PDF Programı UPDF İncelemesi

Popüler PDF düzenleme programı UPDF, sahip olduğu kullanışlı özellikleri ve sezgisel arayüzüyle ön plana çıkmayı başarıyor. İşte UPDF incelemesi!

PDF dosyalarını çok kolay bir şekilde düzenlemek isteyen kişiler için UPDF isimli harika bir program bulunuyor. Program, sahip olduğu özellikler ile dikkatleri üzerinde topluyor. UPDF incelemesi ile söz konusu programın neler sunduğunu detaylı bir şekilde ele alacağız.

UPDF İncelemesi

İnternet kullanımı esnasında en fazla ihtiyaç duyulan dosya türlerinden bir tanesi olan PDF hem kişisel hem de iş amacı ile çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. PDF dosyalarının bu kadar yaygın olarak kullanılmasındaki temel sebep ise birden fazla platformda sorunsuz bir şekilde görüntülenebilmesidir.

Dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından tercih edilen programın ücretli sürümünde PDF dosyasına herhangi bir filigran eklemez. Yani düzenleme yaptığınız dosyayı indirdikten sonra kullanım deneyimini olumsuz yönde etkileyen filigran ile karşı karşıya kalmazsınız.

Sezgisel bir arayüze sahip olan program, bu sayede oldukça basit bir kullanıma sahip. Böylece programı kullanırken işlevlere hızlı bir şekilde erişebilir ve herhangi bir zorluk yaşamazsınız. Programı kullanmak için yalnızca bir hesap oluşturmanız yeterlidir. Programı indirdikten sonra hesabınıza giriş yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.

UPDF programında herhangi bir reklam yer almıyor. Söz konusu programı reklamsız bir şekilde kullanabilirsiniz. Böylelikle kullanım deneyimi olumsuz yönde etkilenmeden işlerini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

PDF dosyalarını görüntüleyebilmenize ve dosyalar üzerinde çok hızlı ve pratik bir şekilde düzenleme yapabilmenize imkân tanıyan program Windows, Mac, iOS ve Android platformlarında yer alıyor. Böylelikle programı ister Windows işletim sistemli bilgisayarınızdan ister Mac’inizden ister iPhone’unuzdan isterseniz Android işletim sistemine sahip olan cihazınızdan kullanabilirsiniz.

UPDF, bir PDF programından çok daha fazlasını sunuyor. Program üzerinden bir PDF dosyasını Word, PowerPoint, Excel, resimler, XML, HTML, metin, PDF/A formatlara dönüştürmenin yanı sıra PDF dosyasını sıkıştırma, PDF dosyalarını birleştirme, PDF dosyalarını toplu olarak işleme, formlar oluşturma ve doldurma işlemleri de yapılabilecek.

OCR teknolojisini desteklemeye başlayacak program üzerinden PDF dosyalarını tarayabilecek ve düzenleyebileceksiniz. Hizmet Türkçe, İngilizce, Fransızca Almanca, İtalyanca, Portekizce, Rusça, İspanyolca, Rumence, Norveççe, Lehçe ve Slovence dahil olmak üzere 10'dan fazla dili destekleyecek. UPDF'e önümüzdeki aylarda eklenecek özelliklerle birlikte programın özellik yelpazesi daha da zenginleşecek.

Hesap oluşturduktan sonra UPDF indirme sayfası üzerinden programı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

UDF Özellikleri Neler?

  • Metin düzenleme
  • Resim düzenleme
  • PDF belgesinin üzerine not ekleme
  • Sayfaları düzenleme
  • PDF dosyasını bağlantı veya e-posta ile paylaşma

Yukarıda UPDF programının oldukça kullanışlı özellikleri bulunuyor. Listede bulunan özelliklerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Metin Düzenleme

Programda yer alan metin düzenleme özelliği sayesinde PDF dosyalarında yer alan yazıların üzerinde birtakım düzenlemeler yapabilirsiniz. Belgeye metin ekleyebilir veya istemediğiniz kısımları zahmetsiz bir şekilde silebilirsiniz.

Metin ekleme ve silme işlevlerinin yanı sıra yazı tipini değiştirme, metnin rengini belirleme, yazı tipi boyutunu ayarlama gibi özellikler de mevcut. Ayrıca metni hizalama araçları da bulunuyor. Tüm bu işlemleri çok pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Resim Düzenleme

UPDF programında resim düzenleme özelliği de yer alıyor. Görüntülediğiniz bir belgede yer alan bir görseli beğenmeyebilirsiniz. Böyle bir durumda UPDF sayesinde beğenmediğiniz resmi saniyeler içerisinde kaldırabilir ve yerine farklı bir görsel ekleyebilirsiniz.

Resim kaldırma ve ekleme işlevlerinin yanı sıra kırpma ve döndürme gibi resim düzenleme konusunda ihtiyaç duyulabilecek araçlar da bulunuyor. Bu araçlar sayesinde PDF belgesinin üzerinde yer alan görselleri düzenlemek çok basit hâle geliyor.

PDF Belgesinin Üzerine Not Ekleme

Bir PDF belgesini görüntülerken bazı durumlarda not almanız gerekebilir. UPDF, görüntülediğiniz belgede yer alan metnin altını veya üzerini çizmenize imkân tanır. Elbette programın sunduğu tek işlev bu değil. Program ayrıca not ekleyebilmenize de olanak tanır.

Eklediğiniz notlar, belgenin üzerinde sohbet baloncuğu şeklinde görünür. Sohbet baloncuğuna tıklamanız hâlinde kare şeklinde bir pencere açılır. Bu pencere üzerinden söz konusu not rahat bir şekilde okunabilir.

Bir PDF düzenleme programında ihtiyaç duyulabilecek tüm özellikleri içerisinde barındıran UPDF ayrıca belgenin herhangi bir kısmına dikdörtgen, oval, ok işareti ve çizgi gibi ögeler ekleyebilmenize olanak tanır. Bu ögelerin kalınlıklarını, kenarlık ve dolgu renklerini ve opaklık düzeylerini belirleyebilirsiniz.

Sayfaları Düzenleme

UPDF, bir PDF belgesinde yer alan sayfaları çok kolay bir şekilde düzenleyebilmenize imkân tanır. Hızlı bir şekilde yeni bir sayfa ekleyebilir, mevcut sayfayı kaldırabilir, sayfaları yeniden sıralayabilir ve sayfaları döndürebilirsiniz.

PDF Dosyasını Bağlantı veya E-posta ile Paylaşma

Düzenleme işlemini gerçekleştirdikten sonra PDF dosyasını diğer kişiler ile paylaşmanız gerekebilir. UPDF, kullanıcıların dosyaları çok kolay bir şekilde paylaşabilmesini sağlıyor. Bu noktada iki farklı seçenek mevcut. Dosyayı ister bağlantı isterseniz e-posta aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Sonuç

UPDF, sahip olduğu özellikler ve sezgisel arayüz ile dikkat çekiyor. PDF programında en dikkat çeken özellikler arasında sayfaları düzenleme, metin düzenleme, resim düzenleme ve PDF dosyasını paylaşabilme bulunuyor. Bu özellikler sayesinde programı kullanmak oldukça kullanışlı hâle geliyor.

Programın bir diğer dikkat çeken kısmı ise Windows ve Mac’in yanı sıra Android ve iOS platformlarını da desteklemesidir. Böylelikle programı bilgisayarın yanı sıra akıllı telefon ya da tablet üzerinden de çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. UPDF, PDF programı arayan kişiler için harika bir programdır.

YORUMLAR