Sosyal Medyada Gittikçe Popülerleşen Ray-Ban Akıllı Gözlük Özellikleri ve Fiyatı

Meta tarafından düzenlenen etkinlik sırasında ikinci nesil Ray-Ban akıllı gözlük özellikleri ve fiyatı belli oldu. İşte yeni akıllı gözlüğün detayları!

Sosyal medyada gittikçe popülerleşen ikinci jenerasyon Ray-Ban akıllı gözlük özellikleri ve fiyatı ile öne çıkıyor. Önceki jenerasyona kıyasla donanım tarafında çeşitli iyileştirmeler içeren akıllı gözlük, şık görünümüyle dikkatleri üzerinde topluyor.

Meta Connect 2023 isimli etkinlik sırasında Meta Quest 3 isimli karma gerçeklik cihazının yanı sıra Ray-Ban akıllı gözlüğün yeni versiyonu da tanıtıldı. Böylelikle yeni kameralı gözlük modelinin hangi işlevlere ve fiyat etiketine sahip olduğu belli oldu.

İkinci Nesil Ray-Ban Akıllı Gözlük Özellikleri

  • Kamera: 12 MP ultra geniş açılı
  • Video Kaydı: 1080p 60 FPS
  • Depolama: 32 GB
  • Mikrofon: 5 adet
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1
  • Bluetooth: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3
  • Pil Ömrü: Şarj kutusuyla birlikte 36 saate kadar.

Ray-Ban Stories isimli akıllı gözlük yalnızca 5 MP çözünürlüğe sahip kamera içeriyordu. Video kaydı ise 1.184 x 1.184 çözünürlük ve yalnızca 30 fps ile sınırlıydı. Akıllı gözlükte ayrıca sadece 4 GB dahili depolama alanı bulunuyordu.

Influencerların kullandığı gözlük modelinde kamera, tasarım ve depolama tarafında iyileştirme yapıldı. 12 megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açılı kameraya sahip Rayban Meta gözlük, 1080p çözünürlükte 60 FPS video kaydı yapabiliyor ancak video kaydetme özelliğinin 60 saniye ile sınırlı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Influencerların ayna karşısında çekim yaptığı gözlük, akıllı telefon yardımıyla Facebook veya Instagram üzerinden canlı yayın yapabilme imkânı sunuyor. Meta'nın View uygulaması, bağlantı hızına ve diğer birkaç faktörü göz önünde bulundurarak video kalitesini otomatik olarak belirliyor. Bu nedenle videolar bazen bulanık görünebilir.

Apple Vision Pro Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Apple Vision Pro Özellikleri ve Fiyatı

WWDC 2023 etkinliği sırasında karma gerçeçklik başlığı Apple Vision Pro tanıtıldı. Bununla beraber Apple Vision Pro özellikleri belli oldu.

Önceki sürümde fotoğraflar 2592 x 1984 piksel çözünürlükteydi. Yeni gözlükte ise bu, 3024 x 4032 piksel çözünürlüğe çıkarıldı. Kamera gibi çekim yapan gözlük 5 adet mikrofon ile donatıldı. Ses tarafında önceki sürüme kıyasla önemli ölçüde iyileştirme yapıldığı belirtiliyor.

Mekansal ses desteğine sahip olan akıllı gözlüğün üzerinde LED ışık bulunuyor. Fotoğraf çekerken veya video kaydı kaydederken LED ışık yanacak. Böylelikle o esnada fotoğraf veya video çekme işleminin yapıldığı anlaşılacak. LED ışık gizlenmeye çalışıldığında ise söz konusu işlem yapılamayacak.

İkinci Nesil Ray-Ban Akıllı Gözlük Fiyatı

Şık tasarımı ve özellikleriyle dikkatleri üzerinde toplayan yeni Rayban Stories akıllı gözlük 299 dolar başlangıç fiyat etiketine sahip.

En İyi Akıllı Yüzük Modelleri ve Fiyatları
TEKNOLOJİ

En İyi Akıllı Yüzük Modelleri ve Fiyatları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok nesne küçülüp daha kullanışlı hale geldi. Son dönemde popüler hale gelen akıllı yüzük modelleri teknolojinin geldiği boyutu net şekilde ortaya koyuyor.

Meta tarafından tanıtılan yeni akıllı gözlük modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR