Windows 10 Etkinleştirme Sırasında Karşılaşabileceğiniz Hatalar

Windows 10 etkinleştirmesi sırasında karşılaşabileceğiniz tüm hataları ve bu hataları nasıl çözebileceğinizi yazımızda bulabilirsiniz.

Windows 10 Etkinleştirme Sırasında Karşılaşabileceğiniz Hatalar

Windows 10 çıktığı ilk 3 günde 14 milyon cihaz üzerine kurulmasına rağmen, aynı şekilde milyonlarca kişi de kurulum aşamasında sorunlar yaşıyor.

Windows 10 kurulum ve etkinleştirme aşamasında karşılaşabileceğiniz etkinleştirme hatalarını ve çözümlerini tek bir yazıda toplayarak sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Eğer aşağıda yazılı etkinleştirme hatalarından bir tanesini alıyorsanız belirtilen çözüm yollarından bir tanesini deneyerek sorunsuz bir Windows 10 kurulum ve etkinleştirme süreci gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan Windows 10'u böylelikle milyonlarca kişi ücretsiz olarak elde edebiliyor. Fakat bu kadar kişinin aynı anda yüklediği Windows 10, bazı kullanıcılar için hatalar veriyor. Bu hataları yazımızdaki çözümler ile giderebileceğinizi umuyoruz.

Windows 10 Etkinleştirme Hataları ve Çözümleri

Orijinal Ürün Doğrulaması, bozulmuş Windows ikili dosyaları algıladı. (Hata kodu: 0xC004C4AE)

Bilgisayarınız üzerinde henüz Windows tarafından desteklenmeyen bir ekran dili eklemek için kullandığınız üçüncü parti yazılım bulunuyorsa bu hata ile karşılaşmanız mümkün.

Çözüm: Bu hatayı görmemek için yapabileceğiniz en basit işlem bilgisayarınızı geçmişteki bir tarihe geri yüklemek. Böylece Windows üzerinde yapmış olduğunuz değişiklikleri geri almış olur ve hatadan kurtulmuş olursanunuz. Eğer bu yöntemi kullanmak istemiyorsanız ya da hatayı gidermek için yeterli olmadıysa Windows 10 kurtarma seçeneklerini denemeniz gerekiyor. Her iki yöntem de hatayı çözmezse, Windows kopyanız geçerli olmayabilir. Böyle bir durumda yeni bir Windows atın almanız gerekiyor.

Yazılım Lisans Hizmeti belirtilen bu ürün anahtarının yalnızca yükseltme için kullanılabileceğini, temiz yüklemeler için kullanılamayacağını belirledi. (Hata kodu: 0xC004F061)

Windows 10'a yükseltme işleminde gerekli olan ürün anahtarını girme kısmından önce bilgisayarınız üzerinde Windows'un farklı bir sürümü yüklü değil ise bu hatayı alabiliyorsunuz.

Çözüm: Windows 10'a geçiş yapabilmek yani yükseltme işlemi yapabilmek için bilgisayarınız üzerinde mutlaka Windows'un önceki sürümlerinden bir tanesi olması gerekiyor. Yani Windows 7, 8 ve 8.1 gibi bir işletim sistemini kullanıyor iken Windows 10'a yükseltme yapmalısınız. Aksi taktirde bu hatayı görüyor olacaksınız.

Windows kopyanız etkinleştirilirken bir ağ sorunu oluştu. (Hata kodu: 0xC004FC03)

Windows güvenlik duvarı ayarlarınız Windows'un çevrimiçi olarak etkinleştirme işlemini tamamlamasına engel olduğunda ya da internet bağlantınız olmadığında karşılaşabileceğiniz bir hata.

Çözüm: İnternet bağlantınızın olduğundan ve Windwos güvenlik duvarının Windows etkinleştirmesini engellemediğinden emin olmanız gerekiyor. Eğer bu yollar sorunu çözmenize yeterli olmazsa telefon üzerinden etkinleştirme yapmayı deneyebilirsiniz.

Etkinleştirme sunucusu, ürün anahtarı kilidinin açılma sınırını aştığını bildirdi. (Hata kodu 0xC004C008)

Kullanmaya çalıştığnız ürün anahtarı farklı bir bilgisayar üzerinde kullanıldıysa ya da Microsoft Yazılım Lisans Koşulları gereğince Microsoft'un izin verdiğinden daha fazla bilgisayarda kullanılıyorsa bu hata ile karşılaşabiliyorsunuz.

Çözüm: Bu hatayı görmemek için Windows'u etkinleştirmek istediğiniz her bilgisayar için farklı ürün kodu satın almanız gerekiyor.

Bu ürün anahtarı kullanılamadı. (Hata kodu-: 0xC004C003)

Geçersiz bir Windows 10 ürün anahtarı kullanmaya çalıştığınızda bu hata ile karşılaşıyor olacaksınız.

Çözüm: Bu durumda yeni bir Windows ürün anahtarı almanız gerekiyor. Eğer Windows'un önceden yüklü olduğu bir bilgisayar satın aldıysanız, aldığınız kişi ya da kurumdan orijinal ürün anahtarını istemelisiniz.

Etkinleştirme sunucusu, Çoklu Etkinleştirme Anahtarı’nın sınırı aştığını bildirdi. (Hata kodu: 0xC004C020)

İşletmelerin kullandığı çoklu Windows lisansının Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları'nın izin verdiği sayıdan daha fazla bilgisayar üzerinde kullanılması durumunda karşılaşacağınız bir hata.

Çözüm: Farklı bir Windows 10 ürün anahtarı girişi yaparak sorunu kolayca çözebilirsiniz.

Dosya adı, dizin adı veya birim etiketi söz dizimi yanlış. (Hata kodu: 0x8007007B)

Ofisteki bilgisayarınızı etkinleştirme sırasında eğer iş yeri ağınıza bağlı değilseniz bu hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz.

Çözüm: Eğer iş yeri ağınıza bağlı olduğunuz halde bu hata ile karşılaşıyorsanız ağ ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bu hatayı çözebilmek için bir diğer çözüm ise Başlat menüsüne giderek sırasıyla Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Etkinleştirme bölümlerine girerek karşılaştığınız sayfada ürün anahtarı değiştir seçeneğini tıklayın. Burada sizden istenen 25 karakterlik ürün anahtarını girin. Bu işlemleri yaparken yönetici parolası ve yapılan işlemleri onaylama gerekiyor.

Bir güvenlik hatası oluştu. (Hata kodu: 0x80072F8F)

Windows 10 etkinleştirmesi yapmak istediğiniz bilgisayarın tarihi ve saati yanlışsa ya da Windows çevrimiçi etkinleştirme hizmetine bağlanma sorunu yaşadığı için ürün anahtarınızı doğrulayamıyorsa bu hata ile karşılaşabiliyorsunuz.

Çözüm: Bu hatanın çözümü ise bilgisayarınızın saat ve tarihinin doğruluğundan emin olmanız. Bunun için başlat menüsüne giderek sırasıyla Ayarlar, Zaman ve Dil, Tarih ve Saat bölümlerine girerek saatin ve tarihin doğruluğunu sağlamalısınız.

Yazılım Lisans Hizmeti lisans değerlendirmesinin başarısız olduğunu bildirdi. (Hata kodu: 0xC004E003)

Eğer Windows etkinleştirme işleminden önce Windows sistem dosyalarını değiştiren üçüncü parti bir yazılım yüklediyseniz bu hata ile karşılaşma şansınız var.

Çözüm: Windows'un etkinleştirme işlemini sorunsuz olarak tamamlayabilmesi için belirli sistem dosyalarının olması gerekiyor. Bu dosyaları etkileyecek bir yazılım yüklediyseniz bunun önüne geçmiş olursunuz. Çözüm için basit olarak bilgisayarınızı önceki bir tarihe geri getirmeyi deneyebilirsiniz. Böylece yüklemiş olduğunuz yazılımı kaldırmış ve hatadan kurtulmuş olursunuz.

Belirtilmeyen hata. (Hata kodu: 0x80004005)

Hatanın adından da anlayacağınız üzere nedeni belirtilmeyen bir hata fakat çözebileceğiniz bir yöntem bulunuyor.

Çözüm: Nedeni belli olmasa da bu hata ile karşılaşırsanız Başlat menüsüne giderek sırasıyla Ayarlkar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Etkinleştirme bölümlerine girmeli ve buradan da Windows'u Etkinleştir'i seçip Windows ürün anahtarınızı kendiniz etkinleştirmeyi denemelisiniz. Eğer bu yöntem etkili olmazsa yani hatayı gidermezse bilgisayarınızı sıfırlamanız gerekebilir.

Windows 10'u Kurduktan Sonra Yapmanız Gereken 5 Ayar

YORUMLAR