesine sahip akıllı telefona kadar birçok ürün bulunuyor. Peki, MWC 2024'te neler tanıtıldı?

İçindekiler [Gizle]

Lenovo, Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Tanıttı

17,3 inç ekran büyüklüğüne sahip olan konsept dizüstü bilgisayarın MicroLED ekranı pikseller kapatıldığında yüzde 55 oranında şeffaf olabiliyor. Ekran aydınlatıldığında ise tamamen opak bir yüzey elde ediliyor. PC'nin klavye kısmı aynı zamanda çizim tableti olarak da kullanılabiliyor.

28.000 mAh Batarya Kapasiteye Sahip Telefon Tanıtıldı

Avenir Telecom, etkinlikte Energizer Hard Case P28K olarak isimlendirdiği yeni bir akıllı telefon tanıttı. 28 bin mAh batarya kapasitesiyle dikkatleri üzerinde toplayan cihaz 122 saate kadar konuşma süresi ve 2252 saate kadar bekleme süresi sunuyor.

IP69 sertifikaya sahip olan telefon 27,8 mm kalınlığında. 570 gram ağırlığındaki cihaz 33W hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Gücünü MediaTek MT6789 işlemcisinden alan telefonda 256 GB depolama alanı ve 8 GB RAM mevcut.

6,78 inç ekran büyüklüğüne sahip cihaz, LCD ekran üzerinde 1080p çözünürlük sunuyor. Android 14 ile beraber gelen Energizer Hard Case P28K için 249,99 euro fiyat etiketi belirlendi.

Samsung Galaxy Ring MWC 2024'te Sergilendi

Altın, seramik siyahı ve platin gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunan akıllı yüzük, bir dizi farklı boyut ile beraber gelecek. Galaxy Ring, uyku takibi ve kalp atış hızı dahil olmak üzere sağlık ile ilgili çeşitli özellikler içeriyor.

Güney Kore merkezli teknoloji devi tarafından üretilen akıllı yüzük, Samsung Health ekosisteminin bir parçası olacak ve Galaxy Watch ile uyumlu olacak. Bu, sağlığınızı takip etmek ve bunun sonucunda daha kaliteli veriler elde etmek için her iki cihazı aynı anda kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülmesi beklenen akıllı yüzüğün fiyat etiketi henüz bilinmiyor.

Samsung Galaxy Ring Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
TEKNOLOJİ

Samsung Galaxy Ring Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Giyilebilir teknoloji alanındaki yenilikçi ürünlere Samsung tarafından bir yenisi daha ekleniyor. Akıllı yüzük modeli Samsung Galaxy Ring, özellikleri ve tasarımı ile öne çıkıyor.

Google'dan Önemli Yenilikler: Mesajlar, Gemini ve Dahası!

Yazılım devi Google tarafından sunulan Mesajlar uygulamasında Gemini birçok noktada kolaylık sunacak. Mesaj taslakları hazırlama, fikirler üzerinden beyin fırtınası yapabilme ve etkinlik planlama gibi çeşitli işlevler mümkün olacak.

Google Mesajlar hizmetine gelecek yapay zeka tabanlı sohbet botu dseteğinin şu anda beta sürecinde olduğu açıklandı. Bu destek, ilk etapta yalnızca İngilizce dilinde kullanıma sunulacak. İlerleyen süreçte birden fazla dili desteklemesi bekleniyor.

Otomobiller için özel olarak tasarlanan Android Auto'da uzun mesajlar yapay zeka sayesinde özetlenebilecek. Yeni sistem, mesajlara yanıt vermeye yönelik öneriler de sunacak. Google Dokümanlar hizmetine artık el yazısıyla ek açıklamalar eklenebilecek.

Android işletim sisteminin müzik çalma için çıkış/kaynak değiştiricisi artık Spotify Connect cihazlarını destekleyecek. Wear OS'a Google Haritalar ve toplu taşıma biniş kartları gibi destekler gelecek. Haritalara Lens için ekran koruyucu desteği sunulacak.

Google'ın Yeni Yapay Zekası Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Google'ın Yeni Yapay Zekası Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yapay zekâ alanında önemli yatırımlara imza atan Google bu sefer farklı bir yapay zekâ aracı ile gündeme damgasını vuruyor. Gemini adı verilen bu araç dijital içerik üretiminde aktif olarak kullanılabiliyor.

MWC 2024'te Xiaomi SU7 Elektrikli Otomobil de Yer Aldı

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobil modeli SU7 Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde sergilendi. S7 modeli arkadan itişli tek motorlu SU7 modeli ve çift motorlu dört çeker SU7 Max olmak üzere iki farklı versiyonla geliyor.

HyperEngine isimli motorun yer aldığı arabanın standart versiyonu 0'dan 100'e 5 saniyede çıkabiliyor. Bu sürümün maksimum hızı 210 km/s olarak belirlendi.

Otomobilin Max sürümü 0'dan 100'e 2.7 saniye, 0'dan 200'e 10 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hızı ise 265 km/s olarak açıklanan Max'te 101 kWh batarya mevcut.

Max sürümünün toplamda 800 kilometreye kadar, standart sürümün ise 668 kilometreye kadar menzil sunduğu belirtiliyor. Araçta Xiaomi Pilot isimli otonom sürüş teknolojisi de bulunuyor. The Verge tarafından paylaşılan fotoğrafa yukarıdan göz atabilirsiniz.

Barbie Temalı Kapaklı Telefon Geliyor

Matter ile iş birliği yapan HMD Global, temmuz ayında Barbie temalı kapaklı telefon piyasaya sürecek. Pembe renginin hâkim olacağı cihaz retro tarzda olacak. Donanım bileşenlerine dair henüz detay paylaşılmadı.

Geçtiğimiz yıl vizyona giren ve oyuncu kadrosunda Margot Robbie dahil pek çok ismin yer aldığı Barbie filmi, 1 milyar 446 milyon dolar hasılat elde ederek oldukça büyük bir başarının altına imza atmıştı.

Motorola, Yuvarlanabilir Ekranlı Telefon Konseptini Sergiledi

İlk olarak 2023 yılında düzenlenen Lenovo Tech World etkinliğinde gösterilen yuvarlanabilir ekranlı telefon konsepti MWC'de de sergilendi. pOLED ekran teknolojisinin yer aldığı telefon FHD+ çözünürlük sunuyor. Motorola'nın üzerinde çalıştığı telefon 6,9 inç ekran büyüklüğünde.

İhtiyaca göre bükülebilen cihaz tıpkı bir akıllı saat gibi bileğe takılabiliyor. Android işletim sistemi ile beraber gelen telefon biraz bükülerek dik konumda da durabiliyor. Bu tasarım, telefonu çok daha kullanışlı hâle getiriyor.

Snapdragon X80 5G Modem Tanıtıldı

Qualcomm, etkinlik sırasında Snapdragon X80 5G isimli modemi tanıttı. NB-NTN (uydu) desteğine sahip ilk 5G modem, %30 oranında daha iyi konum doğruluğu, hücre seçim süresinde %20 oranında azalma ve güç tüketiminde %10 oranında azalma sunuyor.

Oppo, Yapay Zeka Destekli Gözlük Tanıttı

Oppo, yapay zeka desteği ile dikkat çeken Air Glass 3 isimli gözlük tanıttı. Renkli görüntüler gösterme yeteneğine sahip olan gözlük, cam başına 1000 nit'e kadar parlaklık sunuyor. Sesli arama yapabilen Air Glass 3'te dokunmatik yüzey de mevcut.

Hoparlörün yer aldığı gözlükte kullanıcı gizliliğini korumak için ters ses alanı bulunuyor. Böylece çevredeki insanlar hopörlerden çıkan sesleri duyamayacak. Sesler sadece kullanıcı tarafından duyulabilecek.

100 Saat Pil Ömrü Sunan OnePlus Watch 2 Tanıtıldı

1,43 inç ekran büyüklüğüne sahip olan OnePlus Watch 2, AMOLED ekran üzerinde 466 x 466 piksel çözünürlük ve yaklaşık 326 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. En iyi akıllı saatler arasında yerini alan cihazda 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı mevcut.

500 mAh batarya kapasitesine sahip saat normal kullanımda 100 saate kadar, yoğun kullanımda ise 48 saate kadar pil ömrü sunuyor. Gücünü Snapdragon W5 Gen 1'den alan cihazda uyku ve kalp atış hızı takibi gibi özelliklerin yanı sıra spor modları da bulunuyor. OnePlus Watch 2 için 299,99 dolar fiyat belirlendi.

Samsung, Yuvarlanabilir Ekranlı Telefon Konsepti Tanıttı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde yuvarlanabilir ekrana sahip bir telefon konsepti sergiledi. "Cling Band" olarak isimlendirilen konsept, esnek OLED ekrana sahip. Böylece cihaz akıllı telefon veya akıllı saat olarak kullanılabiliyor.

Cihazın alt kısmında USB Type-C portu ve bir adet hoparlör bulunuyor. Kalp atış hızı dahil olmak üzere bir dizi sağlık ölçümlerini yapabilen cihazin arka yüzeyinde kamera da yer alıyor. SamMobile tarafından paylaşılan fotoğraflara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Katlanabilir Telefon Nubia Flip 5G Tanıtıldı

6,9 inç ekran büyüklüğüne sahip olan Nubia Flip 5G, OLED ekran üzerinde 120Hz yenileme hızı, 1188 x 2790 piksel çözünürlük ve yaklaşık 439 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Kapak ekran ise 1,43 inç büyüklüğünde ve 466 x 466 piksel çözünürlüğe sahip.

En iyi katlanabilir telefonlar arasında yerini alan cihaz, Snapdragon 7 Gen 1 işlemciye sahip. Telefonun arka tarafında 50 megapiksel çözünürlüğünde geniş açılı kamera ve 2 megapiksel çözünürlüğünde derinlik kamerası bulunuyor. Ön yüzeyde ise 16 MP çözünürlüğünde geniş açılı kamera mevcut.

4.310 mAh batarya kapasitesinin yer aldığı telefon 33W kablolu hızlı şarj teknolojisini destekliyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip cihaz için 599 dolar fiyat etiketi belirlendi.

Çift Kulaklık Girişine Sahip Müzik Telefonu Nubia Music Tanıtıldı

MWC etkinliği sırasında müzik odaklı bütçe dostu bir akıllı telefon modeli duyuruldu. Nubia Music'in, Nubia'nın diğer telefonlarından %600 oranında daha yüksek ses seviyesi sunduğu söyleniyor.

Etkileyici hoparlör sistemine sahip olan cihaz, üst kısımda yer alan çift 3,5 mm kulaklık girişiyle de dikkat çekiyor. Telefon, tiz ve bas frekanslarının en iyi şekilde sunulmasını sağlamak için yapay zekâ desteğine sahip ses algoritması içeriyor.

6,6 inç ekran büyüklüğüne sahip olan telefon, LCD Ekran üzerinde HD+ çözünürlük ve 90Hz yenileme hızı sunuyor. 8 GB RAM'in yer aldığı cihazın depolama tarafında 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenek mevcut.

Arka yüzeyde 50 megapiksel çözünürlüklerinde çift kamera yer alıyor. 5.000 mAh batarya kapasitesine sahip cihaz için 149 dolar fiyat etiketi belirlendi.

Nothing Phone (2A) MWC 2024'te Sergilendi

Nothing'in ilk uygun fiyatlı telefonu Phone (2A), Mobil Dünya Kongresi'nde sergilendi. Bununla beraber telefonun nasıl bir görünüme sahip olduğu belli oldu. The Verge tarafından paylaşılan fotoğraflara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Ortaya çıktığı günden itibaren merak içerisinde beklenmeye başlanan Nothing Phone (2A) 5 Mart 2024 tarihinde tanıtılacak. Dolayısıyla yaklaşık bir hafta sonra cihazın özellikleri ve fiyat etiketi belli olacak.

Tecno Pocket Go ve AR Pocket Vision Tanıtıldı

Tecno, etkinlikte herhangi bir ekran içermeyen el konsolu Pocket Go ve AR Pocket Vision isimli gözlük tanıttı. 0,71 inç mikro OLED ekranın yer aldığı AR Pocket Vision, Pocket Go ile beraber kullanılıyor. Böylece el konsolu ile AR gözlüğü, oyun deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor.

Pocket Go, 50Wh kapasitesinde değiştirilebilir bataryaya sahip. Windows ile beraber gelen cihazda ayrıca bir adet soğutma fanı, ısı dağılımı için üç bakır boru da mevcut. Xbox kontrolcüsüne benzer tasarıma sahip el konsolunda AMD Ryzen 7 8840HS işlemci, 16 GB LPDDR5 RAM ve 1 TB SSD bulunuyor.

Robot Köpek Tecno Dynamic 1 Tanıtıldı

Tecno, Dynamic 1 olarak isimlendirdiği robot köpek tanıttı. Eğlence, eğitim ve yardım için kullanılabilen robot 45 Nm/kg tork üretebiliyor. AI HyperSense Füzyon Sistemi ve Intel Real Sense D430 derinlik kamerası, robotun etrafındaki nesneleri tespit etmesine ve bu sayede hareket edebilmesine imkân tanıyor.

Sekiz çekirdekli ARM işlemcinin yer aldığı robotta 64 GB depolam alanı bulunuyor. Bağlantı tarafında ise Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 desteği mevcut. Bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla veya sesli komut ile robot kontrol edilebiliyor.

15.000 mAh batarya kapasitesi ile beraber gelen Dynamic 1, 90 dakika boyunca şarja ihtiyaç duymuyor. Söz konusu robotun satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

Gözlüksüz 3D Deneyim Sunan Nubia Pad 3D II Tanıtıldı

ZTE, MWC 2023 etkinliğinde gözlüksüz 3D deneyimi sunan Nubia Pad 3D isimli tableti tanıtmıştı. Şirket, bu yıl düzenlenen etkinlikte Nubia Pad 3D II modelini duyurdu. Yeni cihaz öncekinden farklı olarak 5G desteğine de sahip.

12,1 inç ekran büyüklüğüne sahip tablet, IPS LCD ekran üzerinde 2560 x 1600 piksel çözünürlük ve 144Hz yenileme hızı sunuyor. Yapay zeka destekli göz takibi teknolojisini içeren cihazda Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi bulunuyor.

Tabletin arka tarafında 13 megapiksel çözünürlüklerinde çift kamera bulunuyor. Ön yüzeyde ise 8 megapiksel çözünürlüklerinde iki adet kamera mevcut. 10.000 mAh batarya kapasitesine sahip tablet 66W kablolu hızlı şarj teknolojisini destekliyor.

Neovision 3D Anytime teknolojisi, 2D içeriğin gerçek zamanlı olarak 3D'ye dönüşmesini sağlıyor. Tabletin çıkış tarihi ve fiyat etiketi henüz açıklanmadı.

Tecno Camon 30 Serisi Tanıtıldı

Tecno Camon 30 serisi özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,78 inç ekran büyüklüğüne sahip Tecno Camon 30 Pro 5G, AMOLED ekran üzerinde 144Hz yenileme hızı ve 1080 x 2436 piksel çözünürlük sunuyor. Ayrıca MediaTek Dimensity 8200 Ultimate ve 5000 mAh batarya kapsitesi bulunuyor.

6,77 inç ekran büyüklüğüne sahip Camon 30 Premier, LTPO AMOLED ekran üzerinde 120Hz yenileme hızı ve 1264 x 2780 piksel çözünürlük sunuyor. Telefonda Dimensity 8200 Ultimate işlemci, 12 GB RAM, 512 GB depolama ve 5.000 mAh batarya kapasitesi mevcut.

6,78 inç ekran büyüklüğüne sahip Camon 30, AMOLED ekran üzerinde 120Hz yenileme hızı ve 1080 x 2436 piksel çözünürlük sunuyor. 70W hızlı şarj teknolojisini destekleyen telefonda MediaTek Helio G99 Ultimate ve 5.000 mAh batarya kapasitesi yer alıyor.

6,78 inç ekran büyüklüğüne sahip Camon 30 5G, AMOLED ekran üzerinde 120Hz yenileme hızı ve 1080 x 2436 piksel çözünürlük sunuyor. 5.000 mAh batarya kapasitesinin yer aldığı telefonda Mediatek Dimensity 7020 işlemcisi ve 70W hızlı şarj teknolojisi bulunuyor.

108 MP Kameraya Sahip Nubia Focus 5G Serisi Tanıtıldı

6,6 inç ekran büyüklüğüne sahip Nubia Focus 5G, IPS LCD ekran üzerinde 120Hz yenileme hızı ve 720 x 1612 piksel çözünürlük ve yaklaşık 267 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Unisoc T760 işlemcinin yer aldığı cihazda 8 GB RAM, 256 GB depolama alanı ve 5.000 mAh batarya kapasitesi bulunuyor.

6,72 inç ekran büyüklüğüne sahip Nubia Focus Pro 5G, IPS LCD ekran üzerinde 1080 x 2400 piksel çözünürlük, 120Hz yenileme hızı ve yaklaşık 392 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Unisoc T760 işlemcinin yer aldığı telefonda 8 GB RAM, 256 GB depolama alanı ve 5.000 mAh batarya kapasitesi mevcut.

Focus 5'de çift arka kamera, Focus Pro 5G'de ise üç arka kamera bulunuyor. Bu modellerin arka yüzeyinde 108 megapiksel çözünürlüğünde geniş açılı kamera yer alıyor. Diğer arka kameralar ise henüz açıklanmadı.

Bütçe Dostu Oyun Telefonu Nubia Neo 2 Tanıtıldı

6,72 inç ekran büyüklüğüne sahip Nubia Neo 2, IPS LCD ekran üzerinde 1080 x 2400 piksel çözünürlük, 120Hz yenileme hızı ve yaklaşık 392 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Gücünü Unisoc T820 işlemcisinden alan cihazda Mali-G57 GPU mevcut.

Telefonun arka tarafında 50 megapiksel çözünürlüğünde geniş açılı kamera ve 2 megapiksel çözünürlüğünde derinlik kamerası yer alıyor. Cihazda 8 GB RAM, 256 GB depolama alanı ve 6.000 mAh batarya kapasitesi bulunuyor.

Xiaomi'nin Robot Köpeği CyberDog 2 Ters Takla Atabiliyor

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, ilk olarak 2021 yılında CyberDog isimli robot köpeği duyurmuştu. Şirket, geçtiğimiz yıl ise 3.000 dolar fiyat etiketine sahip CyberDog 2'yi tanıtmıştı. Özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplayan yeni robot köpek Mobil Dünya Kongresi'nde yer aldı.

8,9 kilogram ağırlığında ve 36,7 cm uzunluğunda olan robot köpeğin ters takla atabilme özelliği gösterildi. Görme, işitme ve dokunma dahil olmak üzere 19 adet sensör içeren ve  1,6 m/s hıza ulaşabilen robotun ters takla attığı görüntülerini aşağıdan izleyebilirsiniz.

MWC 2024 etkinliğinde sergilenen ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz? Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan cihazlar ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Google I/O 2024 Ne Zaman? Tanıtılması Beklenen Ürünler Neler?
İNTERNET

Google I/O 2024 Ne Zaman? Tanıtılması Beklenen Ürünler Neler?

Yazılım devi Google, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da heyecan verici ürünler tanıtmaya hazırlanıyor. Peki, çok sayıda kişi tarafından uzun süredir merakla beklenen Google I/O 2024 ne zaman? Bu rehberde yeni etkinliğe dair birçok soruyu yanıtlayacağız.

YORUMLAR