Nintendo Switch 2 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Nintendo'nun yeni oyun konsolu Switch 2'nin teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihine ilişkin sızıntılar piyasayı kasıp kavuruyor. İşte tüm detaylar!

Nintendo’dan beklenen yeni oyun konsolu Switch 2 ile ilgili haberler piyasada büyük bir yankı uyandırıyor. Uzun zamandır Nintendo kullanıcılarının beklediği bu konsolun etkileyici bir oyun performansı sunması hedefleniyor. Peki, Nintendo Switch 2'nin özellikleri neler olacak?

Eski sürümlerle kıyaslandığında çeşitli avantajlara sahip olması beklenen cihazın kullanıcı deneyimini iyileştireceği kesin diyebiliriz. Ancak bazı özelliklerde ürün fiyatını artırmamak adına kısıtlamaya gidileceğine dair haberler de mevcut. 

Bu yazımızda son çıkan haberlere göre Switch 2’nin beklenen özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi hakkındaki tahminleri bir araya getirdik. İşte, Nintendo’nun heyecan yaratan yeni konsolu hakkındaki detaylar!

En İyi 10 Nintendo Switch Oyunu
OYUN

En İyi 10 Nintendo Switch Oyunu

Nintendo Switch çıktığı günden bugüne kadar pek çok oyuncunun favori el konsolu oldu. Yenilikçi yapısı, estetik görünümü ve kendine özel oyunları ile oyunculara benzersiz bir el konsolu tecrübesi sunuyor.

Nintendo Switch 2 Özellikleri

  • İddiaya göre yeni Switch modeli 8 inç ekran büyüklüğüne sahip olacak.
  • Nintendo Switch eski sürümde 20 nm Nvidia Tegra X1 ile 16 nm Tegra X1+ bulunuyor. Nintendo Switch 2’nin ise bunlardan daha güçlü bir donanım ile gelmesi bekleniyor. Bazı kaynaklara göre yeni nesil bir NVIDIA Tegra çipinin kullanıldığı bir Nintendo konsolu olarak karşımıza çıkabilir.
  • Eski sürümlerle kıyaslandığında daha düşük güç tüketimiyle birlikte daha yüksek bir performans ve daha iyi grafiklerin elde edilmesi hedefleniyor.
  • Nintendo Switch 2’ye dair en önemli beklentilerden biri OLED ekran bulunmasıyken, sızan haberlere göre konsolda OLED değil LCD ekran kullanılacağı belirtiliyor. Bu durum Nintendo kullanıcılarını üzse de bir yandan da Nintendo Switch 2’nin ardından OLED ekranlı yeni bir versiyonun da satışa çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda merak uyandırıyor.
  • OLED yerine LCD ekran kullanımının temelinde cihazın maliyetini ve satış fiyatını minimumda tutma fikrinin yattığı düşünülüyor.

Nintendo Switch 2 Fiyatı

Nintendo Switch 2’nin standart sürümünün 449 dolar, dijital versiyonunun ise 399 dolar fiyata sahip olacağı söyleniyor. Konu ile ilgili resmî bir açıklama yapılmadığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla taşınabilir konsol farklı fiyat ile satışa sunulabilir.

Nintendo Switch 2 Çıkış Tarihi

Nintendo'nun yeni taşınabilir konsolu Switch 2 modelinin 2025 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Konu ile ilgili resmî bir açıklama yapılmadığından dolayı söz konusu cihaz farklı bir tarihte tanıtılabilir.

Nintendo Switch’e Uygun En İyi Hafıza Kartları Hangileri?
OYUN

Nintendo Switch’e Uygun En İyi Hafıza Kartları Hangileri?

Nintedo Switch uyumlu hafıza kartları sayesinde konsolun depolama alanı genişler ve daha çok oyun kaydedilir. Nintendo Switch oyunlarında 128 GB, 256 GB ve 512 GB kapasiteli hafıza kartları kullanılıyor.

Nintendo Switch 2 hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR